Snörvel, snörvel...

Jag har inte tittat på Idol tidigare under säsongen, men jag hörde en musikreporter på radion i morse, som berättade i lyriska ordalag om genrepet igår. Det gjorde mig så nyfiken att jag bestämde mig för att titta på programmet nu i kväll. Det passar dessutom bra eftersom jag är ensam hemma.
Och vad händer? Jag är som vanligt lättrörd och jag snörvlar med tårarna rinnande när de sjunger vackert,  när de är nervösa, när de är glada, när juryn uttalar sig, när de anhöriga i publiken vinkar, när publiken sätter upp stora skyltar med artistens namn, och...ja, praktiskt taget åt allt!
Nu sitter jag här och funderar på vem som kommer att vinna.

Skojig tjej!

Kompisarna undrade hur Kal kunde vara så lycklig med sin Ada, trots att de varit gifta i trettio år.
-Det beror på att Ada är så kul och full av upptåg, sa Kal. Som igår när jag kom hem till exempel. Då hade hon besök av sin bror som jag aldrig hade träffat förut och för att skoja med mig hade hon låst in honom i garderoben.

Försvunnen blogg

Jag har mina standardbloggar som jag läser så ofta jag kan, helst varje dag. En av mina favoritbloggar var en sida med vackra bilder och korta, djupsinniga dikter. Och nu är den bara borta! Jag har tittat efter den de senaste tre dagarna, men den är tydligen nedlagd.
Det känns så snopet, som om någon har stuckit utan att säga adjö.


Jag hinner nästan inte räkna...

Jag tycker väldigt mycket om dans, och jag blir så imponerad av skickliga dansare. Här är ett klipp på några fantastiska piruetter. Den andra dansaren gör så många att man nästan inte hinner med att räkna. Hur många varv tycker ni att hon snurrar?

God morgon!

Har ni provat att skriva på badrumsspegeln medan den är immig? Då kanske ni vet att om man inte tvättar spegeln med en trasa kommer samma text att framträda nästa gång spegeln blir immig.

När jag hade duschat klart i morse framträdde följande text på det immiga spegelglaset:

"LOVE U MAMA"

Då känner man att det kommer att bli en bra dag, och man kommer absolut inte att putsa spegeln!

Trött och hängig?

Titta i så fall på den här filmen, och du laddar garanterat upp med ny energi...

Beslutsångest

Jag sitter just nu vid datorn i mitt klassrum och tjuvbloggar för första gången på flera veckor. Nu samlas mina kollegor för att ha ämneskonferens. Ska jag gå dit, eller ska jag sitta kvar och surfa? Ska jag kanske gömma mig i dragskåpet? Det är så tyst och skönt här i salen...

Nej, jag går dit. Nu med detsamma.

Vetgirig kille?

Idag hade jag no med en av mina åttor. Vi jobbar med ellära, men en av killarna satt i andra funderingar. Plötsligt frågade han hur bra våra mikroskop är.
- Ja, det beror lite på vad du vill titta på, svarade jag.
- Jag skulle vilja titta på snoppen, sa han då.
- I mikroskop!? Varför då?
- Jag skulle vilja se om jag har kvalster där, förklarade han då.

Tror ni att jag hade svårt att hålla mig för skratt?

Trollkarlen från Id

image201

Utekväll

Igår kväll var vi några stycken som skulle gå ut och äta lite på en pub med musikunderhållning. När vi kom dit en timme efter öppning var vi de enda gästerna i lokalen. Inget band var på plats och ingen musik spelades i högtalarna.
Det var nästan lika mycket personal som gäster, men ändå tog det en evighet för personalen i baren att få fram varsin öl till oss. När vi beställde maten var allt väldigt förvirrat och tjejen som tog upp beställningen gjorde det i tre omgångar - till ett sällskap på 8 personer - och inga andra gäster i lokalen. Sen tog det väldigt lång tid att få in maten, och när den kom var den kall. Medan vi väntade på maten kom de plötsligt på att det inte spelades någon musik i högtalarna, så då satte de på en cd-skiva med blandmusik. Så länge vi var kvar syntes inte bandet som skulle spela till någonstans.
Som ni förstår stannade vi inte kvar särskilt länge, utan vi gick hem till en i sällskapet, som bodde i närheten. Där spelade vi TP och lyssnade på musik. Det var mer action än på det nyöppnade "innestället" som utlovade heta liveartister, god mat och häftig stämning. Så nu funderar jag på att öppna ett kvällsöppet fik med möjlighet att spela TP  och schack för folk som verkligen vill ha hålligång!

Svårt att hålla masken?

Här är ett klipp som visar en belgisk programledare som totalt tappar kontrollen i direktsändning....

Schysst låt!

Jag fick just tips om den här låten från en kompis. Härligt gung!

