Kameran ljuger aldrig?

Har ni någonsin sett det här klippet som visar hur mycket smink och bildmanipulerande som ligger bakom reklambilderna? Den kallas för  "Dove evolution"...
Klippet hittade jag hos
Eva...
 

Här kommer en parodi på ovanstående film... "Dove evolution parody"

Nu har jag flyttat!

Nu är min blogg flyttad till den nya plattformen. Det är sig likt, men känns nytt och spännande ändå, lite som när man var liten och började i skolan igen på hösten. Jag var alltid förväntansfull och hade nya pennor och anteckningsböcker, och min mamma slog in mina skolböcker i fint, skyddande omslagspapper.
Jag kan nästan känna en klar och ren digital höstluft, med doft av astrakaner (digitala, naturligtvis). Det knastrar lite i gruset och jag ska se om jag hittar mina kompisar.... 

Vilken Europeisk stad passar dig?

You Belong in Amsterdam
A little old fashioned, a little modern - you're the best of both worlds. And so is Amsterdam.
Whether you want to be a squatter graffiti artist or a great novelist, Amsterdam has all that you want in Europe (in one small city).
What European City Do You Belong In?

Visst är det märkligt...

....att i alla kriminalserier på tv gör de alla brottsplatsundersökningar i halvskymning med enbart en liten ficklampa som belysning. Om jag vore en tekniker som skulle hitta spår och små avslöjande föremål skulle jag nog vilja brassa på med en gigantisk strålkastare som lyste upp varenda vrå i rummet!

Favorit i repris

Jag hade den här låten på bloggen i höstas, men jag tycker att den är så skön att den får komma med en gång till.

Visa våren vecka 18

Så här såg det ut utanför vårt hus idag

image396

Jag blir alltid så löjligt glad när växter kämpar sig upp mellan gatustenar eller mitt i asfalt och betong. 

Nyköpta böcker

I fredags var det författarbesök i Söderhallarna. Det var en grupp författare som berättade lite om sina böcker och sitt skrivande. Jag fastnade för Lars Fredriksson, för han var så enormt trevlig och berättade om sina böcker på ett sådant sätt att man blev sugen att läsa dem. Jag köpte de här tre böckerna, men jag har inte hunnit börja läsa dem än:

 image395

Telefon från en död dam är en kriminalroman som handlar om en ensam flicka som blir vittne till att en ung man inte har mördat en annan man, men mannen är mördad. Hon blir hotad av en organisation att inte ta kontakt med polisen.
"Detta är en berättelse om skräckens makt och den farliga massuggestionen"

Engelbrechtdivisionen är en roman som bygger på de tyska tågtransporterna genom Sverige under Andra världskriget.
"En roman om ett krig utan slut"

Rik men död är en kriminalroman som handlar om en ung, vacker kvinna som har gift sig rikt. Hon blir illa behandlad av sin svärmor och makens affärspartner, och mannen vågar inte försvara henne. Därför beslutar hon sig för att hämnas, men det leder  olyckligtvis till en serie tragiska händelser.
"Efter allt hon fått utstå vore det ett stilenligt slut om en medlem av en av de rika familjerna skulle slakta henne som en gås"

Lars Fredriksson själv berättade om sina tankar kring berättarperspektivet och uppbyggnaden av handlingen, så nu är jag jättesugen att börja läsa. Kan det inte bli kväll snart?

Är det någon av er som har läst någon bok av den här författaren?  Eller kanske någon av böckerna jag köpte?

Gårdagens motorcykeltur

image394

Vi åkte till Trosa och fikade. Den här bilden är tagen med min telefon. Jag älskar min nya telefon!

Förra årets jungfrutur

Här är en bild från förra årets jungfrutur

image392

Pilen pekar på mig. Bilden är lite missvisande, för jag ser så väldigt kort ut, men jag tror att jag står i en grop eller delvis nere i diket eller så.

