Förvirrad

Jag brukar ha järnkoll på koder och inloggninskoder, men plötsligt glömmer jag koder till bankkort och bankinloggning, och blandar ihop mina lösenord till bloggen, mail och jobbmail, så jag får felmeddelande hela tiden. Undrar om det är något olämpligt i vattnet jag dricker?

Kameltå

Jag hörde på radion att ska vara 80-talstema på några trendiga hak inne i Stockholm. Mina döttrar brukar tycka att det är kul med olika teman, men 80-talsklädseln har de alltid haft svårt att tycka om, och det beror inte på axelklaffar, hockeyfrillor eller pudelfrisyrer, utan det beror på att nästan alla hade "kameltå". Det är det värsta dagens ungdomar kan tänka sig. Och vad är då kameltå? Tja, det har med byxornas passform att göra...


Rats

Eller....nästan i alla fall. Det vimlar av fladdermöss utanför fönstret här.


Uppdatering: Jag fick en fråga om jag inte visste att det heter bats, och jo det vet jag, men jag hade det mer som en koppling till rubriken i det föregående inlägget. Tyckte cats och rats passade bättre ihop.

Cats

Idag har jag varit på en förhandsvisning av Cats på Cirkus. Jag är fullständigt lyrisk! Det var inte en död minut i hela föreställningen, scenen var fantastisk, med häftig scendekor och läcker belysning och lite lagom rök och dimma och pyroteknik. Dansarna var otroligt duktiga, och dessutom var det några akrobater/cirkusartister med som gjorde fantastiska nummer i luften och på olika sätt på scenen. Sångarna sjöng så vackert och med sån känsla att det knottrade sig längs ryggraden.
Den har premiär på torsdag - boka en biljett snarast! Ni kommer inte att ångra er!


Händelserik utflykt

Idag hade vi utflykt i Rålambshovsparken med vår klass. Det blev en bra dag, men med innehåll av vardagsdramatik.

När vi gick över gatan vid Centralen för att gå längs Kungsholmsstrand mot parken var vi väldigt noga med att vänta på grön gubbe och sedan gå i samlad tropp. Trots det kom en cyklist farande i extremt hög fart och körde på en av våra elever. Eleven föll inte som tur var kvar, men cyklisten for omkull i en båge, och reste sig sedan svärande. Han insåg nog att han inte var helt utan skuld, och att en vuxen man kanske inte skulle köra så omdömeslöst att han plöjde rätt in i en skolklass med 12-13-åringar. Det var lite skrämmande att han hade så hög hastighet att han faktiskt inte hann väja för människor som råkade befinna sig i hans väg. Och Folkpartiet föreslår att cyklisterna dessutom ska få cykla mot rött....?
Cyklisten hakade tillbaka kedjan, som hade hoppat av, klappade den påkörda ungen lite på axeln, och fortsatte därefter sin vansinnesfärd.

När vi kom fram till parken plockade alla fram matsäcken och åt. En man kom gående med sin okopplade hund. Hunden gick runt precis som den hade lust med och gick plötsligt fram till en grupp elever, och började helt fräckt äta ur en av ungarnas matlådor. Vi tjoade åt  hunden för att mota bort den och åt mannen för att han skulle ta kontroll över hunden.
Tror ni han skämdes? Nej, han började skrika åt oss att vi inte skulle bevara barnen från hundar, utan vi borde i stället skydda dem från droger, och "hälften av de här ungarna har garanterat redan provat hasch..." (han syftade på våra elever i årskurs sex). Därefter gick han skällande och skrikande sin väg, samtidigt som han ondgjorde sig över varför man bodde i stan om man vill ge ungar ett bra liv (våra ungar bor inte i stan, utan de är lantisar). Ungarna satt lite bleka om nosen och undrade vad det var för en man. Vi sa till dem att inte svara på hans anklagelser eftersom han inte verkade riktigt frisk.

Utöver detta bestod dramatiken av uppskrapade knän, stukade fötter och ett fall som orsakade en smäll i solar plexus. En bra dag med andra ord.

Lite Ainbusk Singers


Norwegian Wood

Jag kom plötsligt att tänka på den här gamla Beatleslåten , som jag inte har hört på år och dag.  Texten är faktiskt lite rolig, lyssna får ni se
.

Raggpotential eller inte?

