Chockerande stökigt

Jag som har klagat på stökiga tjejrum ibland. Nu har jag sett något som bräcker det mesta. Gå in på tv4.se och klicka er vidare till nöjesklipp. Där har ni rubriken: RENT HUS. Lortig bostad chockar.
Titta där och ni kommer att föråta era barn för deras röra. Som knappt är rörigt när man tänker efter. Egentligen helt ok...
image307


Den sanslösa hämnden

Jimmy Kimmel gav naturligtvis igen på flickvännen Sarah Silverman. Här kommer den sanslöst roliga och kändistäta filmen som är hans hämnd.

Leela James

Jag fick tips från en av mina döttrar om en cover på "Don´t speak", med Leela James. Lyssna och tyck till!

Sarah SilvermanSarah Silverman och Matt Damon försöker chocka Jim Kimmel

Vem ska man hålla i handen när åskan går?

Jo, bilskollärare! Det måste vara de modigaste och mest sansade människor som finns!


Middagstips

Mmmm, idag blev maten så himla god:

image306

På tallriken finns: färsk trefärgad pasta
                                broccoli mexicana (från Felix)
                                strimlor av morot (strimlade med hjälp av potatisskalaren)
                                gurkskivor
                                tunna skivor av gravad lax rullade runt mozzarellaskivor
                                varma tomater med lite goda kryddor på
                                en liten klick turkisk yoghurt (3,5%) med fiskkrydda
                                lite klippt smörgåskrasse

Till det serverades vatten, vanligt kranvatten, men det var upphällt i snygg kanna.

Smarrigt!

Vi äter för övrigt fisk så väldigt ofta så vi befarar att vi ska utveckla gälar när som helst.

Tänk att våra psalmer kan vara så vackra!

Jag hittade den här jättevackra texten hos Madicken och det visade sig att det är en psalm. Visst är den underbar?


PSALM 899

Innan verkligheten vaknat
har du vakat över mig.
Innan första andetaget
har jag andats djupt i dig.
Innan, innan, innaför bor du i mitt hjärta.

Innan någon visste om mig
har du kallat mig vid namn.
Innan stormarna bedarrat
har jag vilat i din famn.
Innan...

Innan vågorna har lagt sig
har du vaggat mig till ro.
Innan någon öppnat dörren
har du tänkt var jag ska bo.
Innan...

Innan livet ens har börjat
har du burit det till slut.
Innan döden slutit in mig
har du öppnat vägen ut.
Innan, innan, innanför
bor du i mitt hjärta.

Tomas Boström

Mitt fel - förlåt!

Om ni undrar varför det regnar så mycket idag, så får jag väl lov att erkänna att det är mitt fel. Jag tvättade fönster igår...

Don´t tell me ´cause it hurts

Kommer ni ihåg "Don´t speak" med No Doubt? Jag ryser nästan när jag hör den. Hon sjunger så grymt bra, det känns verkligen äkta.


Effektivt tjuvlarm?


image305
Foto: Storebror Keso

Jag har vunnit!

Den här tokroliga boken har jag vunnit i en tävling! Tack snälla Charlotte! Den innehåller en massa roliga , galna annonser. Jag har skrattat gott åt den många gånger idag.


image304

Håller tummen för foten

Nu håller jag tummarna för Foppa, när han ger sig ut på isen igen. Hoppas foten håller!
image303

Bilden olovandes lånad från Aftonbladet.


Patrik Sjöberg vs Stefan Holm

Det känns som en väldigt onödig pajkastning mellan de två höjdhoppargiganterna. Jag trodde faktiskt att principen för höjdhopp var att hoppa över ribban så högt som möjligt, inte så många gånger som möjligt.

Frågan om vattenvirveln på norra och södra halvklotet...

I lördags var vi bjudna på middag, mys och melodifestivaltittande hos goda vänner. Under kvällen kom frågan med stort F upp: Är det sant att vattnet virvlar åt olika håll på norra och södra halvklotet?
Ingen av oss kunde komma med ett säkert svar, så vi var tvungna att undersöka saken. Vi fyllde alltså vatten i handfatet och tittade hur det snurrade. Samtidigt ringde en av vännerna sin mamma i Nya Zeeland och bad henne göra samma undersökning där.  Vi fick fram att vattnet hos oss virvlade motsols, och i Nya Zeeland virvlade det medsols.