Dagens arbete

Det här har vi pysslat med idag, på betald arbetstid:

Vi började med ett besök på Kulturhuset, där vi tittade på två utställningar.

Den första var en utställning av Helena Blomqvist. Utställningen har namnet The Dark Planet och den består av ett antal lätt surrealistiska bilder. Bilderna är fantasieggande och de visar en värld utan glädje. Bilden nedan heter Autumn

image197

Nästa utställning vi besökte var drygt 200 bilder av den brittiske fotografen Martin Parr och enligt programtablån fångar Parr "det moderna livets smaklöshet och absurditet, med vår tids massturism och konsumtionshysteri. I hans bilder ersätts reklamens idealiserade produkter, livsstilar och konsumenter plötsligt av vardagens banala användare". Där fanns många charmiga bilder på vanliga människor i helt ostylade miljöer. Bilden nedan heter The Last Resort. (Bilden fotograferad i Brighton)

image198


När vi hade släpat runt våra elever på dessa utställningar släppte vi iväg dem till lunch + egentid.
När alla var mätta och belåtna gick vi tillsammans och tittade på Solstorm.

image199

Filmen var bitvis ganska seg, men Isabella Scorupco och de vackra flygscenerna över Kiruna gjorde filmen sevärd.


Plötsligt fick jag ett inägg skickat till mig -en gästbloggare!

Gästbloggaren - dotter keso nr 3


Så, dags för mig att hälsa på, en av "döttrarna keso". Det är alltså nu jag ska avslöja hur en mor som F egentligen är, vad hon sysslar med och hur hon egentligen är.

Det är väl snarare hon som får stå ut med mig, dottern.

Jag kan nog ofta skylla på att jag är tonåring, att det är helt okej för mig att vara lite jobbig. Hur länge funkar den ursäkten mån tro'? Jag tror bestämt att det ligger någonting hos mödrar, någon kraft som gör att ni orkar med oss tonåringar. Vi som till exempel aldrig sover när de ska.

Hrm hrm.


Sovtider och sovvanor, ja det är väl där jag och mamma inte riktigt klickar. Keso är den mest morgonpigga människan jag vet, hon är onaturlig när det kommer till mornar. (För örvigt heter 5 på morgonen inte morgon, något keso inte kan förstå. Fem på morgonen är natt). Jag, däremot, fungerar inte på mornarna, jag finns inte, jag lever inte - jag sover.

Jag har så många exempel.

För några somrar sedan blev jag väckt på ett mycket underligt vis. Jag bad min mamma väcka mig och gick och la mig kvällen innan (alldeles för sent). Vad händer? Följande morgon blir jag väckt av att min mamma smyger in med en bärbar dator i mitt rum och trycker på play. Hon smiter ut igen och låten sätts igång. Till Frank Sinatras "Love and Marriage" dansar min mamma och pappa in med högt sparkande ben och hattar på huvudena. Mimade gjorde de också, samtidigt som de snurrade och hoppade.

Normalt? Men visst vaknade jag allt.


Annars är keso en väldigt lätt person att umgås med, hon är som en kompis. Förutom sina konstiga idéer, som att smyga in på pappa som ligger kopplad till sin snarkmaskin med en ficklampa i handen och vissla "luke, I am your father" eller som att plötsligt gå in i köket iklädd pappas jägarmössa, så är hon ganska (ganska) normal.


En varning bara. Ser ni henne sitta och gråta någonstans gäller det att inte jaga upp sig. Hon sitter antagligen bara och skrattar med min moster. Skrattar tills de gråter. Hon har alltså inte ätit någon dålig keso eller så.

Nej nej, never keso!


Med vänliga hälsningar Kesodotter nr 3


Jag slipper halshuggning...

image196

Jag är ordförande i vår bostadsrättsförening, och vi har haft budgetmöte för 2008. Vi utgick från ett ruskigt underskott förra året, och har nu lyckats få en budget i balans, så nu slipper vi höja avgifterna nästa år. Jag slipper bli halshuggen på torget!

Missbruk!

Jag är hemma och är sjuk även idag, och nu börjar jag oroa mig för om jag kommer att drabbas av teförgiftning. Jag överkonsumerar te, på gränsen till missbruk.
Snart kommer de att neka mig att köpa te i Konsum, och då är mitt enda val att gå ut och köpa te av tveksam kvalitet av skumma typer på skumma platser. Ni kommer att se mig irra omkring på "Plattan" där jag desperat letar efter leverantörer. Jag tvingas betala överpriser, och enda sättet att finansiera det är genom brottslighet. Inbrott, rån, stölder, bedrägerier....
Det går snabbt utför....

Oj, nu blev jag sugen på lite mer te!

Ny rolig konst här hemma!

