Sommar och strandliv igen
Lite Ola magnell

Här tappar han tyvärr delar av den jättevackra texten. Höstkänning är annars en av hans allra finaste låtar.

Etta James med tryck i rösten

Jag letade efter Louise Hoffstens version av den här låten, men jag kunde inte hitta den, så ni får hålla till godo med den här. Tuff brud!
 

Stor dag på lördag

Nu på lördag har vi högtidligt firande, för då gifter sig en av mina tre döttrar. Det kommer att bli det viktigaste bröllopet i år, Victoria och Daniel får ursäkta!
Just nu försöker jag bestämma vilka kläder jag ska ha på mig på bröllopet. Jag ska åka iväg och se om jag hittar någon snygg klänning, eller om jag ska sy en själv. Det lutar åt att sy själv, men då måste jag hitta ett bra tyg och ett tilltalande mönster. Nu får man ju inte bara slänga ihop en enkel trasa i stretchtyg, utan  det måste vara lite finare.
Steg ett blir rean i Sickla köpcentrum, steg två blir den fantastiska tygbutiken i Sickla.


Inte miljonär!

Jag blev tråkigt nog inte miljonär. Inte den här gången. Men jag försöker igen!

Glad midsommar!

Önskar en glad midsommar och en god fågelskådning!

FYLL-KAJA (alkoholus skadus)
Nattfågel tillhörande snaps-släktet. Kännetecknas av den röda näbben, samt den vingliga gången. Uppträder flockvis, oftast med finkelgöken och nubbesveparen.
Häckar över hela landet, men företrädesvis på platser där alkohol förekommer. Flera exemplar har också påträffats vintertid på Gran canaria och Mallorca.
Födan består endast av flytande ämne, DOCK EJ VATTEN.
Markerar sin närvaro genom att ogenerat spy och urinera på allt som kommer i dess väg, t.o.m. inom andra arters revir.
Karaktäristiskt läte: klunk-rap-klunk-rap, som tillsammans med skrik och skrän ständigt hörs från flocken.
Parningen: nyårsafton, sista april och midsommar är tidpunkter då man kan iaktta fyllkajans ohämmade pippande bakom varje buske. Risken för utrotning beräknas som totalt utesluten.

Glad midsommar!

Monsterfartyg

Jag stod nere vid kajen och väntade på båten som skulle åka över till Södermalm. Plötsligt fick jag syn på en ny, obekant profil ovanför hustak och bergshöjder i fjärran.

Ni ser det toppiga, vita som sticker upp strax bredvid spetsarna på lyftkranarna.

Jag funderade på vad det var för gigantiskt monster som låg nere vid Stadsgårdskajen. Efter en kort promenad upp till Fåfängan, där man har en vidsträckt utsikt över Stockholm, såg jag vilket monsterfartyg som låg förtöjt vid kajen.
Det var "Star Princess", som låg och vräkte ut sig längs med kajen, och fick alla andra båtar att se ut som småbåtar och alla bilar och bussar runt omkring såg ut som leksaker.

Lite fakta:

Klass och typ: Grand klass kryssningsfartyg
Tonnage : 109.000 bruttoton
Längd : 951 fot (290 m)
Bredd: 118 fot (36 m)
Däck : 17 Däck
Hastighet: 22,5 knop driftshastighet
24 knop max
Kapacitet : 2.600 passagerare
Besättning: 1.150 besättning


Helst skulle jag ha velat stå kvar för att se hur de bar sig åt för att vända båten när de skulle lämna hamnen, men det hade jag inte tid med.

Men jag googlade lite på båten och enligt en källa utbröt en större brand ombord 2006, och det visade sig att brandsäkerheten hade stora brister. Huvva!


Sinead O´Connor - Emma´s Song

Här kommer tjejen med själen i rösten.


Kanske miljonär...?