Det stämmer med svaret på en av frågorna i boken "Dricker fiskar vatten?" (156 frågor och svar från Forskning och Framsteg) /Björn Fjaestad/ Bokförlaget DN:

Virvlar vatten åt olika håll på norra och södra halvklotet?
Jag har varit med om en demonstration för turister i Kenya, där man hällde vatten genom en tratt först tio meter norr om ekvatorn, och sedan tio meter söder om ekvatorn. Vattnet virvlade åt olika håll i tratten. Men visst var väl detta bondfångeri?

Svar: När jorden roterar runt sin axel påverkar den så kallade coroliskraften alla föremål som är i rörelse på jordytan. Denna kraft har avgörande betydelse för både havsströmmarnas och vindarnas styrka och riktningar. Coroliskraften är på norra halvklotet riktad vinkelrätt åt höger mot rörelsen, medan den på södra halvklotet är riktad åt vänster.
Ett stillastående kärl (hink, badkar eller dylikt) roterar med jordklotet på norra halvklotet moturs (motsols) och på södra medurs. Hastigheten bestäms av latituden. Ett kärl vid någon av polerna roterar ett varv per dygn, medan ett kärl vid ekvatorn inte har någon rotation alls i horisontalplanet.
Eftersom hastigheten är så låg bestäms inte de vattenvirvlar som vi ser i vardagslivet, till exempel när vi tömmer ett badkar, av vilket halvklot vi befinner oss på. Virvelns riktning beror i stället på kärlets form, på rörelser som givits vattnet vid itappningen eller på att föremål sänkts ner i eller tagits upp ur vattnet.
Men om man använder ett 2 meter stort, slätt, cirkelrunt kar och låter vattnet stå minst ett dygn, så kan man av vattnets rörelser faktiskt dra slutsatser om vilket halvklot man befinner sig på. Sådana experiment har utförts i norra USA och södra Australien. För att vara helt säkra tappade forskarna i vattnet medurs i USA och moturs i Australien. Mitt i kärlets botten fanns ett 1 cm stort hål. Efter tio minuters urtappning uppstod en virvel, varenda gång moturs i USA och medurs i Australien.
När det gäller frågan om tratten vid ekvatorn, säger professor Erland Källén vid Stockholms universitet att coroliskraften är alldeles för svag för att påverka rotationsriktningen hos vatten som rinner ut genom en normalstor tratt. Detta gäller även på våra breddgrader där coroliskraften ändå är väsentligt större än strax norr och söder om ekvatorn. Demonstrationen i Kenya var därför ett rent skojeri.


Så nu vet vi det...

Varför?

Finns det fler än jag som är så löjliga så att om man någon dag har tagit på sig fula underkläder så är man orolig att plötsligt bli sjuk eller råka ut för en trafikolycka eller så. Inte för att man är rädd för själva olyckan, utan för att man tycker att det är pinsamt att ertappas med fula underkläder.


Snart totalkollad

Förra veckan var jag på mitt livs första mammografi, beställde nya glasögon hos optikern och så besiktigade jag bilen. Idag ska jag till tandläkarn och få tänderna undersökta, och rätt som det är vågar man väl gå till gyn också. Om jag dessutom beställer tid hos frissan så är jag snart uppdaterad från topp till tå.

Ibland räcker det inte med ett varv...

Men vem kommer att stå och kolla att man verkligen kör tre varv?
image302

Foto: Storebror Keso


Vi tog ett varv till Trosa...

Igår morse fick vi för oss att vi skulle åka ett varv till Trosa...
image298

Det är en väldigt vacker och mysig liten stad

image299

Och våren var på väg...

image300

Och se vilken charmig bokhandel!

image301

Tror ni att de behöver matte/no-lärare i Trosa?


B.C.

image295

image296


image297


Sjukt, sjukt, sjukt!

Jag läste i tidningen om de här fullständigt sjuka och ansvarslösa människorna som satt och slappade och spelade dataspel i åtta dagar, medan deras fem månader gamla baby satt fastspänd i en stol utan mat och dryck. Han svalt ihjäl och han var helt uttorkad då hans kropp hittades, fortfarande fastspänd och nedbajsad.
Det finns inget straff i världen som står i relation till det de har gjort. Fy, vad jag lider med den stackars lilla pojken!