Yngsta dottern och jag var på Seriegalleriet på Södermalm för några veckor sen och tittade på tavlor av Sören Olsson. Det var originalbilder från Bert- och Suneböckerna mm. En av tavlorna föll vi pladask för, så den kände vi att vi måste köpa. Nu i helgen var utställningen slut, så vi kunde hämta vår tavla. Vi har fått tillstånd av Sören att visa den här:

image195

Tyvärr blir den lite konstig i färgerna, men jag ska lägga in en bättre bild på den när jag får tillbaka min kamera som är på reparation efter att ha varit med om
camera tossing när kameran gjorde en luftfärd

Hemma från jobbet idag...

Igår fattade jag inte varför det var så himla kallt på jobbet. Jag lånade en extra kofta av en jobbarkompis men frös ändå, och försökte tina upp med en varm dusch när jag kom hem.
Idag känns det som om det ligger ett nystan med taggtråd inne i huvudet, och så fort jag rör mig för häftigt river taggarna på insidan av skallen. Så jag rör mig extremt lugnt och skrider bara iväg på toaletten någon gång emellanåt.

image194

bild från:uwstout.edu

Tänk om man fick dansa med John Travolta!


Det gäller att tänka positivt!

Snälla pojkar får aldrig kyssa vackra flickor....

image192
Bild från Liberty Meadowsimage193

7 sanningar...

Jag har blivit utmanad av Pia att berätta 7 sanningar om mig själv. Jag har gjort något liknande tidigare, men ska försöka komma på 7 lämpliga sanningar. Sen ska man utmana 7 nya personer, men jag gör det enkelt för mig själv och inbjuder er alla att anta utmaningen.

1. När jag gick i skolan tyckte jag att nästan allt var väldigt roligt. Jag tyckte bara att matte och kemi var urtråkigt. Gissa vad jag jobbar med idag? Jag är matte och no-lärare!

2. Ett tag funderade jag på att bli läkare, så jag jobbade ett tag på Beckomberga mentalsjukhus för att känna efter om vårdyrket var något för mig. Av misstag trodde några att jag var färdig sjuksköterska, så jag skickades in för att ta hand om en patient med stora cancersår rakt in i kroppen. Jag skulle lägga om såren och höll på att tuppa av på kuppen. Den stackars kvinnan tittade oroligt på mig och sa: "Vad vit du är i ansiktet, mår du inte bra?" Sen minns jag inte mer...Så jag kände att jag inte passade inom vårdsektorn.

3. Jag tog jägarexamen när jag var 28, men har aldrig skjutit ett djur. Däremot har jag varit drevkarl (drevkvinna?)ganska ofta.

4. Jag har aldrig varit lucia.

5. Jag är väldigt lättlurad och godtrogen och kan inte föreställa mig att folk ljuger. Jag blir lika förvånad varje gång.

6. Jag kan spela gitarr, men det är det nästan ingen som vet. Jag spelar bara i smyg.

7. Den första komplimang jag fick av min man (vi var tonåringar då) var: "Vad snygga öron du har!" och när jag skrattade åt det förtydligade han: "Ja, de är liksom inte utstående eller så". När jag så småningom efter många år tittade på filmen "Hip hip hora" tyckte jag att det var så komiskt att det var precis samma komplimang som en kille gav huvudrollsinnehavaren. Undrar om makens komplimang har spritts på något vis?

Ok, Pia? Det blir en sväng till Göteborg före jul i alla fall. Svågerns lilla barn hinner ta studenten annars innan vi hinner dit och titta.

Kass dag!

Den här dagen har inte varit bra. Jag har haft det superkörigt, och ändå blev det inte bra. När jag kom hem somnade jag ett par timmar i soffan. Nu ska jag ta en nattfika med pepparkakor och så ska jag tänka på morgondagen, då jag ska fira systerdottern på 5-årsdagen. Dessutom ska jag lyssna på Fuglesang i morgon.

image187

Bild från Web.Telia.com

Tralala...

Maken var på ett styrelsemöte nu i kväll, dottern hade dansklass och mitt styrelsemöte blev inställt. Eftersom jag var ensam hemma tänkte jag passa på att ta en varm dusch och softa lite. Väl i badrummet blev jag på så gott humör så jag började först nynna lite lätt, och ni vet ju hur himla bra man sjunger i badrummet, så det tog inte så lång tid innan jag sjöng högt och inlevelsefullt. Och vad sjöng jag då? Något aktuellt från topplistorna? Någon häftig ballad? Någon tuff funklåt? Nej, i mitt huvud hade en urgammal  fransk låt etsat sig fast, en gammal Edith Piaf-låt: "Trois Milliards de gens sur terre ". Så den sjöng jag för full hals, med alla kakelplattor andäktigt lyssnande.
Plötsligt knackade det på dörren, och maken ropade "Hallå" med ett lite spänt tonfall. Jag insåg genast att han hade kommit hem och hört min sång, och han var inte ensam...