Jag fick en ingivelse och köpte en påse "lördagsgodis" (dvs lite slumpvis blandat spel) för ett par veckor sedan. När det var dags att kolla vinsten kunde jag inte för mitt liv hitta spekvittona. Jag letade på alla upptänkliga ställen, och även omöjliga platser, men kvittona var försvunna.
Då skrevs det i tidningarna om en jättevinst på 95 miljoner som en spelare utan spelkort hade köpt, men inte hämtat ut. Gissa om tankarna började mala då. Tänk om det var mina rader som slagit in! Lite bättre kändes det när de meddelade att vinnaren hade köpt sina lotter i Sundbyberg (har jag för mig) för jag hade inte köpt mitt tips där.
I morse hittade jag plötsligt mina kvitton! prydligt instoppade i min lärarkalender, ungefär i slutet av juli låg de. Så nu ska jag kolla om det är vinst. Det är möjligt att ni just nu läser en miljonärs blogg!


Återfunna!

Rammstein - Frühling in Paris - Liebe ist für alle da (Piano)


Lite Benny Andersson/ Helen Sjöholm


Skogspromenad

Det är otroligt vad mycket man kan se på en alldeles vanlig skogspromenad. Tyvärr hade jag inte med mig min stora kamera, så jag kunde inte riktigt ta alla bilder som jag önskade. Men det var så myckert vackert, och många bilder blev bra i alla fall.


I gläntan stod ett par rådjur och poserade vackert.

Det vackra vädret lockade fram metspön på många ställen.


Här kommer älvor och troll att dansa i natt!


Plötsligt upptäckte jag små tjocka, svarta yngel som simmade omkring i det grunda, varma vattnet. 


Nu har jag kanske hållit en blivande prins i handen :)


Livskvalitet! Ser ni mannen som sitter i båten och fiskar? Den gamle och havet?


Molnen var fantastiska och formade om sig till den ena fantasifulla figuren efter den andra.


Här slapp man sjunka till midjan i träsket. Det gick att ta sig över torrskodd!


Om några veckor kommer mors lilla Olle hit!


Inga bär i sikte än...


Det här får mig att tänka på Tomtebobarnen.


Det syns inte riktigt på bilden, men hela sjöängen var vit av tufsiga tuvullsbollar.
Jag som har levt större delen av mitt liv vid havet är så fascinerad av näckrosor.


Plötsligt hördes ett märkligt ljud i skogen, och så visade det sig att en påfågel satt och filosoferade på en bil på en tomt i skogen. Ja, jag kan inte svära på att den filosoferade, men den lät i alla fall.


Här har solen hamnat på marken! Smörblommor! En hel äng!


Ebba Forsberg - Halleluja

En låt som alltid får det att rysa längs ryggraden
Och här har vi mästaren själv! Jag har ännu inte skaffat biljett till hans konsert i Sverige!


Dagens Lidl-besök

Jodå, det var lite provsmakning i den nyöppnade Lidl-butiken, men inte tillräckligt mycket för att man skulle kunna hoppa över middagen.
Det fanns några saker till bra priser, bland annat passade jag på att köpa en vattenkokare.


Ni ser vad high-tech den är med en rad små blå lampor som lyser medan vattnet värms upp. När det har kokat upp slocknar lamporna. Nu kommer det att gå snabbare att ordna fika. 
När jag lämnade butiken fick jag en fin gåva att ta med vid nästa besök.

Visst är de omtänksamma?


Nya vanor

Den senaste tiden har jag förnyat mig själv lite grann. Jag har druckit whisky och ätit fläskkött. Men jag har inte ätit Keso. Inte än i alla fall.

Hotel California

Här kommer ett klipp till er som inte är så stressade. Ta er tid att lyssna och njuta. Det är Eagles som har gjort en riktigt mäktig version av "Hotel California". Det här klippet är från 1 maj 2010, på en spelning i San Jose i Californien.
Gubbarna håller fortfarande!