Melodifestival ikväll

Man kan lyssna lite på kvällens låtar här . Då har man fått en första uppfattning, och sen ikväll kan man kommentera kläder och koreografi och tro att man är expert. Och så kan man ägna sig åt att älska Luuk, Nour och Björn Gustafsson hela kvällen.


Berget!

Idag kände vi för att gå ut på vandring, så vi åkte iväg till ett högt berg i närheten för att njuta av utsikten, dricka lite Loka och äta kexchoklad (ja, vi är inte ballare än så)
image294


Okej, ni från norrland kan sluta skratta. Jag vet att det här är ungefär som att gå till glasskiosken för er, men ni i Skåne kan väl njuta av den fantastiska utsikten.


Är jag lite pinsam??

Vi har bröllopsdag idag, och i morse frågade maken om vi skulle gå ut och äta lite gott ikväll. Då föreslog jag att vi skulle laga till något gott och äta hemma så vi kan titta på Let´s Dance!!  Är jag kanske lite väl pinsam då??

Bilen blev godkänd!

Vilken tur! Bilen blev godkänd vid besiktningen, utan att jag behövde muta eller flirta eller hota eller utpressa. Vad skönt, jag tycker alltid att bilen känns lite bättre och säkrare när den är nybesiktigad.

image293

Kontroll

Få se nu...nyduschad och luktar gott...håret i ordning och raffiga kläder på. Kolla i spegeln att ansiktet är ok.

Ja, nu ska jag väl lyckas hos bilbesiktningen...

Boktips

Just nu har vi läsvecka, då vi läser precis hela dagarna. Sista dagen får eleverna göra installationer som passar till boken de har läst. En del presenterar sin bok i text och bild i form av en utställning, andra bygger upp en miljö ur boken och några gör en kortare film. På kvällen är det öppet hus då släkt och vänner får strosa runt och titta på allt som har skapats.
Min grupp har läst "Om jag kunde drömma" , med undertiteln "en omöjlig kärlekshistoria", av Stephenie Meyer. Det är en vacker, vemodig och spännande historia som handlar om en vanlig flicka och en vampyr som blir passionerat förälskade i varandra.
image292Det är en ungdomsbok som är riktad till målgruppen "unga vuxna". Jag skulle förmodligen inte ha läst en bok om vampyrer om jag skulle ha valt den till mig själv, men jag tyckte om boken. En av mina tjejer tog reda på att det kommer en uppföljare senare i vår, och den kommer jag absolut att läsa.
 

Trafikfara med killhäck!

Idag höll jag på att köra rätt in i en refug på Götgatan i Stockholm. Och det berodde på att jag tittade alldeles för mycket på en killes häck!
Jag förstår att det här kräver en förklaring, framförallt till maken. Jo, så här var det:
Jag åkte ut från p-huset vid Medborgarplatsen och åkte söderut på Götgatan. Precis framför mig vinglade det ut en kille på cykel. Han hade vita byxor på sig, men det såg så väldigt underligt ut. Det såg ut som stora, fula fläckar på skinkorna (på byxorna alltså). Jag tittade och tittade för att komma underfund med om det var fläckar eller om det var något nytt mode med breda, bruna linjer bak på brallorna. Jag brukar nämligen vara dålig på nya modetrender och kan missuppfatta och missbedöma sånt som är hypermodernt, men där jag tror att det är nån stackare som är galen eller så.
Den här killen for omkring bland bilarna och dök upp och försvann med jämna mellanrum, och jag blev mer och mer övertygad om att de konstiga fläckarna berodde påatt han helt enkelt hade gjort på sig! Jag blev löjligt nyfiken och spanade in honom varje gång han dök upp mellan bilarna, men det höll på att ta en ände (ända?!) med förskräckelse när jag upptäckte att jag var på väg rakt mot en refug. Jag fick alltså ägna mig åt bilkörningen igen.

Men jag tror faktiskt att han hade gjort på sig!

