Sinead O´Connor-Sacrifice

Om man tycker om både Elton John och Sinead O´Connor är det här en fullträff

Sagolikt vackert!

Nu blommar körsbärsträden i Hammarby sjöstad


Visa våren vecka 18    

Du kan hitta fler Visa våren-bilder hos Evans

Fototriss- sten

Den här veckan är temat på fototrissen "Sten". Här kommer mina tolkningar på temat:Vill du se hur andra har tolkat veckans tema? Titta in på
fototrissen och kika runt lite

Men jösses!

Jag är totalt såld efter kvällens "Så ska det låta" . Vilka härliga artister, vilken generositet och vilken underhållning! Min absoluta favorit är La Gaylia Frazier. Jag hörde henne på "Rhapsody in rock" i somras, och hon gjorde ett framförande som fullständigt knockade publiken.

Foto: Neverkeso

Stackars Elton!

Megastjärnorna fattigare


Storbritanniens rikaste kändisar har blivit fattigare. Elton John har till exempel "bara" 175 miljoner pund i dag, enligt Sunday Times, framgår det på di.se.

För ett år sedan var superstjärnan med de färgade solglasögonen god för 235 miljoner pund, vilket innebär en minskning med 25 procent, enligt Sunday Times rikinglista, som enligt di.se omfattar 1.000 personer och som publiceras på söndag. Av uppgifterna framgår att exbeatlen Paul McCartney förlorat 60 miljoner pund och att Rolling Stones-ikonen Mick Jaggers förmögenhet sjunkit med 16 procent till 190 miljoner pund.  


My little pony

När jag skrev om de kommande tårarna i salongen till "Marley och jag" dök minnet av ett biobesök för många år sedan upp. 
Jag skulle gå på bio med dotter 1 och 2, och vi skulle titta på "My little pony". Vi hade massor av "Ponies" hemma, och vi hade flera böcker med tillhörande kassettband, där det var en litet pinglande läte när det var dags att byta sida.  Mina tjejer älskade att lyssna och titta i böckerna gång på gång, så vi vuxna var innerligt trötta på den tjatiga texten.  Deras favorit var "Picknick i Paradisgården", och fortfarande kommer mina döttrar ihåg texten utantill.

När vi bänkade oss i biosalongen var tjejerna väldigt förväntansfulla och uppspelta. Men det hann inte gå särskilt långt in i filmen förrän det började bli sorgligt, och mina döttrar är mer än normalt medkännande så de började störtgråta av medlidande med de stackars småhästarna som råkade ut för olika saker. Jag försökte febrilt trösta dem och viskande förklara att det bara var en film och att det skulle sluta bra, men mina flickor grät mer och mer högljutt och jag märkte att de som satt i närheten blev störda av gråten. Till slut var många av besökarna mer fascinerade av mina barns reaktioner på filmen än av själva filmen. Jag var beredd på att bli utvisad med mina rödgråtna barn, men vi fick faktiskt sitta kvar ända tills det lyckliga slutet kom. När vi gick ut från bion såg jag att några saktade in på stegen för att få en skymt av barnen som hade gråtit så förtvivlat när hästarna utsattes för fara och elakheter, men mina tjejer var alldeles slut och märkte inte att de hade vållat så mycket uppmärksamhet.
De gråter fortfarande lätt när något är sorgligt, så de får nog inte gå med på söndag...

Här en liten nostalgitripp för er som vill..

Snörvel på söndag

På söndag kommer jag att behöva massor av pappersnäsdukar


för då ska Zoes matte och jag titta på "Marley och jag", och inte ett öga kommer att vara torrt. Ingen näsa heller antagligen.


Boktips

Jag har precis läst ut Sängläge av Sarah Bilston. Den handlar om advokaten Quinn och hennes man Tom, som också är advokat. De väntar barn samtidigt som de har fullt upp med sina karriärer. När Quinn i samband med ett läkarbesök får besked om att hon har för lite fostervatten, och blir ordinerad sängläge ända tills barnet ska födas, vilket innebär mer än tio veckor, visar det sig stöka till deras tillvaro en hel del. Quinn skriver dagbok om hur hon fördriver tiden, och eftersom Tom är så upptagen på sitt advokatkontor blir det många andra som blir inblandade i omsorgen om Quinn. Äktenskapet knakar i fogarna, och övriga relationer prövas hårt.
I recensionerna står det att folk har gapskrattat sig igenom boken, men det kan jag inte påstå att jag har gjort. Jag tyckte om boken, men kunde inte sätta fingret på vad det var som inte stämde riktigt för mig. Plötsligt kom jag på vad det var. Författaren har ett vårdat språk och har sköna formuleringar med ett vackert bildspråk, och för mig stämmer det inte riktigt med genren chic lit. Jag skulle vilja läsa en annan typ av bok av den här författaren, för hon har ett behagligt språk som inte riktigt kommer till sin rätt i den här boken.
Men boken är läsvärd och man lider med de inblandade personerna när konflikterna uppstår. Och visst skrattar man igenkännande många gånger.