Men äsch, jag är i alla fall ren och fräsch, och det måste väl vara bättre att sjunga och vara positiv än att sitta och sura i ett hörn? Fast  varför en gammal fransk låt? Och varför så himla högt?

KliMat

image186

Jag har precis fått en jättefin kokbok som innehåller en massa roliga recept och väldigt fina bilder. Den är framställd av elever på Hulebäcksgymnasiet Samhäll Tvär. Syftet med boken är att öka människors medvetenhet om vad vi måste göra för att få en hållbar utveckling, och med hjälp av kokboken kan man laga klimatvänligare mat.
Boken kan beställas genom Martin Flower; 
martin.flower@hule.harryda.se
telefon: 0708-569008
Vill du läsa mer om boken och projektet kan du läsa här

Norra Europas mest lättrörda person...

Det är jag. Jag kan bli tårögd över en sorglig artikel så det svämmar över. Då är det jobbigt om jag sitter på pendeltåget och läser. Sitter jag hemma tillåter jag mig att leva ut känslostormarna och då kan jag snörvla och snyta mig utan att behöva behärska mig. Bröderna Lejonhjärta kan jag överhuvudtaget inte läsa. När han hoppar ut genom fönstret och räddar lillebror bryter jag mer eller mindre ihop.  Och den här låten får mig att svälja, svälja, blinka, blinka, titta åt sidan och harkla mig lite. Men ändå är ögonen alldeles blanka när låten är slut

 

Utsikt från ett klassrum....

...onsdag den 14 nov 2007 kl 13.45. I salen pågick ett matteprov....Geometri.

image185

Trafikkaos!

Nu är klockan 10 över nio på kvällen. Jag pratade just med en kompis som fortfarande sitter fast i bilköerna som har orsakats av långtradarna som har kört av vägen. Där har han suttit sedan 14.30!!


image184
Bild från Aftonbladet

Första snödagen!

Varje år när första snödagen kommer brukar vi i skolan hälsa varandra på morgonen med:
- Nu är det lika bra att vi ställer in alla lektioner och drar ut ungarna på fotbollsplanen och så får de kasta snöboll i timmar tills de har tröttnat.
Men det gör vi aldrig. I stället hejdar vi snöbollar som är på väg in i skolan (men vi misslyckas med det emellanåt) och vi försöker avgöra vilka som VILL bli mulade i snön och vilka som vill komma undan.
Och alla ungar har för lite kläder på sig och på eftermiddagen är de genomblöta och genomfrusna, men oftast väldigt glada.

Nej, se det snöar...

Jag skrev för några dagar sedan att vi inte hade fått någon snö. Men nu har vi fått massor! Snön har vräkt ner, tågen går inte, bussarna är inställda och det är så halt på vägarna att vi är avrådda från att ta bilen. Tar man bilen kommer man för övrigt inte fram, för det är tvärstopp på grund av ett antal långtradare som har åkt i diket och blockerar vägen. Det är dessutom flera bilar i diket.
Jag som gick och tjatade om att det är bättre med snö än slask. Kommer jag att få äta upp det nu?

Storebror Keso bjuder på bilder att njuta av

image180
Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill...
image181
Stilla väder för ock skutan iland...
image182
Det var en båt som sa till en annan: "Vad du var stilig..."
image183

Storebror Keso gästbloggar igen

Ett filmmanus till


En man kliver in på en bank i New York. I handen har han en jättelik revolver och över ansiktet har han dragit ner en skidmössa.

-Upp med händerna och hit med alla pengar, väser han. Det är emellertid ingen som uppfattar vad han säger eftersom maskeringen gör att hans tal blir otydligt. En kassörska tror att han mår illa och ställer fram ett glas vatten.

Han upprepar sina krav och flera kunder går fram till honom för att höra vad han säger. Efter att ha upprepat samma mening flera gånger för tålmodigt lyssnande kunder och personal blir han irriterad och tar av sig mössan och säger så tydligt han kan:

-Upp med händerna och hit med alla pengar!

-Med alla pengarna, menar du då det som finns i kassorna eller ska vi hämta det som finns inne i valvet också? Frågar en kamrer vänligt.

-Det räcker med det som finns i kassorna, säger rånaren som inte vill vara till besvär i onödan.

Under tiden har en förbipasserande larmat polisen. Fem bilar med skrikande däck stannar med varsin stoppsladd utanför bankentren och ett gäng poliser väller in.

De sätter handbojor på rånaren och för iväg honom. På bevakningskamerorna från banken syns hela förloppet tydligt, inklusive rånarens ansikte. Han erkänner brottet och döms så småningom.

Detta tog tio minuter. Resterande en timma och tjugo minuter får vi följa hur polisstyrkan patrullerar gator, lappar felparkerare och tvättar polisbilarna.