För några dagar sedan var jag och promenerade på Götgatan på Södermalm (i Stockholm). När jag passerade Barista (ett fik) satt en jättesnygg karl där och log så flirtigt mot mig. Jag bestämde mig för att testa min raggpotential, så jag gick in och beställde en chai latte. Av någon anledning saknades tydligen både muggar, råvaror och det ena med det andra, så det tog närmare 10 minuter innan jag fick min chai latte, och när jag kom ut hade snyggingen gått och det satt ett par fnittriga unga tjejer vid hans bord istället.
Så gick det med det ragget....

Tips till nervösa talare

Sex före ett tal lugnar nerverna

Samlag kan lugna nerverna, innan man till exempel skall tala inför en stor församling. Det konstaterar den brittiske psykologen Stuart Brody vid University of Paisley efter att ha studerat 24 kvinnors och 22 mäns sexuella aktivitet före stressande aktiviteter. Brody mätte efteråt hur de olika typer av sex som utövats nu påverkade testpersonernas blodtryck i stressade situationer, och hur snabbt blodtrycket sjönk igen. Försökspersonerna ombads bland annat att hålla tal och att utföra huvudräkning.

Inga andra former av sex än samlag hade någon effekt. Endast när penetration ingick i akten, fick personerna mätbart lägre blodtryck, och det sjönk fortare till normal nivå än hos dem som till exempel bara kelat, haft oralsex eller masturberat. De som inte haft sex alls, hade det klart högsta blodtrycket under stress. Många nerver, bland annat i slidan, stimuleras under samlag, och kanske är det denna stimulans, som verkar lugnande efter samlaget.

nr 15/2006, (Illustrerad Vetenskap)


Nu får man ju ompröva de kolugna filbunkarna som aldrig verkar stressade....


Vild och galen

Jag känner mig lite vågad. Idag har jag tagit i både dörrhandtag och elever utan att tvätta mig med handsprit efteråt. Undrar om kommunen kommer att tvångsvaccinera mig?Solig, varm sensommarkväll...

...luften är klar och hög. Kvällen är som gjord för en motorcykeltur, med lite fika på lämplig plats. Tråkigt bara att hjälm, skyddskängor, ryggplatta och skinnställ ligger nerpackat i en flyttkartong i ett förråd en månad till...


NemiUppdatering: Eftersom texten tydligen inte syns kommer den här:

Ruta ett: "Bland annat har dina föräldrar bidragit till att polerna smälter och att 70% av alla växter och hälften av alla djurarter riskerar att dö ut inom en snar framtid"

Ruta två: "Borde inte det räcka som motammunition nästa gång dom vill ge dej husarrest?"


Trying To Fill The Great Big Empty - Erik Karlsson


Smile

Måste komma ihåg att le idag på jobbet...

Te

Jag insåg just att jag har glömt att ta med mig mitt kanelte. Har inte heller tänkt på att köpa nytt. Måste komma ihåg att fixa det idag.

IKEA för otåliga
Nu har årets IKEA-katalog presenterats. Ni som är otåliga och har svårt att vänta tills den kommer i brevlådan kan bläddra igenom den
här

Ändrad layout

Igår hade det hänt något med layouten på bloggen, så allt var förskjutet och såg konstigt ut. Därför kändes det bättre att byta till en av standardlayouterna, och så får jag fixa till den mer personligt så småningom.

Tack Regina!

Tack för att du har fixat biljetter till Ladies Night ! Det ska verkligen bli roligt!

Pax för Martin Stenmarck! 


Tack för besöket!

Jag tittade just på besöksstatistiken, och jag blev förvånad över att det var så många besökare trots min bristfälliga uppdatering den senaste månaden. Tack, vad gulliga ni är som tittar in här! Det värmer!
Just nu är det lite rörigt i tillvaron, men energin och skrivlusten återkommer säkert snart!

Imponerande!

Undrar om luften och vattnet i Hälsingland och Dalarna innehåller något ovanligt ämne som inte finns på andra ställen? Eller vad är det som gör att både Björn Skifs och Lillbabs har så mycket energi och fräschör fortfarande?
Jag kan inte fatta att Björn Skifs är 62 år och fortfarande rockar fett.


För att inte tala om Lillbabs som är 71 år och har mer energi än de flesta ungdomar jag känner.
Fantastiska artister! Tänk att lyckas bibehålla sin popularitet i så många år!