Jag funderar på att bli IT-konsult

Så fort någon ringer och ber om hjälp kommer jag att säga åt dem att dra ur sladden och vänta i 20 sekunder, och sedan starta om datorn. För att ge det rådet kommer jag att ta hutlöst betalt. Och lagom till sommaren kommer jag att ha en nätt liten förmögenhet.

Rikard Palm ringer Tokyo angående ett naturfenomen!


Award

Jag blev så glad när jag hade haft en lång arbetsdag och kom hem och  såg att jag hade fått en award av Åsa. Tack snälla! Jag kan rekommendera er ett besök hos henne för hon har så trivsamma inlägg. Det är en sida med fräsch layout och sköna vardagsbetraktelser. Jag går gärna in där och läser och ler igenkännade. Reglerna för awarden tillåter inte att man skickar tillbaka till avsändaren, men jag skulle gärna göra det.
Då ska jag  skicka vidare till fem personer, som i sin tur ska lägga in bilden på sin blogg och skicka vidare till nya bloggar. Jag ska alltså skicka till fem bloggar, men jag har tänkt och funderat och jag kommer att skicka vidare till åtta läsvärda bloggar, för jag har svårt att plocka bort någon. Det finns många fler bloggar jag tycker om, men några har jag skrivit om vid tidigare tillfällen, och några andra har precis fått utmärkelser från annat håll, så här kommer mina tips på bra bloggar:


Tompa
har en alldeles nystartad blogg som jag har stora förväntningar på. Jag hoppas på roliga teckningar, fina foton och läsvärda inlägg...

Daniel har en rolig blogg med charmiga och humoristiska inlägg. Och så verkar han vara så snäll! Jag blir alltid på gott humör när jag läser hans blogg.


Sara som i sin blogg "Katter och Pasta" har massor av inspiration till hur man kan fixa mysigt hemma. Det är roliga idéer och fina bilder som gör att man får lust att göra om överallt hemma.

Kersti har en blogg som heter "Plommenad", där man kan läsa hennes kloka och underfundiga tankar om allt möjligt.

Annelie har en förmåga att uttrycka sig poetiskt om känslor och kärlek, vare sig den är lycklig eller olycklig, besvarad eller obesvarad. Ibland har jag lust att klippa ut hennes formuleringar och göra vackra tavlor av dem.

Tesstamente har en tokrolig blogg där hon i ord och bild beskriver roliga händelser och tokiga misstag som har skett i hennes familj. En blogg att bli glad av!

Elena har en väldigt snygg sida med underbara foton! Hon har en förmåga att hitta fina motiv på alla möjliga ställen, både på promenader och i vardagssituationer.  Alltid trevliga inlägg!

Jonas har en skön blandning av gamla och nya bilder, tänkvärda inlägg och intressanta inlägg om bilar och flygplan. Dessutom har han ofta bra musiktips och roliga Youtube-klipp av olika slag

Madicken  skriver häftiga inlägg som gränsar till fantasi så man skulle vilja läsa en hel bok om den mystiske varelsen i huvan. Hon har massor av bra musiktips och tänkvärda formuleringar.


OJ! Det här blev ju nio stycken! Så det kan bli!


Pirate Bay

Tänk att domen i Pirate Bay-målet väcker så stort intresse över hela världen. Så fort det är pengar och stora företag inblandade är det hårda tag för att få tydliga, prejudicerande domar.
Jag har svårt att tro att den här domen ska stoppa fortsatt verksamhet med fildelning. Det är verkligen ingen enkel frågeställning, när det handlar om en balans mellan upphovsrätt, censur och offentlighet. Uppenbarligen har skaparna av siten vunnit stor poularitet genom att många människor alldeles gratis har kommit åt upphovsrättsskyddat material, och det är ett enkelt sätt att köpa sig många anhängare. Dessutom har de tjänat stora belopp på annonsintäkter., fast de själva har hävdat att det är ideell verksamhet, och att pengar som har kommit in har plöjts ner i ny hårdvara.  Ju mer omtalade de har blivit och ju mer internationell uppmärksamet de har fått både genom motståndare och medhejare, desto intressantare har det blivit som annonsplats. Det finns ju många företag inom massmedia som gärna tar kostnader för en skandal för att uppmärksamheten är effektiv reklam. Det var ganska obehagligt när materialet från förundersökningen i Arbogarättegången blev tillgängligt för allmänheten, med bilder på de mördade barnen, och det visade sig vara lagligt. Det var inte Pirate Bay själva som hade lagt upp filen, men den blev tillgänglig tack vare deras fildelningssystem. De valde att inte plocka bort filen eftersom de hänvisar till ett censurfritt internet.
Oavsett vad man tycker om Pirate Bay, deras verksamhet och rättegången visar det att det är viktigt att se över gällande regler kring censur, offentlighet och upphovsrätt, för den nya tekniken har förändrat förutsättningarna, och de gamla reglerna har inte hängt med.


