Osannolik postleverans

Min äldsta bror har jobbat som fotograf i många år, och i år hade han en jubileumsutställning för att fira att han har fotograferat i 50 år. Utställningen har blivit både uppmärksammad och välbesökt.
När jag var där och tittade nu i helgen fick jag plötsligt ett kort i min hand, ett kort som hade legat där och väntat på mig.
(null)
Det visade sig att det var ett kort som min mellandotter skrev 1991, när hon var sju år gammal. Jag hade först kortet uppsatt på väggen, och sedan använde jag det som bokmärke eftersom jag alltid har varit en bokmal och läser varje dag.
Vid något tillfälle hade jag glömt kvar kortet i en bok, och boken hade hamnat i hyllan igen utan att jag hade tänkt på det.
(null)
2009 flyttade jag ifrån Nynäshamn till Stockholm, och i samband med flytten rensade jag ut massor av böcker och lämnade till Röda Korset så att de skulle kunna sälja på sin loppis och få in pengar till olika välgörande ändamål.
Nu råkade det bli så att boken med kortet också hamnade på Röda Korset, och det skulle mycket väl kunnat bli så att kortet var borta för evigt.
Men det här blev en fantastisk historia. En kvinna i Nynäshamn köpte boken, hittade kortet och kände igen både mitt och min dotters namn. Hon bestämde sig för att lämna kortet till mig vid ett lämpligt tillfälle, men det var ju inte så lätt när jag hade flyttat från stan. 
När min bror hade sin utställning kom hon att tänka på kortet som hon hade tagit hand om, hon kände inte bara till kopplingen mellan mig och dottern, utan hon hade även koll på släktskapet mellan brorsan och mig. Så hon letade fram det gamla kortet och lämnade det till arrangören av utställningen, så tio år efter att jag hade lämnat boken till Röda Korset fick jag tillbaka kortet! Och 28 år efter att kortet skrevs!
 

Första arbetsdagen efter påsklovet

Efter ett fantastiskt påsklov med galet vackert väder kom den första arbetsdagen med samma strålande väder.
När jag klev upp från tunnelbanan efter dagens avslutande konferens kände jag att jag helt enkelt var tvungen att njuta av den härliga vårkänslan. Jag ville suga lite till på värmen, solen och de blommande körsbärsträden, så jag gick bort till Bysistorget och köpte en bra bok och ett glas kallt, vitt vin och satt och växlade mellan att läsa och titta på folk som passerade på torget. Det kändes lyxigt på en alldeles vanlig tisdag. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Doften, ljudet och smaken!

Det går inte att förmedla hela upplevelsen av ett morgonbak på bild. Knastret från vedspisen, doften av det nybakta surdegsbrödet och smaken när smöret smälter i den fortfarande lite varma brödskivan. En bild blir så fattig. Men här kommer bilden i alla fall. (null)


Trollskogen

Det här var fram tills för några veckor sedan en liten, slingrande skogsstig kantad av blåbärsris och bärbuskar. Det var som att stiga in i en saga, där tomtar, troll och älvor pilade runt mellan tuvorna. Och så här ser det ut nu, när ett skogsbolag har ägnat sig åt "skogsvård".
(null)

(null)

(null)


Vårkänning

Härligt med påsk, fågelsång, sol och värme! Det fanns så många fina gula blommor i affärerna, så nu fick det bli lite extra solar på trappen och i trädgården. (null)

(null)

(null)