6. Hepp! Dagens boktips

En kollega till mig berättade i början av veckan att hon var i sluttampen av boken "Alltid för er" av Gunilla Lindh& Cecilia Berglund. Det hon berättade lät väldigt gripande, så hon lovade att jag skulle få låna boken när hon var klar. I torsdags kom hon intassande på min mattelektion med boken, så jag hann påbörja läsningen på torsdagskvällen.
Den handlar om en kvinna som hade ett mycket lyckligt äktenskap och ett spännande liv. När de fick barn kände hon att det var något som inte stämde, för pojken utvecklades inte som sina jämnåriga kamrater. Det visade sig att pojken, och de två följande syskonen diagnosticerades med autism, utvecklingsstörning och betydande utvecklingsförsening till följd av en extremt ovanlig genmutation med endast tre kända fall i världen. Då lämnade mannen henne för ett nytt liv utan henne och barnen i Tyskland. Han ville "köra Porsche igen". Inte nog med det, utan hennes mamma avled i bukhinnecancer och pappan drabbades av en allvarlig sjukdom. 
Boken är gripande, och man lider med henne. Jag kan störa mig lite på språket som känns lite pratigt och med schabloner som ska illustrera framgång och andra företeelser. Men det kanske är enda sättet att berätta en sån här historia på. Ett högtravande språk skulle göra läsningen så otroligt tung.
 
 

Listan igen

Jag tycker att det är praktiskt att hämta listan med jämna mellanrum, så att man inte måste rulla tillbaka alltför långt i tiden för att hitta nästa uppdrag.
 
Här är hela listan:1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.
2. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…
3. En grej jag skulle vilja lära mig.
4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.
5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…
6. Hepp! Dagens boktips.
7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.
8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…
9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.
10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.
11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…
12. Hepp! Dagens tv-tips.
13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..
14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie…
15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.
16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.
17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…
18. Hepp! Dagens filmtips.
19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.
20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film...
21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.
22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.
23. Hepp! Dagens musiktips.
24. En grej jag borde ta tag i.
25. Kolla! Här är en bild från mitt kök.
26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet…
27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band…
28. Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.
29. Hepp! Dagens middagstips.
30. En grej jag är himla bra på.
31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet...
 
 
 

5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet …

Jag är periodare när det gäller godis. Kan bli fruktansvärt sugen på plockgodis och då köper jag en omoraliskt fullpackad påse och stoppar i mig tills sötsuget går över. 
Ibland kan jag bli vansinnigt sugen på lakrits eller mörk choklad.
Ibland är oliver totalt oemotståndliga.
 
Däremot är jag ingen storkonsument av chips och ostbågar, så de hyllorna frestar inte ett dugg när jag går och handlar.
 
Men det bästa snackset...hmm.kanske det man stoppar i sig i smyg?
 

4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.

Eller rättare sagt två. När jag tittade i rummet med kritiska ögon insåg jag att det inte skulle hålla för publicering, så jag tog två bilder i olika riktiningar och plockade ut några små detaljer i stället.
Den första bilden är på tavelhyllorna ovanför soffan. Jag gillar tavelhyllor, tycker att de ger möjlighet att ändra uttryck utan att det blir tusen hål i väggen.
Och här har vi leksakshörnet i bokhyllan. Jag får ibland exklusiva besök som gillar de här sakerna!