Senhöst eller förvinter?

image179

Tanke om tolerans

Om jag tänkte som fan,
kanske tänkte hela dan
på mitt liv, och så fann
nån sorts mening som var sann,
ja då får jag inte glömma en förbannat viktig grej:
att då gäller denna sanning bara mej.

                                                                                Tage Danielsson

Goda människor!

Tänk vad underbart det är med genuint goda människor, som alltid värnar om andra och tar sig tid att sträcka ut en hjälpande hand. De människorna gör världen lite vackrare!

Och lite mer skuggbilder

Jag kan inte låta bli att lägga in en film till. Den här visar en danstrupp som gör fantastiska skuggbilder med sina kroppar.

Handarbete!

What a wonderful world...
 

Varsågod, Mammselen!

Hämtat från: www.kokboken.net


Recept info
Kategori: Kött/Färs
Betyg: 4.00
Insänt av: muggan
 
Pljeskavica
750 g nötfärs
250 g fläskfärs
2 stora lökar
4-5 feferoni
1-2 skivor formbröd (gärna 2 dar gamla)
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar (eller mer)
2-4 tsk Vegeta
1-2 msk (mineral)vatten

Tillbehör:
potatismos el. pommes frites
rå tärnad gul lök
Ajvar relish
gräddfil el. crème fraiche


Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke och låt det dra minst ett par timmar, helst under natten.

Forma till bollar och platta sedan ut till hamburgermodellen, ca 2 cm tjocka. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg.

Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i, och täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite (1/2 dl eller mindre) vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen 200-220 °C mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt.

Gott att servera till: Potatismos eller pommes frites, Ajvar relish, rå tärnad gul lök och gräddfil.


Ett slags kryddiga pannbiffar tillagade i ugnen. Den speciella smaken får man genom att tillsätta en kroatisk smaksättningskrydda som heter Vegeta. Den finns att köpa i välsorterade butiker. Vegeta består av torkade grönsaker, socker, salt och andra kryddor, och kan användas för att förhöja smaken på de flesta rätter.

image178
Ord i rättan tid!

Idag har vi haft en lång, intensiv dag, med massor av olika händelser (jag hade hunnit tala med fyra olika föräldrar av helt olika anledningar redan före klockan tolv), och vi hade pusslat för att lösa vikariat för en sjuk kollega, och så avslutades dagen med ett 90-minutersmöte.
Utan att överdriva kan jag påstå att det har varit hektiskt!

När jag kom innanför dörren hemma, och övervägde att kasta i mig mackor eller snabbmat ringde en kollega och föreslog att vi skulle ses på en restaurang och äta pljeskavica (URSÄKTA stavningen). Gissa om jag tyckte att det var ett bra förslag?

Läsning för skalliga

En av höstens böcker handlar om trenden bland män att raka skallen.

image175

Men det är ingen ny företeelse....
image176image177

Ok, nu vet jag...

Citat från man på konsumentverket: "Man får inte ljuga i syfte att lura någon.....". Nähä, varför ska man annars ljuga?

Det ordnar sig nog....

Idag har jag klämkäckt tröstat en ledsen mamma med: "Det kommer alldeles säkert att ordna sig!", samtidigt som jag själv tänkte: "Jösses, hur fixar vi det här?"

Ny planet hittad!

Det här var riktigt spännande. Nu har man upptäckt ytterligare en planet.

Foto: AP Photo/NASA JPL CalTech


Denna dagen ett liv...

Hoppas nästa liv blir lite lugnare

Gästbloggare:Storebror Keso - Ett filmmanus

Ett filmmanus


En man springer ut ur en närbutik i San Fransisco. Han hoppar in i en bil och kör iväg. En civil polisbil där två poliser suttit och ätit donuts kör ut från trottoarkanten med skrikande däck. Det går inte speciellt fort men däcken skriker ändå, för de är gjorda av Hollywood-gummi som skriker till och med på blank is. Den polis som inte kör spiller kaffe i knät vilket ger honom ett lätt inkontinent utseende.

-Oh, shit, man! Säger han och uppslukas sedan av den allt mer intensiva biljakten.

Båda poliserna har rutig kostym och galonhatt. Det är 70-tal.

Den jagade bilen väljer de backigste gatorna i stan att bli jagad på. Båda bilarna hoppar i guppen. Motorhuvar far upp, och stängs igen. Polisbilen och den jagade tappar fem navkapslar var under färden.

Två män med en glasruta går över en gata. Den jagade bilen kör rät igenom rutan så glasbitarna yr. Från andra hållet på samma gata kommer två andra män med en anan glasruta, som demoleras av polisbilen.

Frågan är varför männen över huvud taget skulle över gatan med sina glasrutor åt varsitt håll. Båda rutorna var lika stora, så dom kunde ju ha stannat på respektive sida.

