Doft av vår

(null)
De hade extrapris på färska kryddor på min kvartersbutik. Jag kunde inte låta bli att köpa salvia, koriander, persilja, körvel och rosmarin. Och så hittade sambon en perfekt kopparkastrull hos Stadsmissionen i kvarteret. Bättre vårkänning är svårt att hitta!

Vi hade matteprov...

...och jag uppmanade mina elever att visa hur de hade löst uppgiften. Det här var en av redovisningarna.
 

Freudianskt?

Varför dök den här pop-up:en upp på min mobilskärm? Försöker cybervärlden påpeka att jag håller på att bli gammal? (null)


Känslan dagen innan jullovet börjar

Det spelar ingen roll hur mycket man förbereder sig för att hinna allt arbete de sista intensiva veckorna innan det äntlgen blir jullov. Man sliter ändå som en tok för att allt ska bli klart så att man ska kunna lämna allt bakom sig och njuta av ledigheten och ladda batterierna inför nästa arbetspass.
Det är så här man känner sig!
 
 
 
 

Kerry Blue Terrier på Älvsjömässan

(null)
Jag har de senaste 4-5 åren haft ett fotouppdrag på Älvsjömässan, där jag tar bilder åt Kerry Blue Terrier-klubben, som de använder i sin rastidning. Ett roligt uppdrag och jag blir varje år lika imponerad av de tålmodiga och trevliga hundarna som sitter i montern och charmar besökarna som passerar dem.
Det är otroligt mycket folk, och en härlig tanke att hela lokalen är full av djurvänner!

Rösten, myten, mannen, legenden

Jag var på väg till ett event idag när jag passerade en vägg som var fylld av affischer som visade aktuella spelningar, pjäser och andra händelser. Och där fanns den här bilden.
Leonard Cohen. Mannen med den hypnotiska rösten. 
Ja, thanks for the dance, Cohen.

Först låg de där och glodde lite tjurigt...

...och sen blev de kvällens middag. 
 
Det är livet på en pinne för en krabba.
 
 

Vacker soluppgång

Efter en alldeles tjockdimmig dag, där man knappt såg handen framför sig, var himlen plötsligt alldeles klar igår, och solen letade sig upp över ängen.
 

Mitt hemliga svampställe!

Jag har hittat ett alldeles osannolikt bra svampställe. Det är så galet mycket trattkantareller att man får ha koll på var man sätter ner fötterna. Jag har plockat så mycket att årsförbrukningen är säkrad för länge sedan. Igår gick jag ut en timme, och då hann jag plocka allt det här!
Eftersom det är fullt av svamp hemma redan, så har jag lovat bort den här svampen. Lite senare idag kommer det en dam och hämtar kassen. Hon var nästan lite förskräckt över hur mycket det var, men jag hoppas att hon kan dela med sig till fler människor om hon inte har nytta av allt.
 
 

Hjärta på gatan

Ibland finns de där - de där små vackra löven som ser ut som lysande hjärtan på marken. Jag tycker alltid att det är så fint med långa rader av hjärtan på trottoarerna.
 

Härligt, härligt, men farligt, farligt

Vilket är det godast godiset som finns? Frågar ni mig säger jag hallonlakritsskallar. Gärna väldigt färska så att de är så där härligt sega.
 
Men det är så riskfyllt att äta dem! 
Jag sitter och väntar på att gå till tandläkaren för att fixa en tand jag råkade bita sönder när jag slängde in en hallonlakritsskalle i munnen i torsdags kväll.
Och det har hänt mig en gång tidigare för några år sedan. På samma tand!
 
 
 

Trivsamt sorl

(null)
När jag strosar omkring på ensampromenader tycker jag att det är så himla mysigt att slinka in på Wayne’s på Götgatan. Det är egentligen en ganska ful lokal, och ingen insmickrande inredning, men jag har tyckt om stället i många år. 
Jag sitter och kopplar av och låter tankarna flöda fritt i det trivsamma sorlet. Jag vet inget annat ställe som får igång min hjärna lika bra.

Nu är det höst

(null)
Vägen upp till stugan lovade gott med den färgstarkaste regnbåge jag någonsin har sett, som strålade mot krukan med guld!
(null)
Första morgonen var frostbiten och frisk. Frasiga isskorpor på alla vattenkärl i trädgården.
(null)
Man såg tecken på den frasiga morgonen överallt i trädgården.
(null)
En rad små tappra svampsoldater stod i givakt i kylan.
(null)
Alla blad hade smyckats med vackra spetskantee av is.
(null)
Växthuset var tomt, naket och frostigt kallt.
(null)
I väntan på nya slingrande växter till våren.
(null)
En liten frusen sol.
(null)
Skogen bjuder fortfarande på sina skatter.
(null)
Lite stela och frusna, men superfina.
(null)
Korgen blev snabbt överfull!

(null)
Lite trötta,men fortfarande så fina.
(null)
Som mjuka gula täcken nedanför fönstret.
(null)
De små duniga bollarna är så fina.
(null)
De sista äpplena får sitta kvar till koltrastarna.
(null)
Potatisen ligger i lådor i källaren, men morötterna får stå kvar ett tag till.
(null)
Nya vinrankor är inhandlade på rea i plantshopen. Hoppas på skörd nästa år!
(null)
Dags att åka hem mot Stockholm igen och lämna den gyllene helgen bakom sig!

Busfrön?

Om man smyger runt och plockar med sig utblommade fröställningar och frökapslar från rabatter på Djurgården - kan man betrakta sig som ett busfrö då?
Vi samlar utblommade frökapslar från blommor som ser vackra ut, och stoppar dem i små påsar som vi märker med en beskriving av blomman. När vi kommer hem får alla fröer torka upp ordentligt, sorterade ordentligt, varje sort för sig, på ett litet fat som står i en luftig plastkorg (av den sort som de har till svamp i butiker). När fröna är alldeles torra packar vi ihop dem, märker upp vad det är för sort, och väntar till våren, då vi ska få plantera ut och se hur det går för oss som trädgårdsmästare.
 
 
 

Ny brödupplevelse - kristallbröd

Jag har alltid gillat bröd. När jag var barn var sirapslimpa det bästa jag visste. Jag älskade utflykter där man fick med sig limpmacka med ost som matsäck. Med åren har jag utökat brödsortimentet rejält, med massor av olika brödsorter vid olika tillfällen.
 
Och idag hittade vi ett alldeles nytt bröd, på ett litet mysigt fik som heter Karla Frukt. Där fanns det några supergoda mackor på Kristallbröd, som har den här beskrivningen: Kristallbröd är en spansk tolkning av den italienska ciabattan Ett lättare bröd som fått sitt namn från dess spröda skorpa och luftigare inre.
Det var verkligen gott! Killen på fiket kom och visade hur brödet såg ut när det levererades, och att det fluffiga brödet gör att pålägget smakar extra gott.
 

Om

Min profilbild

Fia

RSS 2.0