Överraskning

Idag fyller maken år, och vi har genomfört en lyckad överraskning. En kompis till honom ringde för några dagar sen och bad om hjälp "på söndag vid niotiden". Maken lovade att ställa upp, men sent igår kväll kom han på att han hade glömt fråga vad det var han skulle hjälpa till med.
- Det är säkert något med en släpvagn eller nåt, sa jag, övertygad om att det var något som utan problem skulle gå hem hos en kille.
- Ja, kanske, svarade mannen och släppte ämnet.
Nu i morse vinkade vi av maken, iklädd snickarbyxor och rejäla arbetshandskar, när han blev hämtad kvart i nio. Och tror ni inte att kompisen hade tagit med en släpkärra! Därefter plockade vi snabbt som ögat ihop träningskläder till honom i en kasse och kastade oss i bilen och åkte till gymmet. Där stod ett gäng glada, otränade grabbar och väntade, samtidigt som bilen med maken i åkte en massa omvägar för att tiden skulle gå lite. Alla grabbarna i skiftande åldrar gick in och bytte om och gömde sig i väntan på födelsedagsbarnet (hur säger man när personen har slutat vara barn för ett bra tag sen?).
Jag gick ut för att möta kompisen och maken när de kom till lokalen. När de kom fram frågade maken förvånat:
- Vad gör du här?
- Jag har skjutsat Y till hennes barndanspass.
- Jaha, men varför står du här ute?
- Det var så skönt väder (kom inte på något bättre, fast det blåste kallt och himlen var alldeles grå)
Därefter började maken leta efter "Johan" som behövde hjälp med att flytta stolar. Han gick ända in i träningslokalen och letade efter stolar utan att förstå att han var lurad. När alla hans kompisar stod ombytta i omklädningsrummet började han förstå sammanhanget. Och sen garvade han hjärtligt och började byta om till träningskläder.
Sen tror jag att instruktören hade ett av sina roligaste pass någonsin. Hon hade satt ihop ett specialpass med Body Jam 20 min, Body Pump 20 min och Power Yoga i 20 min, och det här killgänget slet av hjärtans lust.
Efter passet var det flera av dem som började planera att köra ett killpass en gång i veckan.

Riktigt rolig överraskning! 

För er som undrar...

Jodå, killen som ville ha en anteckning i marginalen jobbade lika bra i fredags, och han fick både kommentar och blomma...


Precis tvärtom!

Man ska minsann inte ta något för givet. Idag hade jag en lektion med klassen som för några dagar sen gav mig ett "Hallelujah moment" . Det var inte alls lika kul idag. De var ointresserade, okoncentrerade och småpratiga. Jag kände hur jag sände ut energi i rummet utan att få något tillbaka.
Nu måste jag komma ihåg vad det var som var så speciellt häromdagen. Hur gjorde jag nu igen?

Stora, tuffa grabbar...

I tidningarna beskrivs alltid skolan som om den befolkas av tonåriga monster som bara skövlar och förstör. Jag skulle vilja att det någon gång kunde få komma fram en annan bild.
Hur många skulle kunna föreställa sig följande scenario:
En vanlig åtta sitter och jobbar på en mattelektion. En kille (normaltuff) har jobbat extra bra, så läraren går fram och tar hans penna och skriver: "Du har jobbat superbra idag!" i marginalen. Killen skiner upp, ringar in texten och jobbar ännu bättre resten av lektionen. Senare på dagen återkommer han till klassrummet för att fråga:
- Om jag jobbar lika bra i morgon kan du väl skriva så där igen?
Läraren svarar:
- Självklart! Jag kan rita en blomma bredvid om du jobbar ännu bättre!
- Ja! Lovar du det?

Nedslag i verkligheten, onsdag den 13 februari 2008.

Skarpt läge

Som ni såg i förra inlägget har vi satsat på HLR-utbildning på jobbet. För några veckor sedan gick all personal en grundutbildning, och i dag fick jag höra något fantastiskt.
En av kollegorna deltog i grundutbildningen och nu i helgen råkade hennes man ut för hjärtstillestånd. Kollegan satte genast igång HLR enligt givna instruktioner, och hon agerade på ett exemplariskt sätt. När ambulanspersonalen kom konstaterade de att hennes insats var helt avgörande för hans överlevnad. Just nu vårdas han på hjärtintensiven, men han lever...


