Träffpunkt i gatuhörn

(null)


Uteservering med stil

(null)


Tisdag i Paris

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


I Paris

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Fin handduk!

I museibutiken vid Liljevalchs hade de så fina handdukar. Man vill knappt torka sig på den här. (null)


Kul sätt att rädda världen

Ni som vill hitta roliga kläder och gillar second hand i största allmänhet borde gå till Stadsmissionens second hand och remake vid Mariatorget i Stockholm.
Där säljer de massor av roliga plagg mm som är tillverkade av gamla kläder. De har hittat otroligt kreativa lösningar med tex stickade tröjor som är skapade i en slags lapptäckesteknik med delar från gamla tröjor. 
Roliga, personliga kläder där försäljningen går till välgörande ändamål och återbrukstanken är bra för vår jord. Kan det bli så mycket bättre?
(null)

(null)


Loppisfynd nummer ett

Jag har varit inne och fyndat på två loppisar idag. På Myrorna i Skärholmen hittade jag en gammal svartoxiderad silverbricka med fin kant. När jag kom hem lindade jag lite aluminiumremsor runt brickan och lade ner den i ett varmt vattenbad med bikarbonat. Det var häftigt att se den snabba reaktionen, där den fula svarta beläggningen försvann och den fina silverytan kom fram igen. 
(null)

(null)

(null)(null)


Lördagspyssel

Jag älskar att koppla av genom att sy, snickra, måla, tapetsera, sticka, tälja, fixa med bilder, rita, skriva. Just nu blir det mycket täljande, för jag försöker träna upp handlaget så att jag kan få till den form jag vill ha. Jag har en kåsa som är ett långtidsprojekt sedan flera år, och så har jag precis satt igång med en bit som ska bli en slev. Jag ser fram emot att få töra om i goda grytor med den här snart. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Den gnistrande vita snön....

Det hade börjat snöa redan tidigt på morgonen, så det var svårt att ta sig fram till tunnelbanan. Vid Slussen skulle jag byta till buss, och när man gick i trappan till busstorget gällde det att hålla tungan rätt i munnen, för det fanns nästan ingenstans att sätta ner fötterna på de igensnöade trappstegen, där hundratals fötter hade pressat ihop snön till en hård, glashal kupol på varje trappsteg.
 
Hela skolgården var ett kritvitt snölandskap, där ungarna kunde åka kana, rulla i snön, bygga snögubbar eller elka herre på täppan på stora snöhögar.
 
Eller, hela skolgården var ju inte kritvit. Det upptäckte jag när jag hade rastvakt efter lunch. Då kunde jag konstatera att några ungar hade smugglat ut vattenfärger för att kolorera världen lite grann. 
 
Det var ju väldigt vackert, men jag tvivlar på att bildläraren uppskattar att materialbudgeten kommer att smälta bort ute på gården.
 
 
 
 

Så talande!

Jag hittade den här bilden på Instagram. Precis så kan det ju kännas ibland!
 
 

En riktig barndomsvinter

När jag tänker på hur vintrarna var när jag var barn, så var det alltid mycket snö och gnistrande klara dagar. Jag minns hur man var helt täckt av små runda snökulor över hela kroppen när man hade ramlat i backar, rullat i snödrivor, pulsat omkring och försökt springa jättesnabbt, fast den djupa snön bromsade så otroligt mycket. När man kom in med djupfrysta händer och knallröda kinder värkte det i fingrarna när de skulle tina upp. Och för att snabbt få upp värmen fick vi varm choklad och limpmackor med ost. 
Och idag var det härligt mycket snö och magiskt ljus ute. Det hördes klingande glada barnskratt från alla vintervita lekparker. 
Det kändes nästan mysigt att skrapa fram bilen ur den stora snöhögen på gatan.
Det var väl bara limpmackan och chokladen som saknades. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)