Jungfrutur

Idag är det dags för oss att kränga på oss skinnställen och åka iväg på årets första motorcykeltur. Ja, maken har ju redan åkt hoj till jobbet i några veckor,men nu handlar det om att åka iväg ett antal hojåkare till ett lämpligt fik och ta en kopp kaffe och en köttbullemacka innan man svänger hemåt igen.
Vi är den fredliga sortens motorcykelåkare som inte slåss med kedjor och hotar folk. Vi sitter mest under vår korkek och fikar...
image391
 

Mjukglass och motorcyklar...

Idag köpte vi mjukglass på Medborgarplatsen. Det var så knökfullt på alla uteserveringar att man hade tvingats ta till hot och våld för att få tillgång till en stol att slänga ner rumpan på. Vi funderade ett tag på att anlita Hells Angels för att få ett mysigt hörnbord i solen, men efter en stunds övervägande nöjde vi oss med att strosa långsamt över torget medan vi analyserade mjukglassens konsistens och sötma.

Mmmm, nu är det verkligen vår!


Till My och Noa...

Jag har aldrig träffat Kalle, men jag har ändå blivit så berörd av hans öde. Det känns så ofattbart sorglig att en stark ung man på 30 år ska , och efterlämna en ung fru och två små barn. Den här otroligt fina Queen-låten "No-One But You (Only The Good Die Young)" lägger jag in här som en kondoleanshälsning till familjen.No-One but you (only the good die young)

 

A hand above the water

An angel reaching for the sky

Is it raining in heaven -

Do you want us to cry?

 

And everywhere the broken-hearted

On every lonely avenue

No-one could reach them

No-one but you

 

One by one

Only the good die young

They're only flying too close to the sun

And life goes on -

Without you...

 

Another tricky situation

I get to drownin' in the blues

And I find myself thinkin'

Well - what would you do?

 

Yes! - it was such an operation

Forever paying every due

Hell, you made a sensation

Oh you found a way through - and

 

One by one

Only the good die young

They're only flyin' too close to the sun

We'll remember -

Forever...

 

And now the party must be over

I guess we'll never understand

The sense of your leaving

Was it the way it was planned?

 

And so we grace another table

And raise our glasses one more time

There's a face at the window

And I ain't never, never sayin' goodbye...

 

One by one

Only the good die young

They're only flyin' too close to the sun

Cryin' for nothing

Cryin' for no-one

No-one but you

När föddes du?

Erik tipsade om en rolig sida där man kan få veta vilken veckodag man är född på, och så finns det en hel del annat matnyttigt att läsa där.


Walking on sunshine!

Idag är det så soligt, varmt och vackert....

Det jäser i England

Jag har nämnt i ett tidigare inlägg att vår skolchef tycker att vi lärare jobbar för lite, så han har helt fräckt föreslagit en ökad arbetstid på 11-18 procent beroende på hur man räknar. På det viset vill han "effektivisera skolan" och kunna minska antalet undervisande lärare. Det finns förslag att slå ihop klasser, så att de ska bestå av ca 32 elever, och det finns inget utrymme till grupptimmar. På det viset får han färre lärare att undervisa fler elever. Så ser hans effektivisering ut, samtidigt som budskapet till föräldrar och allmänhet är att de vill att lärarna ska ha mer tid med eleverna (fast att det inte blir mer tid för varje enskild elev framgår inte...)
Vi har försökt bemöta det med sakliga argument och en presentation av vilka arbetsuppgifter vi utför förutom själva lektionspassen. Det känns skrämmande att en förvaltningschef saknar insikt i hur arbetet utförs i den verksamhet han ansvarar för. Och ännu mer skrämmande om han har insikten och kommer med den typen av förslag ändå.
Nu känns det lite skönt att veta att det
jäser även i England. Där handlar missnöjet främst om löner.


Okej Erik...

Självklart tog jag även kort på de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården. Eftersom jag tog alla kort med min telefon var jag lite osäker på bildernas kvalitet, men den här bilden visar hur vackert det var.

image390

Live traffic feed

Hur funkar det? Registreras alla besökare med namn, tid och ort?  Sparas informationen? I så fall, hur länge?

Jag undrar hur tillförlitlig registeringen är, för när jag har upptäckt mig själv på en live traffic feed-lista på olika bloggar har det hittills aldrig stått rätt ort på mig. Uppgifterna om mig slår fel på 4-7 mil, vid olika tillfällen. Inte en enda gång har det stått rätt ort på mig.
Stämmer registreringen på er andra?