Doc Mcgurgle´s Babylonian lizard tooth oil

Hittade den här gamla låten. Den har jag inte hört på många år. Jag minns att jag tyckte att texten var så humorstisk. Michael B Tretow gjorde många roliga, personliga låtar.
 

För er som inte alls känner igen det här kan jag berätta att Michael B Tretow var ljudtekniker åt ABBA.


Årets längsta dag

Åh, vad härligt! Man kommer att hinna göra massor idag!

Öppning idag

Undrar om det här innebär att Konsumbutiken (eller Coop om man ska vara noga) får lite press på sina priser?

Coop ligger tvärs över gatan. Nu kanske jag kommer att få svårt att välja butik?

Och jag bor så nära att det tar ett par minuter gå från mig till den här butiken. Tänk vad smidigt när man snabbt vill ha ett par tyska korvar eller en minipool eller ett par stövlar eller djupfryst tonfisk eller....
Jag ska i alla fall gå dit idag och se om det finns några intressanta öppningserbjudanden.


It´s a hard job, but somebody´s gotta do it!

Jaha, här ligger vi arbetskamrater och får betalt! Alla är pixlade i ansiktet för att de inte ska kunna identifieras. (Utom jag som ligger med lila linne på mig)

Xanadu - Sarah Blasko


Vad har du i fickan Jan...?

Ägaren till den här hallbyrån fick plötsligt ågren vid tanke på vad besökare som har kikat ner i byrålådan har fått för funderingar.Men varför skulle man fundera över en cykelpump?

För övrigt har jag lovat att inte avslöja vem som äger byrån.

Skadad hand

Det var dessvärre inte alls bra med handen på vår stackars elev. Det blev en ganska omfattande operation eftersom fingret var av, så det var både nagel och benpipa vi hade sett stickande ut genom huden. Idag när han kom med handen i paket tyckte vi alla hemskt synd om honom. 
Eleverna såg väldigt undrande ut när jag sprang och hämtade min kamera och tog kort på hans skadade hand, och när de undrade varför mumlade jag en konstig förklaring. Jag kunde ju inte precis förklara att jag behövde ha en bild till min blogg!


Inte riktigt rättvist!

Jag klev på tunnelbanan tillsammans med en rullstolsburen kvinna. Jag tänkte väl en liten tanke att världen inte är alldeles rättvis.
Efter en stund visade det sig även att vi skulle kliva av på samma station. När vi hamnade på plattformen rullade hon iväg i ett tempo som jag inte hade minsta chans att följa med i.  Jag sackade ohjälpligt efter. Då blev jag helt övertygad. Världen är verkligen inte rättvis!


Dagen igår

Igår skulle vi ha öppet hus på vår skola. Alla elever skulle visa upp ett urval av vad de har arbetat med under året, så det fanns utställningar om tex historia, naturvetenskap, svenska och engelska utfört av olika åldrar och med olika upplägg. Några elever i årskurs sex hade hittat på en jätterolig pjäs om Hans och Greta, på engelska. Några andra hade skrivit svåra kluringar som besökarna skulle lösa. I ett annat rum fanns det en massa utrustning framme så att besökarna fick en chans att utföra enkla laborationer. I matsalen var det show med sjungande och musicerande elever. I korridoren bjöds det på mat från olika delar av världen.
På förmiddagen hade vi våra sista ordinarie lektioner för det här läsåret, och efter lunch skulle allt ställas i ordning för kvällens öppna hus.
Precis när jag skulle gå till min allra sista lektion med mina nior lekte några pojkar i årskurs sju alldeles för våldsamt i korridoren varpå den ena föll ihop i gråt med en blödande hand. När jag gick fram till honom såg handen inte alls bra ut. Det såg ut som om ett finger var avbrutet med benpipan stickande ut genom huden. Det blev alltså inte någon lektion för mig, utan en annan kollega fick springa in till niorna och leka leken vi skulle göra, medan jag följde med den skadade pojken till vårdcentralen. Där visade det sig att skadan var så pass allvarlig att vi var tvungna att åka till Södersjukhuset så att han kunde få hjälp av en handkirurg (jag visste inte ens att det fanns specialiserade handkirurger). Vi hoppade in i en taxi och åkte till sjukhus, där mamman mötte upp oss och jag kunde ta en ny taxi tillbaka till skolan. På väg tillbaka ringde jag till min rektor som fick komma och lösa ut mig från taxin (533 kronor kostade min resa).