Saker som alltid har skänkt mig dåligt samvete

-Jag har ofta glömt att ge mina barn AD-droppar.
-Jag glömde alldeles bort att sätta in födelseannonser när mina barn föddes
-Jag har aldrig lyckats få till gulliga klippböcker med foton och viktiga datum om när barnen lärde sig krypa, gå, prata mm
-Jag fantiserade alltid om fantastiskt gulliga barnrum med en massa mysiga möbler och saker, men jag har aldrig lyckats genomföra det. Mina barns rum har nog varit ganska alldagliga. Ibland har jag målat en byrå eller ett skåp i en glad färg, men det har liksom aldrig varit ett rum som har fått inredningsreportrar på Allt i Hemmet eller Elle Interiör att ringa och be om att för göra ett reportage i mitt hem.
-Jag har ibland (ofta) missat att hålla mattider, för jag har hamnat på äventyr i skogen med mina ungar. Som tur är har vi ofta haft matsäck med (väldigt ofta hoprullade pannkakor eller smarriga pannbiffar) och har suttit på stubbar eller på höga berg och tittat ut över havet och njutit av vinden och doften av tång och salta hav.
-Och det värsta av allt: En gång skjutsade jag min äldsta dotter till en spökkväll på stallet. Jag släppte av henne och åkte därifrån. Hon var cirka tio år gammal och ganska mörkrädd, men hon tyckte om stallet och hon tyckte att det skulle bli jättespännande med spökkvällen. 
När jag kom en timme senare och skulle hämta hem henne stod hon tryckt mot stalldörren och väntade. Spökkvällen hade blivit inställd med kort varsel, och lappen som informerade om detta satt inte så väl synlig, så hon hade tillbringat en timme ensam i mörkret. Fy! Jag kan fortfarande känna att jag får ont i magen när jag tänker på det där!
Fast som kompensation till allt det där tror jag att mina barn alltid har vetat att de har varit det allra viktigaste i hela världen!

Backspegel

Alltså, det har gått några år sedan jag kasade mig runt med ett gäng små telningar hängande i kjolarna. Mina små gullklimpar har vuxit upp och blivit tre vuxna tjejer. 
Jag har funderat lite över skillnaderna och likheterna i tillvaron för dåtidens och nutidens småbarnsmammor.
Nutidens lattemammor knallar runt på stan i smäckra vagnar som även fungerar som löptillbehör, med en stor latte i pappmugg i en ställning på handtaget. Jag drog runt mina ongar i en stadig vagn med rejält korgunderrede där man kunde lägga skötväska och inhandlad mat, och jättestora, breda vagnshjul för att det skulle vara lätt att dra vagnen både på slät mark och i knölig terräng. Vagnen var ingen årsmodellvariant, och var dessutom inköpt i begagnat skick på annons. Annons i tidningen. Internet fanns inte. Hade man fika med sig transporterades det i en termos i korgunderredet. 
Nutidens föräldrar har möjlighet att hämta en massa appar till sina små hjärtegryn, så ettåringarna hanterar paddorna elegantare än IT-teknikerna manövrerade datorerna på 90-talet. Mina barn hade högar med sagoböcker, travar med ritpapper, burkar och askar med kritor, färgpennor, penslar och vattenfärger och dessutom gjorde vi trolldeg med jämna mellanrum. Leker dagens ungar med trolldeg?
Nutidens föräldrar kan natta sina barn med någon rolig pedagogisk app på paddan, kanske även en sång och en saga där. Själv läste jag med förkärlek högt ur tjocka kapitelböcker, tex Astrid Lindgrens tegelstenar eller Harry Potter-böckerna, och tyngden av böckerna gav snabbt kramp i händer och underarmar.
Likheter: Dagens föräldrar somnar när de nattar sina barn, och om de inte somnar ligger de kvar en stund extra när ungen har somnat för att stjäla sig till lite välsignad vila. På min tid kunde vi slåss om att få natta ungarna och få chansen att låtsas att det tog tid att natta dem så att man kunde få stjäla lite extra vila. Man är ju så förtvivlat trött som småbarnsförälder.
MIddagsinbjudningar från barnlösa vänner medför nog samma problem nu som då. Man måste lösa mat- och sovfrågan för barnen. De barnlösa har sällan middagsbjudningar som börjar vid halvfemsnåret, så deras förslag till middagstid avviker oftast ganska rejält från småbarnsfamiljen. Och när småbarnsföräldrarna lyckas få barnvakt och kommer iväg på middagen händer flera saker:
1) De sitter hela tiden och oroar sig för att barnen ska vara ledsna, jobbiga eller bete sig illa.
2) De sitter och längtar efter sina barn, och ångrar nästan att de har gått iväg på middag
3) Innan middagen är helt avnjuten har de börjat känna hur tröttheten kommer krypande, för vid den tiden som desserten avnjutes brukar de i vanliga fall gå och lägga sig/ alt somna i soffan till TV:ns sövande surr.
 