I varje korsning de båda bilarna passerar krockar minst fyra bilar, eftersom amerikanska bilförare åtminstone på film kör i full fart hela tiden och inte bromsar förrän dom redan har krockat.

En lastbil väjer undan men tappar 500 backar cocacola i glasflaskor, vilka splittras i bruna kaskader och förorsakar en bil att få punktering och köra på en vattenpost som börjar spruta rätt upp i luften.

En tankbil med släp välter, släpet kanar in i en bensinstation och exploderar. Dragbilen fortsätter utan kontroll och kör in i en vapendepå, som också exploderar. En låda med gevär, naturligtvis laddade, flyger av explosionen 200 meter till ett fyrverkerilager. Som exploderar.

En buss med pensionärer från Miami kör över kajkanten ner i en båt, som sjunker. Vid ett vägbygge hoppar en ånvältsförare i panik av sitt fordon som rullar vidare in i en 10-våningsbyggnad, som välter.

Den jagade bilen kommer emellertid undan. Poliserna återvänder till polishuset, där de blir inkallade till chefen.

-Din inkompetenta jävel!!!!! skriker han till den polis som körde bilen.

-Din inkontinenta jävel!!! skriker han till den andra.

Så viftar han med ett papper:

-Tvåhundraåttifyramiljonersjuhundrasextontusentrehundraelva dollar och sextisju cent!!!!Det är vad eran vansinnesfärd har kostat staden.

Skadereglerarna på alla San Fransiscos försäkringsbolag har i ett unikt fall av samarbete jobbat rekordsnabbt och på 20 minuter gjort en kalkyl som normalt skulle ta ett par år.

-Du är eldad!!säger han till polisen som körde. Det är en dålig översättning av "You are fired" som betyder att han blivit avskedad.

Han går med tunga steg tillbaka till sitt skrivbord och samlar ihop sina privata prylar i en låda.

Kollegerna står runt om och tittar medlidsamt på.

Till slut säger en av dem:

-Well, eeh, vi är några som gillar ditt sätt att jobba så vi gjorde en liten insamling...

Och så räcker de över en blombukett. När han går ut och sätter sig i bilen har de lagt en pruttkudde på förarstolen. Han ler. Umgänget mellan poliser är rått men hjärtligt.

Han åker hem till sitt gamla sunkiga hus. Det är ett fallfärdigt ruckel som för tankarna till slummen i Buenos Aires. Det är dock placerat vid havet på en tomt med en egen sandstrand på fyra kilometer där vår fd polisman kan jogga några gånger om dagen för att hålla sig i form.

En dag när han joggar möter han en underbart vacker kvinna. De blir förälskade och hon utsätts för den ena faran efter den andra, men han räddar henne varje gång. Vid dessa tillfällen blir han aldrig skadad, däremot blir han smutsig i ansiktet och skjortan blir sönderriven.

När de båda åker in till stan en dag, han har Ford Mustang av 1964 års modell i minst femton olika kulörer, blir de prejade av en annan bil. De hinner precis kasta sig ur bilen innan den stöter mot en trottoarkant och exploderar. Explosionen börjar inte i motorrummet eller bensintanken där det finns lättantändliga ämnen. Den börjar i kupén och det beror på att amerikanska bilar på 60 och 70-talen hade fruktansvärt brandfarlig stoppning i sätena.

Våra hjältar överlever, de blir smutsiga i ansiktet och flickvännen skrubbar ena knät så hon haltar i 20 minuter.

De bryter sig in i Stadshuset (City Hall) och snokar i arkivet. Hur de kommer på den iden är det ingen som vet, men varför komma med logik nu när det inte funnits i hela manuset?

De kommer på att skurken är en väl ansedd medborgare som ofta figurerar på välgörenhetsgalor och är medlem i samma golfklubb som polischefen.

Nu blir tillvaron ännu farligare för våra hjältar. De utsätts för ett antal mordförsök, de blir efterlysta av polisen, deras bankkonton blir frysta, de blir portade på McDonalds.

Det visar sig att skurken är ute efter polisens strandtomt, för han vill bygga en fabrik där som ska skita ner hela bukten. Det är syftet. Den ska inte producera nåt, bara skita ner bukten.

Det finns ingen profit i det, men det bevisar vilken ondskefull typ skurken är.

Slutuppgörelsen äger rum på en välgörenhetsgala där skurken luras till att erkänna hela sin ondskefulla plan i direktsänd tv i sin egen tv-kanal. När han inser att spelet är förlorat försöker han mörda både polisen och polischefen, men fumlar och ramlar ner i en avfallskvarn och paketeras i en burk i sin egen hundmatsfabrik. Välgörenhetsgalan gällde hjälp till herrelösa hundar.