När jag kom tillbaka hade min mentorskollega lyckligtvis hunnit ställa i ordning det mesta som vår klass skulle visa upp, så det var bara det allra sista vi behövde förbereda inför kvällens visning.

På kvällen kom det massor av folk, och alla rum var välbesökta av föräldrar, syskon, släkt och vänner. Då hittade jag en liten ledsen elev. Hon var uppklädd i fina kläder och ögonskugga i matchande färg, och hon satt och försökte dölja att hon grät. När jag satt och pratade med henne visade det sig att hennes föräldrar inte hade kommit, för de tyckte inte att de hade tid eller lust. Tänk er själva - skolan vimlade av släktingar och vänner till alla de andra barnen, och så satt hon finklädd till tusen och hoppades att föräldrarna skulle komma. Och så hade de inte lust!
Mina tröstande ord om att det säkert var andra föräldrar som hade svårt att kunna komma ifrån för att titta på utställningarna hjälpte inte alls. Så vi bestämde att vi skulle låtsas att vi var två gamla pensionärstanter som besökte en konstutställning i Paris, och så gick vi runt tillsammans i armkrok i de olika rummen och kallade varandra för "kära du". Jag tror att hon tyckte att det var lite kul i alla fall.

Dramaten

Det var en upplevelse att se de fantastiska skådespelarna på Dramaten. Absolut bäst av alla var Jan Malmsjö. Han hade inga överdrivna gester eller tonfall, utan när han spelade kändes det som om man råkade vara smygfluktare hem till en människa som satt och småpratade med en annan i största allmänhet. Han betedde sig som om han verkligen bodde där på scenen, och han förde ett samtal med en ung tjej som han skulle anställa. Några av skådisarna var väldigt skickliga, men det var alldeles uppenbart att de agerade inför publiken. Jan Malmsjö var så rasande skicklig att det kändes som att han inte spelade en roll, utan han var den här mannen som hade bekymmer med sin tablettmissbrukande fru. Själv drack han för mycket alkohol. Det roligaste han sa var:
- Jag måste anställa någon som hjälper till med städning, matlagning och vård av min fru. Allt det tar så mycket tid från mitt supande. Jag vill ha tid att supa.
En del skådespelare är ju så skickliga att det känns som om de hittar på sina repliker just när de sitter där. Det känns inte som att de upprepar något de har lärt sig utantill. I övrigt så skrattade skådisarna, grät, skällde, skrek, förolämpade varandra, spottade, hade ångest, grälade och försonades. Bitvis var det vardagsrealism á la Norén. (Nu försöker jag låta som en kulturexpert. Fast jag har aldrig sett en Norén-pjäs på teater i hela mitt liv. Jag har möjligen sett något inslag på TV)

Och så lite av den traditionella name droppingen: Ända tills minuterna innan pjäsen skulle börja var platserna bredvid oss tomma. I sista minuten baxade sig en man och en kvinna in och satte sig på de platserna. Och då visade det sig att det var Reine Brynolfsson med sin fru/flickvän/väninna/syster/kvinnligt sällskap som skulle koppla av med lite teater. Och så lite inside information. Reine var sur och butter, men flickvännen/frun.... var oerhört vänlig och trevlig och log så rart när hon tackade för att vi släppte fram dem till deras platser. Hade han divalater månntro?


Jag vet!

Jag vet att jag har en usel uppdatering för tillfället. Men nu har jag satt alla betyg, och ikväll ska jag på Dramaten, så sen kanske jag blir lite bättre på att uppdatera bloggen igen.