När de kommer  hem fylls de av blandade känslor när barnvaktandet har avlöpt utan problem. De fylls av lättnad över att barnen har varit glada och har haft det bra, men samtidigt blir de lite sårade över att inte allt brakade ihop när de inte var på plats.
De inser glatt att de kan unna sig att roa sig utan barnen snart igen, men samtidigt önskar de att det ska dröja innan en inbjudan kommer, för innerst inne vill de helst vara hemma och ta det lugnt.
 
Eller hur, småbarnsföräldrar från förr och nu? Finns det inte lite sanning i det här?

En liten hyllning till Pete Seeger

 

3. En grej jag skulle vilja lära mig

Jag skulle verkligen vilja lära mig att spela piano riktigt gudomligt bra. Ni vet så där så att man kan underhålla sig själv och njuta av den fantastiska musiken. 
Tänk vad man skulle kunna göra människor glada. Man skulle kunna slå sig ner och spela om det händelsevis råkade stå en flygel i nåt hörn på en restaurang man besöker. 
Man skulle kunna hoppa in och rädda föreställningar man besöker om pianisten blir akut sjuk.
Man skulle kunna spela i väntrum på sjukhus så att väntan blev lite trevligare.
Man skulle kunna illustrera det man vill säga med lite god musik. Klassisk musik, svängig pop, gungande country, gladjazzigt, smäktande eller bombastiskt allt anpassat till det aktuella tillfället. 
Man skulle kunna putta bort organisten och ta över pedalerna om man tyckte att kyrkomusiken saknade den rätta känslan.
 
Jag var faktiskt med om det en gång när jag träffade en grupp elever första gången. Min kollega och jag var i akut behov av någon som kunde spela lite musik, så vi frågade lite halvt på skoj om någon av föräldrarna kunde hjälpa oss och spela lite på pianot. En av papporna tvekade lite först, men reste sig sedan och sa att  han kunde försöka. Och hur det gick? Karln var en supermusikalisk, skolad musiker och spelade så att taket nästan lyfte.Vi ville att han aldrig skulle sluta spela. Vi hade hellre ställt in vårt möte och gjort om det till en pianokonsert.
Men han spelade bara ett par-tre låtar och sedan var det dags att återgå till arbetsuppgifterna.
 
Men precis så bra skulle jag vilja kunna spela!

Lite miljövänliga tips!

Det finns ju en uppsjö av rengöringsmedel och mirakelkurer, men det finns även betydligt mildare metoder som kan vara väldigt effektiva!
 
Så här blir man av med både smuts och bakterier:
 
KÖKET:
Diskbänken blir ren med hjälp av vitvinsvinäger och en trasa
 
 
Om det luktar illa i skafferiet kan man få bort lukten med hjälp av utspädd ättika på väggar och hyllor
 
Om det luktar illa i kylskåpet kan man ställa in en skål med kaffebönor så försvinner den dåliga lukten
Skärbrädan blir ren och fin om man gnider den med en delad citron eller gör ren den med en blandning av bikarbonat och vatten
Mikron blir ren med hjälp av skivad citron som sätts in i mikron och värms i 1-2 minuter. Torka sedan rent med en trasa.
Spisen och ringarna kring plattorna blir rena med hjälp av en fuktad sockerbit
Dålig lukt i diskhon försvinner med hjälp av ättiksprit
Kastruller blir som nya igen med hjälp av bakpulver och en fuktig trasa
 
 
 
 
 
BADRUMMET
Ibland är det slitsamt att göra rent i toaletten och få bort kalkrester från handfat och duschkabiner
Toaletten rengöres med ättiksprit en gång i veckan. Låt stå över natten
Duschmunstycket kalkar igen ibland. Lägg det i blöt i vatten och ättiksprit så löser kalkresterna upp sig
Kakel blir rent med hjälp av en halv citron
Speglar blir jättefina om man putsar dem med gamla nylonstrumpor
 
 
Golv kan putsas med 1/2 dl flytande såpa, 1 dl vinäger och 7 l vatten
Element kan vara lite jobbiga att få rena. Börja med att ta bort damm med hjälp av dammvippa, fortsätt sedan med stor flaskborste i vatten. Ta sedan en torr trasa, lindad runt en gammal tandborste och gnugga, så försvinner både smuts och dålig lukt.
 