En morot och en vass kniv...

Det finns ett säkert sätt att identifiera mig, och det är mitt kapade långfinger på vänster hand. För några år sedan stod jag och lagade mat hemma i köket, och som lite nyttigt tilltugg före maten skulle vi ha morotsstavar. Det var en ren fröjd att kapa morötterna, eftersom vi alltid har sylvassa knivar i köket.
Medan jag stod där och kapade morötter i lagom stora bitar vände jag mig om och pratade med min äldsta dotter!! Jag fortsatte alltså att skära fast jag tittade åt ett annat håll! Tyvärr var det inte bara moroten som kapades, utan även min långfingertopp.
Dottern reagerade blixtsnabbt och jag lindade en bit hushållspapper runt fingret och så skyndade vi oss till sjukhuset, som ligger bara några hundra meter från vårt hem. Lyckligtvis var jouren bemannad (vilket inte alltid är fallet) så det gick ganska snabbt att få ett par stygn i fingret, och sen promenerade vi hem igen.
Jag kunde självklart inte fortsätta laga mat med mitt bultande, nysydda, bandagerade finger, så dottern tog över. Morötterna slängde vi, eftersom vi till vår fasa hittade den avskurna fingertoppen på köksbänken!!


Här ser ni skillnaden i längd mellan mina långfingrar.


Klädkod på fest...

När min yngsta dotter var 6-7 år blev hon bjuden på kalas till en klasskompis. Hennes kompis var lite vimsig och hade kanske inte alltid total koll på tillvaron, men hon var alltid glad och omtänksam, och hon och dottern var väldigt goda vänner. Eftersom de var bästisar hade dottern blivit bjuden långt före de andra, så hon fick en muntlig inbjudan. Hon fick besked om dag och klockslag, och dessutom fick hon veta att det skulle vara pyjamasparty.
Min dotter var överförtjust, för hon tyckte att pyjamasparty var något av det roligaste som fanns, så hon såg verkligen fram emot festen.
Den dagen det var dags för kalas fixade min dotter med presenten och plockade fram en ljusrosa sidenpyjamas. Hon var väldigt förväntansfull när jag skjutsade henne till festen. Väl framme hos kompisen skuttade hon ur bilen och vinkade av mig, för hon tyckte inte att jag behövde följa henne till dörren. Jag tittade efter henne där hon skuttade fram  sin ljusrosa pyjamas och hoppades att hon skulle få en riktigt rolig fest.

När jag ringde på dörren för att hämta henne några timmar senare visade det sig att hon hade fått fel tid av kompisen, så hon hade kommit en timme för tidigt, men det löste sig för de lekte så gärna en stund extra. Men det som var lite värre var att det inte alls var något pyjamasparty, utan ett alldeles vanligt kalas!! Så där stod min dotter och kände sig aningen felklädd när hon stod i en silkig pyjamas när de andra anlände med blommiga klänningar och tofsar i håret...

Som tur är klarar hon de flesta situationer med ett glatt humör...

Sofia Jannok "Irene"


Susan Boyle

När ska juryerna i talangtävlingar lära sig att inte döma ut deltagarna, på grund av utseendet, innan de ens har fått göra sitt framförande? Vi har väl alla gråtit över Paul Potts fantastiska röst, där ingen trodde på honom innan han började sjunga, och nu har det hänt igen.
Susan Boyle är en otrendig, 48-årig kvinna som hade anmält sig till "Britain´s Got Talent". När hon klev ut på scenen blev hon hånfullt bemött av både publik och jurymedlemmar. Simon Cowe såg otroligt arrogant ut och himlade nedlåtande med ögonen. Men när Susan Boyle började sjunga knäckte hon både publik och jury. Det är en skön revansch, men jag undrar alltid varför juryn tar sig friheten att förvänta sig usla resultat av de människor som inte är trendiga och bildsköna.

Fototriss: Tidens tand

Temat för fototrissen den här veckan är "Tidens tand" : Man ska hitta motiv som visar vad tidens tand har åstadkommit.