Visa våren vecka 17 (fast inte naturens vårtecken)

Idag var det alldeles ljummet i luften. Min kollega och jag besökte några av våra praoelever som är på olika arbetsplatser i Stockholm. Först besökte vi en elev på Östgötagatan på Södermalm, och därefter promenerade vi i strålande solsken till Gamla stan, där vi hade en annan elev på Tyska Brinken.  
image387
Det kändes fantastiskt att sitta utomhus och äta kinamat. Kollegan tog apelsinjuice till sin mat.

image388
Jag tyckte att det var godare med Loka till maten.
Efter maten strosade vi vidare mot Riksdagens restaurang, där vi hade en annan elev, innan vi avslutade besöksrundan på Vasagatan, där vi hade en elev hos en fotograf och en annan på ett café.

image389

Efter den behagliga promenaden gick vi vidare till Kungsträdgården, där vi satte oss i solskenet och tog varsin kall öl.
Ah, det var en ljuvlig vårdag!

Cogito, ergo sum...

Kan det anses riktigt normalt att vakna klockan tre på natten och ha svårt att somna om, för att man febrilt försöker komma på vad "Sic transit gloria mundi" betyder?
Jag kunde inte komma på betydelsen och låg och funderade på om det var någon av de svenska kungarnas valspråk.
Jag somnade om så småningom, men när jag vaknade hade jag fortfarande den obesvarade frågan hängande över mig.Hämtat från Wikipedia, så att ni också slipper grubbla över betydelsen:
 • Sic transit gloria mundi -- "Så förgår all världens härlighet" (Yttrandet skall ha fällts i samband med att en nyvald påve klev in i Peterskyrkan i Rom och ett knippe blånor tre gånger fattade eld från ett vaxljus) (ur påvekröningens ceremoni)

 • Big Broher

  Jag kanske ska berätta att det är min bror som har gjort bilderna här nedanför. Big Brother, alltså.

  Vev-stol...

  image386

  Skink-låda

  image385

  Ide-kort...

  image384

  Kör-slaget

  image383

  Transfett...

  image382

  Manpower...

  image381

  Det får inte bli för vildvuxet!

  image380

  Bra för fötterna...

  image379

  Magdalena Ribbing om etikett (DN)

  Det här är en fråga som ofta dyker upp i olika sammanhang. Jag bestämde mig därför för att kolla vad Magdalena Ribbing har att säga om saken:

  Börja äta om gästerna är åtta?

  Fråga: Stämmer det att om man är minst åtta personer vid bordet så behöver man inte vänta till alla har satt sig innan man börjar äta sin mat eller har min mor intalat mig fel genom alla år?


  Svar: Förutsatt att du frågar om en formell middag, så svarar jag att rätt så många tror att det är som du skriver, men det är ändå fel (alldeles åt skogen fel är det att börja innan alla har satt sig, fast jag tror att du menar innan alla har fått mat på sina tallrikar). Man är inte bjuden till en middagstillställning på grund av att man är så kolossalt hungrig utan alla gäster bjuds med förutsättningen att de är trevliga och passar in i den gemenskap som är en bjudnings avsikt. Därför börjar ingen gäst äta på eget initiativ, alla inväntar en signal från värdinnan eller värdpersonen, exempelvis "varsågoda, börja ät medan soppan är varm". Annars är det värdpersonen som inleder måltiden genom att börja äta, oavsett om det är åtta eller hundra vid bordet!

  Den här gången hade din mor fel - men hon är som sagt en av många. Nu kommer ett antal läsare att skriva till dn.se/etikett och klaga på att jag i mitt svar inte anpassar etiketten till verkligheten, när nu många tycker att det är klokt att börja äta om det är fler än åtta vid bordet. Jag svarar redan nu att det kan man tycka, men ser man till den obs. formella middagsbjudningens former så äter gästerna i gemenskap, inte var och en för sig, därför att, som sagt, bjudningen är till för att man ska umgås, inte för att snarast möjligt stilla gästernas hunger. Det är en skillnad mellan en formell bjudning och en informell!