 
 
 
 

2. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

Så skulle jag välja mellan:
"What doesn´t kill you makes you stronger"
 
och
 
"There´s a crack in everything, that´s how the light gets in"
 
Jag tror att det första alternativet vinner.

Musik att njuta av

Gamla godingar!
Först ein Bisschen Frieden
 
Jag har så svårt att fatta att det har gått 26 år sedan första gången hon sjöng låten vid den här inspelningen. 
 
 
 
 
Och så en fransk version av "The winner takes it all". Ryser lite av välbehag!
 
 
 
 
Ytterligare franska toner, men med skönt grekiskt gung! Ah, den som ändå satt och softade i grekisk värme nu.

1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon

Det var så gulligt med alla fåglar som tog sig ett uppfriskande bad dagarna före jul
 

Hoppar på en ny lista!

Det är kul med lite utmaningar, så jag hoppar på den här listan som jag har hittat hos frktjatlund
 
Här är hela listan:1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.
2. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…
3. En grej jag skulle vilja lära mig.
4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.
5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…
6. Hepp! Dagens boktips.
7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.
8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…
9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.
10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.
11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…
12. Hepp! Dagens tv-tips.
13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..
14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie…
15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.
16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.
17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…
18. Hepp! Dagens filmtips.
19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.
20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film...
21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.
22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.
23. Hepp! Dagens musiktips.
24. En grej jag borde ta tag i.
25. Kolla! Här är en bild från mitt kök.
26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet…
27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band…
28. Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.
29. Hepp! Dagens middagstips.
30. En grej jag är himla bra på.
31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet...
 
Uppdatering: Nu fick jag veta att listan ursprungligen är skapad av Onekligen
 
 

Fototriss: kontraster

Den här veckans tema på fototrissen är kontraster. Här kommer mina tolkningar på temat:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Man kan se på världen på lite olika sätt...

Här finns en rolig sida som visar kartor på ett överraskande sätt. Mycket roligt!
 
 

Klaustrofobi

Tänk att jag tycker att det är så otroligt läskigt att sitta kvar i bilen när man kör in i en automatisk biltvätt. Jag kan känna hur pulsen stiger när de stora metallarmarna glider fram över bilen, först med lödder och vatten, och sedan med de stora roterande borstarna.
 

Frosseri

Jag satt på möte sent på eftermiddagen idag. Vi skulle vara kreativa trots att det inte fanns vare sig smörgåsar eller kaffebröd som kunde ge lite extra energi efter en lång rad av lektioner. Som tur var fanns det en burk med smarriga kolor. 
Eller...som tur var...? Jag kände hur blodsockret sjönk och tuggade i mig den ena kolan efter den andra. Tills jag plötsligt fick en läskig känsla av att det kändes konstigt när jag tuggade, och upptäckte att jag hade råkat bita bort en jätteflisa av en kindtand. 
På måndag blir det tandläkarbesök och en tunnare plånbok. 
 

Min bil

Jag ska strax ge mig iväg till jobbet. Jag kommer inte att kunna åka förrän jag har hittat min bil. Jag vet att den ska finnas någonstans där under det tjocka, grå lerlagret som står som en klump där i garaget.
 
Funderar allvarligt på att tvätta bilen!

Mäktigt skådespel

De som satt på det här framrusande tunnelbanetåget hade troligen ingen aning om att en rovfågel just hade slagit sitt byte (gissningsvis en and) och satt och mumsade på isen under bron.
Här upptäckte den mig, fast jag försökte smyga fram, men den hade totalkoll på att jag inte kunde komma närmare på den klena isen
Det var så mäktigt att se fågeln sitta där i lugn och ro, med Flottsbrobacken i bakgrunden
Här börjar den tydligen bli lite mätt...
...lämnar kvar kadavret på isen och flyger iväg...
En sista blick bakåt innan den med kraftiga vingslag lämnar platsen. 
 
Och jag bestämde mig för att jag måste köpa ett objektiv till. Mitt 18-105 zoom är bra, men räcker inte till när jag hittar en massa spännande djur på mina promenader.
 