Här kommer mina dagsfärska bilder:Här har tiden påverkat på många olika sätt. Betongen på kajen har utsatts för väder och vind och man ser för varje år hur slitet ytskiktet blir. Dessutom har pållaren blivit rejält rostig av det salta vattnet, och trossen har fransat upp sig.Ohj, här är det dags att vårda fasaden!Det här var en gång i tiden en elegant trappa till en flott restaurang som låg högt belägen på ett berg, med milsvid utsik över öar och hav. Restaurangen förföll gradvis på ett sorgligt sätt, och ruinerna brann till slut upp för cirka 30 år sedan, men trappan finns kvar. Undrar hur lång tid det tar tills den är helt bortvittrad eller övervuxen...

Vill du se fler bilder på det här temat kan du titta på
Fototrissen

Visa våren vecka 15

Vi har ett ganska lurigt väder just nu, där det är strålande sol ena dagen och råkallt regn nästa. Men visst finns det vårtecken, och Evans har en utmaning där det gäller att visa vårens ankomst varje vecka.
Tupperware!

Jag visste att jag någon gång skulle få nytta av den! Jag var en gång på ett Tupperwareparty och förutom själva demonstrationen var det även ett lotteri. Jag vann den här:Och nu under påskhelgen skulle vi ha haft svårt att klara oss utan den!Ni ser vad fantastiskt det är med Tupperware. Hur skulle man klara sig utan?


Det finns inga raser!

Det finns omfattande, modern forskning som visar att det inte existerar olika människoraser. Tänk vad mycket ondska som har förekommit och så mycket lidande människor har fått utstå i onödan på grund av vissa personers övertygelse om rasåtskillnad.

En magisk kväll

Igår var månen magisk. Den var alldeles rund och täcktes av tunna slöjor. Nere i hamnen blev det en trolsk stämning, där den lätta dimman dämpade alla ljud och allt var inbäddat i det mjuka halvdiset.


När vi promenerade iväg från själva hamnen längs med vattenbrynet var det så fantastiskt vackert. Över vattnet låg tunna dimsjok, och på avstånd hördes måsarnas skrän. Luften var rå, men inte bitande kall.Vad är det som är så speciellt med månen? Varför påverkar den oss så mycket?

Anden i flaskan


Många grattis i morgon

I morgon, den 10 april, firar flest personer i landet sin födelsedag. Då beräknas 25 027 svenskar fylla år. Det visar siffror som befolkningsstatistiker Inge Göransson på SCB tagit fram för år 2008, på uppdrag av Nyhetsbyrån Siren. Den näst vanligaste födelsedagen infaller den 22 mars, då 25 017 personer beräknas fylla år.

Grattis alla ni som fyller år i morgon!

Nobody puts Baby in a corner!

Finns det något värre än cancer? Det är en sjukdom med ett så obarmhärtigt förlopp.

Nu publiceras nya bilder på Patrick Swayze, där man ser hur tärd han är av sin sjukdom. Men han verkar vara en kämpe som vägrar låta sig besegras och ge upp.
Ni kommer väl ihåg
Dirty Dancing -  filmen man antingen älskade eller hatade.


Morgonsex

         


Hon stod i köket och förberedde äggkoket
Han kommer in och hon vänder sig om och säger
- Älska med mig!
Han skiner upp och tänker detta är min lyckodag!
Rädd att hon ska ångra sig sveper han ner henne rakt där på stället rätt på köksbordet och ger järnet.
När akten är över reser hon sig upp och säger
-Tack och fortsätter att stöka i köket.
Mer än konfys säger han
- Vad i allsin dar var detta om???
Hon svarar
- Äggklockan är trasig och du vill ju alltid ha dina ägg löskokta.