Polisen får upprättelse, han kommer tillbaka till jobbet som hjälte. Kollegerna står i en ring och hurrar när han kommer tillbaka till sitt skrivbord och plockar upp sina personliga prylar ur lådan igen.

Han blir kompis med polischefen och får överta skurkens medlemskap i golfklubben. Han och flickvännen flyttar ihop i strandrucklet. De till och med åker till en byggmarknad och köper mer masonit och korrugerad plåt och bygger ut stället.

Mannen som blev jagad i början var oskyldig. Han hade köpt en pizza och ville komma hem innan den blev kall. Han hade över huvud taget inte märkt något av den kalabalik som utspelades i hans spår.

Inställt!

image173
Idag var vi bara två tappra som dök upp på träningen, så vi enades om att ställa in det hela. Det kändes lite  onödigt lyxigt att ha två instruktörer till oss två deltagare, även om vi på det viset skulle ha lärt oss oerhört mycket mer.
Så nu får det bli bok och kanelte istället. Det gör inget alls!

Pedagogisk måltid

Idag kände jag hur stressen kröp i mig, när jag fick ändra i dagens schema för att täcka upp för en sjuk kollega, så jag fick bara cirka 20 minuter på mig att äta.
Väl i matsalen hamnade jag bakom en hel grupp 6-åringar med en tålmodig och pedagogisk fröken som tog tillfället i akt att låta måltiden bli en pedagogisk högtidsstund. Alltså skulle alla barn ta för sig lite av alla grönsaker som fanns att välja på (och det är inte lite - vilket jag brukar vara glad över annars). Och ALLA fumliga små barn skulle balansera ärtor, majs, vitkål, morötter mm på en sked från sereveringsskålarna till sin egen tallrik.
Det tog tid kan jag säga! Den sortens fröknar har jag alltid älskat när de har tagit hand om mina barn på det där rara, gulliga, lugna sättet, och jag har känt att barnen har haft det bra på dagarna.
Men nu - stressad och hungrig - ja, jag undrar om det inte glödde ett förstadium till hat i mitt för tillfället avtrubbade känsloliv. Hungern och stressen förändrade mig till en primitiv, blodtörstig best!
När jag äntligen fick mat på min tallrik tog jag sikte på en kollega som hade bänkat sig vid ett lämpligt bord, och i förbifarten fräste jag åt en tonårsunge att ta av sig mössan omedelbart, och på ungefär 7,5 minuter åt jag upp maten och sprang tillbaka till klassrummet för att sätta igång en film om förtryck och elakheter (Hip Hip Hora...)

Och sen skulle vi ha samtal om etik och moral....

Nu måste jag ta mig i kragen...

Träningskompisen ska inte träna BodyJam ikväll, så jag måste verkligen skärpa mig för att komma iväg, fast det är mörkt och kallt och lite småregnigt, och vi har haft en lång, slitsam arbetsdag med sjuka kollegor och konferens på det. I vardagsrummet har vi en rad tända ljus, det doftar gott av fiskgrytan och i skåpet står gott kanelte...
Jag har en alldeles ny bok som kom med posten...Fick en ny skiva med en massa bra musik av brorsan i helgen...

Men det är klart jag ska gå och träna!! Vad tänker jag på egentligen?

Snöfritt

Jag läser på vissa bloggar att det har kommit snö de senaste dagarna. Några har till och med gjort snögubbar och snölyktor.
Här har vi inte sett till en enda snöflinga, om man inte ska räkna att det var rimfrost på bilrutorna för några dagar sen.

Vördnad för jorden

Titta på den här filmen och njut! Världen är så fantastisk, och jag blir så fascinerad av mångfalden och skönheten..

Min tag

Ja, nu har det varit helg igen, så jag har givetvis röjt runt på stan. Ser ni den här "taggen" på butiksfönster, fasader och offentliga toaletter vet ni vem som har varit i farten....
image172

Får jag lov?

Här kan man verkligen se hur Snowball rockar fett! Men vem vill inte dansa till Backstreet Boys?

Blå Hallen By Night

O, det var högtidligt vid gårdagens utdelning i Blå Hallen! Först kom man till borggården och kände stämningen ända ut...
image164

Sen kom vi in i själva Blå Hallen...

image165

Därefter tågade alla gesäller och mästare in (där skärpan tyvärr blev dålig...jag glömde att kasta upp kameran...)
till tonerna av Triumfkören ur Aida, framfört av Sextetten ur Stockholms Läns Blåsarsymfoniker. Pampigt!

image166

Då hade de stått här uppe en stund och väntat på sitt intåg...

image167

Sen fick vi lyssna på Allegro ur Drottningsholmsmusiken, Take the A-train och Cheek to cheek.

Efter utdelningen åkte vi till Axela på Södermalm och åt en massa god mat.