Parfüm

 

Mango

Om någon just nu skulle titta på min fönsterbräda i köket skulle de troligen fundera över om jag möjligen förvarar en skallerormshjärna i en burk i fönstret. Men så illa är det inte. Det är nämligen en mangokärna som ligger och simmar i en grumlig vätska.
Jag läste hur man skulle bära sig åt om man ville försöka få en planta av mango. Först skulle man skrapa bort allt fruktkött frän kärnan, och sedan skulle man fortsätta skrubba ordentligt med en nagelborste så att alla fibertrådar lossnade från ytan. Därefter skulle den ligga i blöt i rumstempererat vatten i 4-5 dagar, och sedan kan man plantera den i vanlig blomjord med den smala änden nedåt. Nu är det bara att vänta och se!
 

En liten lista

Jag har knyckt en lista med lite blandade frågor
 
Vad har du gjort idag?
Jag har skurat och fejat hela mitt hem för att utplåna alla elaka baciller från läbiga vinterkräksjukan. Dessutom tvättat allt som är tvättbart i en tvättmaskin. Inklusive täcken och mattor.
 
Vad gjorde du igår?
Fyllde år
 
En bild från i somras
 
Vilken är din senaste googling?
"Hur snabbt springer en gepard?"
 
Vad står det i det senaste meddelandet du fick på facebook?
Grattis i efterskott
 
Vad åt du till middag idag?
Fiskgryta med wokgrönsaker, mango och nudlar
 
Vad köpte du senast?
Två waldorfdockor
 
Vad skulle du vilja lära dig?
Möbelrenovering
 
Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Svenska, idrott, samhällskunskap och fysik
 
Kan du åka skateboard?
Nej, men det skulle vara roligt att kunna
 
Den bästa frukten?
Jag har svårt att välja mellan äpple och banan
 
Den bästa osten?
Den mesigaste av dem alla: Herrgårdsost. Möjligen Grevé.
 
Den bästa gröten?
Havregrynsgröt med hjortronsylt
 
Är du en bra sambo?
Jag hoppas det. Tror att jag är ganska snäll och glad. Sur och grinig också ibland för den delen. Men alla vill väl ha omväxling?
 
Det grövsta brottet du har begått?
Jag har krockat med bil en gång på en liten ynklig skruttväg. Den andra bilen körde alldeles, alldeles för fort och körde rakt in i min bil, men den kom från höger, så vi blev båda dömda till vårdslöshet i trafik. Böter.
 

Lustigt sammanträffande

Mina åttor jobbar en hel del med människokroppen det här läsåret. Förra veckan var rubriken för vårt arbete "Vad händer med maten i kroppen?".
Och sedan hände det här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18183527.ab
 
Finns det högre makter som behagade skämta med oss?
 

Helmut Lotti

Det här var nästan mer än mitt blödiga hjärta kunde klara av! Det var både vackert, rörande och pampigt! 
 
 Anna, jag vet att du kommer att älska den här!

Fototriss: Närgånget

Det här är mitt bidrag till veckans tema på fototrissen : Närgånget. Jag hade bara min mobilkamera med mig på promenad igår, vilket retade mig för allt var så vackert. Aldrig framträder enstaka färger så tydligt som när hela naturen är avskalat svartvit och ljuset är klart och mjukt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedag idag

Idag är det min födelsedag. Tyvärr har inte bara snön fallit över nejden, utan det är även en massa baciller som kommer och stör oss, så i stället för födelsedag idag blev det inställd födelsedag idag. Men tårtätande och kramar med nära och kära får flyttas till lämpligare tillfälle.
 

Sjukdag tre...

Efter att ha tagit en lång sovmorgon, då jag då och då har smuttat på mitt vattenglas känner jag hur livsandarna återvänder. Jag kanske ska våga mig på lite födointag?
Väl ute i köket häller jag upp ett glas druvjuice och kokar lite tevatten och öppnar kylskåpsdörren. I kylskåpet finns ostar, leverpastej, salami, grönsaker och allt möjligt annat. I vanliga fall dofter som retar aptiten, men idag gav det mig kväljningar och jag stängde snabbt dörren och tog en skiva bröd utan pålägg i stället. Även om det var med visst motstånd jag tuggade i mig brödet tror jag att bacillerna är på väg härifrån nu.
 