Flashback

Idag var det en arbetskamrat som berättade om en episod, som fick mig att minnas en sak som jag trodde att jag hade lyckats förtränga.
När jag var tonåring var vi ett gäng som åkte till Öland några dagar. Vi skulle besöka en musikfestival och självklart bodde vi i tält. Eftersom vi slog upp våra tält i sann Woodstock-anda var vi tvungna att lösa hygienfrågan på något smidigt sätt. Alltså packade vi in oss i en bil och åkte till ett badhus i Färjestaden.
När jag skulle dyka i bassängen iklädd bikini kände jag att mina bikinibrallor höll på att glida av mig, så jag fick snabbt simma vidare under vattnet tills jag hade fått på mig brallorna ordentligt igen.  När jag kom upp till ytan igen hoppades jag innerligt att ingen hade märkt min halvstripp (vilket de förmodligen hade gjort i det kristallklara vattnet och den skarpa belysningen) så jag simmade fram till några av kompisarna och småpratade lite för att avdramatisera det hela. En av de som stod där var en kille som jag tyckte var jättesnygg, så jag ville göra extra gott intryck på honom. Jag tyckte att han tittade väldigt ingående på mig, så jag blev  smickrad och trodde att han kanske var lite intresserad av mig. Plötsligt pekade han på mig och sa:
- Du har snor under näsan.
Ni vet att det kan bli så där när man har simmat under vatten, och får in lite vatten i näsan, kan det bli så där att man känner sig snorig. Så hade det blivit för mig utan att jag hade känt det.
 Jag hade inte alls gjort det sexiga och fräscha intryck på omgivningen som jag hade hoppats på, och där stod jag i en bassäng på Öland, alldeles för långt hemifrån, med nystrippad rumpa och snorig näsa och längtade hem. Behöver jag nämna att det inte blev någon vidare romans?

Andpar


Gene Kelly - Dancing with myself

 


Lite mer Gene Kelly...såna här filmer görs inte längre!

Veckans fototriss: prickigt

Den här veckan ska man hitta prickar i fotouppdraget på fototrissen. Här kommer mina bidrag:Vi har en jätteläcker tavla hemma, som vår mellandotter "Stora Y" har gjort. Det är en målning som visar en kvinna, och ovanpå sitter massor av kapsyler.Lite var kvar av lördagsgodiset. Det är alltid gott med chokladprickar.Vi har en tavla som är målad av gode vännen John Dullaway. Han målar med en teknik med mängder av prickar. Klicka på bilden här nedanför så kan ni se en detaljbild.


Vill ni se fler bilder på temat ska ni titta här

Kärlek?


Årets första!


Aj, aj! Regn på Blåkullaturen!

torsdag 9. april
Mulet och tidvis regn.
6°C 6 m/s

Vad ska vi äta till middag?

Nu när både kyckling och korv är preparerade med glas känns det bättre att äta fisk. Det är bara så svårt att välja vad som är godast.

 


Fildelning


Fönstertvätt

Våra fönster var alldeles solkiga och flammiga, så det var svårt att njuta av den skarpa vårsolen. Det var alltså dags för fönstertvätt.  Och fönstertvätt på våren blir lite roligare med ett glas rosé.Och när man ändå umgås på balkongen i vårvärmen sippar maken givetvis på sin favoritöl


Visa våren vecka 14

Liksom förra året har Fröken Evans en utmaning som innebär att man ska visa vårens ankomst vecka för vecka. Här kommer mina bilder för vecka 14.


Här hänger hänget och bara väntar på att få sprida frön för att skapa nya björkarIngen snö längre men fortfarande lite grått i naturenMen snart kommer den gröna explosionenNär björkarna slår ut kommer man inte att se havet längre!

Min svaghet för musik

Jag har en tendens att köpa onödigt mycket musik från cdon.com. Eftersom jag av princip aldrig laddar ner musik olagligt, men samtidigt tycker mycket om musik blir det en kostnad med jämna mellanrum. Jag visar aldrig maken min statistik på cdon.com, för då kommer han antagligen att vilja köpa ännu fler GPS:er och gitarrer och förstärkare till samma belopp, och det har vi absolut inte råd med.
Dessutom är jag medlem i Homeenter musikklubb, och det innebär med jämna mellanrum att jag glömmer att avboka månadens erbjudande, och idag har jag fått hem"The Promise" med Il Divo. Inte pjåkigt alls. Men hur ska jag förklara det för maken?Smärt och slät

Äsch, varför håller man på och äter nyttigt och tar stärkande promenader och svettiga träningspass när det är så här lätt att åtgärda skavankerna?

En film ingen kan klara!

VARNING FÖR FRUKTANSVÄRDA SCENER!!
Jag fick ett mail från en gammal elev med ett upprop att skriva under en protestlista mot fruktansvärd djurhantering. Det fanns även en länk till en film som visade grymheterna. Jag klarade att titta några sekunder, sedan höll jag på att kräkas. Jag lägger ut filmen här, men jag tvivlar på att någon klarar av att titta på hela.
Pledge to go fur-free at PETA.org.


Vill ni läsa lite mer om bakgrunden till aktionen kan ni läsa här

Själv känner jag mig illamående och väldigt skakad av de vidriga grymheterna.


Skatteåterbäring!!

Jag kommer att få tillbaka på skatten! Nästan en hel månadslön! Jag VET att det beror på att jag har betalat in för mycket skatt hela året, men det känns roligare att betrakta det som en oväntad gåva.