Mästarbrevet är väldigt tjusigt....

image168

Och så fick maken fina presenter...

image169

image170

image171

Mot Blå Hallen!

Nu är det avfärd mot Blå Hallen!!

Camera Tossing

Det här med att kameran föll i backen var inte helt bortkastat (!). Nu fick jag lära mig något nytt. Det finns en relativt ny inriktining inom fotografisporten som innebär att man slänger upp sin kamera i luften, medan den exponerar för fullt, och sen ska man fånga den innan den dimper i backen. Vi missade det där med att fånga den. Men ändå! Man är ju nybörjare inom sporten, och då blir inte allt rätt.
Den här företeelsen kallas "Camera Tossing", och den som har funderingar kring det hela kan läsa  
här

image163

Gästbloggare: Storebror Keso

Har höns PMS?


Människor äter ägg. Hönsägg. Detta har pågått sedan urminnes tider, i princip sedan ägget uppfanns.

Men hönsens syfte med äggproduktionen är inte att föda människosläktet. Någonstans djupt nere i hönsgenerna måste det finnas en drift att säkerställa det egna släktets fortbestånd. Att föra arten vidare. Kanske rentav utvecklas som art, lära sig flyga och sånt som andra fåglar kan.

Dag efter dag lägger hönsen hoppfullt nya ägg, obefruktade eftersom de grymma hönsägarna missunnar dem tuppens tjänster. Samma grymma personer stjäl sedan deras menstruation som föda åt sin egen art. Man anar lite rituella drag här.

Hur får man hönsen att värpa ett ägg varje dag? Om alla fåglar var lika produktiva skulle skärgården se ut som en stor omelett. Lurar men dem med tuppattrapper?

-Kolla in tuppen där! Jag tycker han tittar på mig! Guuu va snygg ha är! Han har tittat på mig länge nu...

Plopp! Så dimper det ner ett ägg.

Vissa ägg är finare än andra. Sprättägg tycker själva att dom är lite märkvärdiga. Frigående ägg utannonseras ibland, dom är dyrare beroende på att det tar längre tid att samla ihop dem inför leveranserna.

Tidigare förekom en del rymningar, rätt kladdiga tillställningar, men det har man fått bukt med  genom att införa den lilla låsfliken på äggkartongerna.

Lantägg verkar vara vanligast. Stadsägg ser man mera sällan. Frigående stadsägg förekommer nästan inte alls. Det beror på att den högre trafikintensiteten i städerna medför en större olycksrisk.

Om höns har PMS så måste det vara alldeles innan ägget kommer ut. Ser man äggets storlek i förhållande till hönans så inser man att det är en ganska stor klump att ha i ändan. Har man haft hemorröjder inser man problemet..

Tänkbar konversation i hönsgården en morgon vid åttatiden:

-Tjena Agda, läget?

-Dra åt helvete!!!.....PLOPP.....Åh, förlåt om jag var otrevlig nyss!

Det är nog bäst att vi är snälla mot hönsen. I ett skräckscenario kan man tänka sig hur miljoner sexuellt frustrerade höns rymmer från sina hönsgårdar, våldtar närmaste tupp och sedan lägger sina befruktade ägg i lönndom som sedan blir nya höns och tuppar helt utanför samhällets kontroll. Hitchcocks Fåglarna bleknar vid en jämförelse.


Scrapbooking

Igår gick jag runt några timmar på Älvsjömässan. Vid en monter stannade jag och tittade länge på små askar med vad jag trodde var tillbehör för att tillverka smycken, men det visade sig vara tillbehör till scrapbooking.
image162

Jag har fortfarande inte riktigt förstått hur det där med scrapbooking fungerar, men man hör talas om det överallt.

Kast med liten kamera

Förra helgen då vi var bortbjudna på fest skulle vi ta med oss vår fina kamera (en Nikon systemkamera med div utrustning). Jag hade laddat batteriet, tömt minneskortet och kollat utrustningen innan jag åkte till jobbet på fredagen. Sedan stod kameraväskan redo - med locket fällt över, men inte ordentligt stängt med "klaffarna" tillslutna. Så när maken skulle packa bilen tog han så mycket packning han orkade bära för att slippa gå så många gånger. Och när han svingade upp kameraväskan på axeln öppnades givetvis locket och kameran for med en elegant sväng flera meter upp i luften innan den hamnade med ett brak i backen!
Tur i oturen var att kameran var försäkrad mot det mesta som kan hända, så det kommer att ordna sig.
Men nu ikväll ska vi till Blå Hallen på en högtidlig utdelning och vi vill gärna ha det förevigat. Då är det tur igen att man har en brorsa som är yrkesfotograf som snällt lånar ut en bra kamera till kvällen Och vi har lovat att inte ägna oss åt kast med liten kamera igen!

image161