Körkort

Jag har precis bytt körkort. Det är inte kul alls. Jag ser ut att vara tio år äldre än på det förra körkortet!

Vi som är stenbockar...

 

Liten lägesrapport

I tisdags när jag gick hem från jobbet hade jag en obehaglig känsla i kroppen. En liten tendens till illamående. När jag kom hem åt jag som vanligt, och efter ett par timmar ökade obehagskänslan. När det nästan var läggdags slog det till med full kraft, och sen tillbringade jag en stor del av natten i badrummet. Det var förskräckligt. Illamående, attacker både uppåt och nedåt och jobbiga magsmärtor.
På onsdagsmorgonen ringde jag till jobbet och sa att jag var sjuk. Vår kanslist på expeditionen lät lite trött och berättade att det var otroligt många sjuka, så de skulle försöka trolla lite för att lösa dagen.
Själv låg jag däckad utan att kunna röra en fena både onsdag och torsdag. Igår kväll (torsdag kväll) tvingade jag i mig ett päron. Det var den första fasta föda jag åt sedan tisdag vid sextiden.
Nu är det fredag och jag känner mig fortfarande matt, och har absolut ingen aptit. Dricker vatten och har tvingat i mig ett glas druvjuice, men kan inte äta.
Man kanske ska betrakta det här som en intensiv reningsprocess, så att man från och med nu kan äta enbart nyttiga saker?

På min skola

Har ni hört på nyheterna om en skola som har drabbats av massutbrott av magsjuka? Det är min skola. Hälften av eleverna och nästan hälften av personalen har legat hemma med magsmärtor och illamående de senaste dagarna.
Inte kul alls!

Skolan som smittades

Något måste ha hänt på min skola under tisdagen, för på kvällen/natten mot onsdagen sjuknade nästan halva personalkåren in i svår magsjuka. Närmare 100 barn var sjuka. De har inte hittat smittokällan än, men de har fått slita för att få allt att gå runt med halv personalstyrka.
Många har lite kaxigt sagt att de aldrig drabbas av magsjuka, men det här var en riktig helvetessmitta med svåra magplågor och stort behov av toalett.

Vackert och njutbart!

 

Väldigt gulligt inlägg i miljödebatten!

 

Genomgod?

Härligt ironiskt inlägg om alla som har en dubbelmoral och försöker framstå som goda människor utan att vara det innerst inne.

Moonrise Kingdom

Vilken härlig film! En riktig feel-good-film! Karaktärerna var roliga och handlingen var lite smågalen och ljuset och tonen i filmen var väldigt speciella. Det kändes inte som ett försök att vara en dokumentär, utan det kändes ibland som om man satt och tittade in i ett dockskåp, eller på en teaterscen. Bilderna svepte mellan olika rum, som såg ut som kulisser, och det förstärkte känslan av att det verkligen var en historia som berättades.
 
Fyra kesoburkar av fem möjliga!

Filmtips!

En av mina arbetskamrater skickade med mig ett par filmer hem över helgen. Igår såg jag "Le Havre"
En film att tycka om! Den hade en väldigt speciell stämning, så att man kände sig lätt om hjärtat när man hade sett den, och så var den så befriande annorlunda än alla amerikanska filmer med schablonmässig handling och förutsägbara slut.
 
Den fick fyra Kesoburkar av fem möjliga.
 
I kväll ska jag titta på Moonrise Kingdom
 
Jag tror att den är väldigt speciell, så jag återkommer i morgon med en recension.

Jag är som en svan...

...som liksom inte kan överge något. 
Jag känner mig inte riktigt hemma med min andra blogg. Det blir inte något av den. Neverkeso och jag har följts åt i så många år, genom så många avgörande händelser i livet, så jag känner mig lite halv utan den. 
 
 

En jätterolig dansföreställning!

Med fart, fläkt och smittande glädje!
 
 
 
 
 
 

En kväll var ljuset så sanslöst vackert...

....tvärs över sjön.