Livräddning

Nu kan ni vara trygga om ni befinner er i min närhet. Jag är numera HLR-instruktör, så om en kris uppkommer kan jag inte bara agera efter givna instruktioner, utan jag kan även snabbt som ögat lära upp alla som finns i den närmaste omgivningen. Så nu kan ni koppla av!!

Rolig brudvals

Det här bröllopet verkar roligt! Där skulle man ha varit med.


En rolig kille till!

Björn Gustavsson har en förmåga att se både oskyldig och oberörd ut, samtidigt som han är galet rolig.

Johan Glans

Han är verkligen en duktig komiker!

Men jösses!

Sitter just och tittar på en film med Mel Gibson. Hur i hela friden kan han ha så himla blå ögon?

Sorgligt

I vårt hus bodde ett gammalt par. Mannen var väldigt sjuk i flera år, och nu har den 84-åriga frun blivit änka. Jag pratade lite med henne, och hon berättade att de hade varit ett par sedan hon var 17 år. Jag som är lite blödig tyckte det var otroligt sorgligt att hon blivit änka efter över 60 år tillsammans. Då sa hon det som var sorgligast av allt:
- På senare år blev han lite mildare i humöret.
Hon berättade att det hade varit lite upp och ner i alla år, men att han hade blivit lite snällare mot henne de senaste åren. Hon nämnde också att hon aldrig hade haft ekonomiska möjligheter att skilja sig.

Åhh, vad sorgligt att leva ihop i över 60 år med någon, utan att det känns riktigt bra! Är inte det slöseri med liv?

Var är telefonen???

Let´s dance är ju så himla bra, och vi blev totalt förförda av Tina Nordström. Henne skulle vi rösta på! Men var fanns telefonen?
Vi har en bärbar (trådlös) telefon, så vi tryckte på basstationen för att lokalisera luren. Det hördes ett dovt pip någonstans - men var? Vi drog ner ljudet på TV:n och lyssnade. Pipet lät svagt någonstans i lägenheten.
Därefter drog vi ner allt som lät i lägenheten, det vill säga torktumlaren, tvättmaskinen och diskmaskinen. Pipet kunde fortfarande inte identifieras.
Efter fjärde tryckningen på basstationen stod vi laddade med våra fyra öron i dotterns rum. Någonstans i rummet pep det. Men var?
Ni vet hur tonåringar i allmänhet är, och hur deras rum brukar se ut. När det gäller vår dotter får ni lägga till att hon danstränar 3-4 timmar om dagen, så rummet är fullt av träningskläder, handdukar, Nikeskor, kepsar, benvärmare, tofsar och ännu mer handdukar. Lägg till en trave läxböcker, sminkväskor och redskap för smycketillverkning. PLUS det som alla andra tonåringar brukar fylla sina rum med. Någonstans där fanns telefonen!!
Vi lyssnade och letade, tryckte återigen på basstationen för att få höra nya pip, och lyfte på lager efter lager av bråte.

Efter tredje tryckningen hittade vi till slut telefonen i hennes obäddade säng, under ett lager kläder och handdukar.
Sen kunde vi rösta på Tina!!

Det är frestande att visa en bild på sjöslaget i rummet, men vi törs inte, för då får vi hälsovårdsnämnden på oss:)


I rymden kan ingen höra dig skrika....

Igår morse när jag åkte till jobbet sjöng jag "Woman in love" ihop med Barbara Streisand. I morse sjöng Celine Dion och jag "My Heart Will Go On" ihop. Det är kul att ha såna kompisar.
Vi sjunger med starka röster och starka känslor. Problemet är att jag gestikulerar ganska mycket när jag pratar, och när jag sjunger vill jag leva ut mina känslor och veva med armarna, men det är svårt att kombinera med bilkörning. Dessutom är jag orolig att medtrafikanterna ska undra vad jag håller på med. De märker ju inte att Barbara och Celine är med mig i bilen...
När jag åkte hem hade jag sällskap av en annan av mina kompisar - Whitney Houston. Vi hade jättetrevligt och sjöng "I will always love you". Som vanligt hängde jag med i början av låten, ni vet där de liksom laddar stämningen med pratsång, men sen när de saftar i och höjer och höjer och höjer tappar jag greppet. Rösten spricker, och jag börjar kraxa.

Jag undrar faktiskt om jag behöver tala med en sångpedagog. Kan det vara magstödet som fattas?


Hallelujah moment!

Idag skulle en av mina åttor redovisa grupparbeten om skelettet, huden och cellerna. Vi har jobbat med arbetsområdet en tid och nu har deras uppgift varit att ansvara för att sammanställa viktiga fakta och lära varandra det vikitigaste om respektive område. De har fått sammanställa faktablad, och deras egna texter är nu läxa som de ska få läxförhör på nästa vecka. Allt bestämt i god demokratisk anda.
Eleverna har svettats med faktatexter och OH-blad och stora bilder på blädderblockspapper (jodå,vi har smartboards och andra moderniteter på skolan, men det var inte aktuellt nu), och de har fördelat "uppläsningstexter" mellan sig i grupperna.
Idag när de redovisade berättade ALLA elever något inför klassen, ALLT de sa hördes fast jag hade satt mig längst ner i salen och ALLA åhörare var knäpptysta och skötte sig exemplariskt. Efter varje redovisning applåderade klassen uppmuntrande, och det var en fantastisk stämning i klassrummet.

När alla grupper hade redovisat klart berömde jag dem för det arbete de har gjort och för att de gjorde en kanonbra redovisning; både som åhörare och föredragshållare. Jag berättade hur roligt det var att lyssna på dem när de var så duktiga, och hur glad jag kände mig när de jobbade så bra. Då sa en av de busiga killarna i klassen:
- Kan vi inte få göra så här fler gånger? Det var kul att få känna sig duktig!

Och nu pratar vi ÅTTOR!!! Ni som är i branschen vet att när man har åttor sliter man sitt hår, man är hes och ansträngd efter att ha pratat i ett osunt röstläge alldeles för länge och det händer alltid en massa konstiga saker överallt.

Men idag var en bra dag! Tra, la, la.....

Tack

Tack alla som skrev kommentarer till Paolinas roliga tips. Hon tyckte att det var jätteroligt och spännande att få kommentarerna upplästa. Om det är någon mer som vill lämna en kommentar till Paolina är ni välkomna, för hon blir så glad då.

Det finns saker man irriterar sig på

Listan kan göras lång. Alienationen i strumpbeståndet har redan avhandlats. En annan är skalor. Framför allt temperaturskalor. Tillexempel på duschkranar. Man har en tjusig engreppsblandare där man lyfter på handtaget för att reglera vattenmängden och vrider det i sidled för att reglera vattentemperaturen. En cirka två decimeter lång vridning där man steglöst ska kunna ställa in en exakt och behaglig temperatur. Tror man. I själva verket finns en brytpunkt nånstans mitt på skalan, På ena sidan om denna punkt klirrar det av isbitar i duschmunstycket, på den andra sidan får man i princip tevatten.

Det är likadant i bilar. Kupevärmen regleras med en skala som är lika lång som bilens innermått. Nånstans längs denna linje går en skarp gräns mellan bastu och snöstorm. Det hade räckt med en liten knapp: värme på eller av.

En annan sak att irritera sig på är när kvällstidningar fortfarande använder begreppet "hedersmord" när det gäller mord på nära släktingar. Mord och heder har inget med varann att göra. Det enda hedrande är i så fall de som försöker skydda offren. Och vad händer om offret inte dör? Är det då bara "hedersmisshandel"? Om förövaren har väldigt bråttom till eller från brottsplatsen, är det då "hedersfortkörning"? Eller "hedersfelparkering" om han inte ställt bilen ordentligt. "Hedersstöld" ifall han har snott mordvapnet?

Ytterligare ett irritationsobjekt är när samma kvällstidningar skriver om "brott mot de mänskliga rättigheterna". Brott mot mänskligheten är fruktansvärda, men man kan väl inte bryta mot en rättighet? Om jag går längs en gata och kommer fram till ett övergångsställe innebär det att jag har rätt att gå över gatan där. Om jag inte gör det, har jag brutit mot den rättigheten då?

Men man ska väl inte bara gnälla. Det finns ju bra saker också, som till exempel att man kan snylta på syrrans blogg när man behöver avreagera sig på sånt som man irriterar sig på.

                                                                                        Storebror Keso


Tips från Paolina

Paolina är fem år, och här kommer hennes tips på en rolig sida där man kan hitta en rolig hästorkester. Man kan komponera lite själv där.
Om ni provar kan ni väl skriva en rad så Paolina får veta vad ni tyckte om hennes tips?

Har ni party, eller....

Jag måste bara visa de här gulliga bilderna på systerdottern som har somnat vid bordet. Hon är en matglad tjej, men här undrar jag om hon lyckades få någon mat i magen. Vad säger du, syrran?


image289
Trött systerdotter....
image290
Foto: J Tamminen (som lämnat tillstånd till publicering)

Andlöst

Ibland får jag information jag inte alls vill ha. I fredags kom några elever och ville prata lite. När de berättade om sina bekymmer för mig slog alarmknappen till. Adrenalinnivåerna höjdes rejält. Jag upptäckte plötsligt att jag satt och höll andan.
I hjärnan sprang en chockad och hysterisk kvinna i cirklar. Jag insåg att jag snabbt måste ta hand om henne. Så jag la armen om henne, svepte in henne i varma filtar och satte henne med en kopp varmt kaffe, samtidigt som jag frågade eleverna:
- På vilket sätt tror ni att jag kan hjälpa till?
Då berättade de vilken hjälp de ville ha, och så la de till att det kändes bra att prata med mig för att jag var så lugn av mig.
Jag log lite, höll handen för munnen på den stirriga kvinnan i hjärnan, och kom överens med eleverna om hur vi skulle bära oss åt.
När eleverna hade gått satte jag mig och småpratade med kvinnan i hjärnan, och klappade henne lugnande och tröstande på ryggen. Med blanka ögon försäkrade hon mig att allt var ok igen.

Omaka strumpor!!

Hur går det till? Var kommer alla omaka strumpor ifrån? Och vart tar makarna vägen? Även om jag letar igenom hela huset och konstaterar att det inte ligger några smutsiga strumpor och gömmer sig, och all tvätt är tvättad, så finns det alltid en hög omaka strumpor.
De kan ju inte fastna i tvättmaskinen eller torktumlaren, så jag förstår inte det som händer.

image288

Och jag förstår att man kan undvika problemet genom att använda tvättpåse, men det förklarar ändå inte hur strumporna försvinner.

Fånig dröm

Jag kommer nästan aldrig ihåg drömmar, men i natt drömde jag i alla fall något väldigt fånigt. Jag hade en ny tandborste som jag alldeles överentusiastiskt gick runt och visade för alla människor, och så var jag helt lyrisk över hur fräsch man kände sig i munnen när man hade den tandborsten. Och då var det en simpel sort, ungefär som en vanlig engångstandborste.
Finns det några drömtydare som kan förklara innebörden?

image286

Det finns väl ingen anledning att bli så överdrivet entusiastisk? 

Tävling

Tävling!

154987-222
Jag är med i
Matilda's tävling, där man har chans att vinna detta snygga halsband, inspirerat av Dolce Gabbana. Halsbandet kommer från Bags and Fashion och har äkta kristaller och en fantastisk lyster. Vill du också få chansen att vinna detta halsband? Gå in på Matilda Frisk's blogg och läs mer!

Psst, deppa inte ifall du inte vinner, för på Bags and Fashion finns allt du vill ha till rimliga priser och fakten är gratis.Tonåringar...

image285

Tävling!

Tävla hos Ejmis om äppel/kanelte, kanelkaffe och kanel. Du hittar mer om tävlingen hos Ejmis

image284

Ändrad layout

Det är fler som har noterat att det blev en massa förändringar på layouten. Det beror på att det såg så konstigt ut när jag tittade på min egen sida, så jag provade lite olika layouter för att se vilka som fungerade. Några av layouterna såg skumma ut och det stod "klar, men sidan innehåller fel", och så såg det väldigt underligt ut. Då bytte jag och provade en ny för att se om den fungerade.
Jag räknar med att hitta en layout som är tilltalande och fungerar. Då ska jag inte hålla på och byta hela tiden.