  Skrapljudet i bilen

  Nu har det skrapande ljudet upphört.  Jag vet inte vad ljudet berodde på, eller hur det har försvunnit. Jag har inte hitat några spår av skolchefer eller andra skumma individer i eller under bilen, men jag har å andra sidan bara tittat in under bilen lite slarvigt.
  Men det känns som om bilreparatören får ledigt idag...

  Undrar just...

  Om man går in i en uraffär och låtsas vara intresserad av att köpa en klocka men inte har för avsikt att göra det, har man då gjort sig skyldig till ur-kundsförfalskning?

  Tänk på vad du lovar!

  image378

  Skrapljud i bilen

  När jag kör bilen blir jag så orolig när jag hör ett konstigt skrapande ljud. Jag hoppas verkligen att det inte är något som håller på att gå sönder.

  Man kan väl säga att jag får lite reparationsångest :)

  Till min kära skolchef...(Underrubrik "Jasså, jaha")

  Tänkt konversation:

  (Jag):  Godmorgon skolchefen, vilken härlig dag vi har idag!
  (Skolchefen): Ja.verkligen, man känner att våren är på gång!
  (Jag): Jag var på en väldigt inspirerande föreläsning igår, och jag fick så många goda idéer!
  (Skolchefen): Var du på en föreläsning? Vad kostade den?
  (Jag): Den var gratis, för det var ett läromedelsföretag som stod för den!
  (Skolchefen): Jasså, jaha, men hur löstes det med din frånvaro?
  (Jag): Jag åkte på min fritid för att inte påverka mitt arbete, så det var OCKSÅ helt gratis! Bra va?
  (Skolchefen): Ja, det var ju bra...
  (Jag): Jo, men i alla fall, jag blev så inspirerad av läromedlet, och jag såg så många möjligheter. Du vet att jag inte kan skicka hem böckerna som vi har det nu, utan vi har klassuppsättningar i klassrummet, så när det blir läxa får de läsa på sina anteckningar eller så kopierar jag lite grann. Och de böckerna har vi haft i sex år nu. Några börjar bli lite slitna eftersom de används dagligen, flera gånger om dagen till och med.
  (Skolchefen): Jasså, jaha.
  (Jag): Jag räknade lite på det där, och kom underfund med att om jag köper in varsin bok till eleverna i alla fyra ämnena kommer den totala litteraturkostnaden per elev att bli mindre än tusen kronor på tre år, alltså cirka 230 kronor per ämne för en period på tre år. Och sen kan ju nya elever ta över böckerna, så det blir ju ingen stor kostnad.
  (Skolchefen): Det går inte.Det är alldeles för mycket pengar.
  (Jag): Jasså, jaha. Hur mycket får varje elev kosta då?
  (Skolchefen): Få se nu, jag tittar på ert anslag för i år *räkna, räkna* hmmm *bläddra, bläddra*. Om jag tittar på vad varje elev får kosta i vart och ett av dina ämnen för hela året, med litteratur och förbrukningsmaterial och inköp av verktyg och annan utrustning kommer jag fram till, hmmm *räkna, räkna* hmmm... 29,50 per ämne och elev!
  (Jag): Jasså, jaha...


  Det här är givetvis inte alls sant. Alltså, jag menar, jag har ju inte diskuterat det här med skolchefen. I övrigt var allt sant! 

  Vilken blomma är du?

  I am a
  Snapdragon

  What Flower
  Are You?


  Visa våren 15 april

  Jag öppnade dörren och gick ut i det uppfriskande solregnet. Luften var klar och lätt att andas, liksom nytvättad. Jag kunde inte låta bli att le lite för mig själv och tänka att solregn betyder tur.
  image368

  image369


  image370

  image371

  image372

  image373

  image374

  image375

  image376

  image377


  20 minuters kraftansamling

  Jag sitter just nu och laddar inför mina sex återstående utvecklingssamtal. Jag har lagt in dem i en följd, så jag kommer att sitta bänkad i en sal i tre timmar i sträck, och jag hoppas att det kommer att kännas meningsfullt och bra för mina barn och föräldrar. Jag hoppas att de känner att de har fått vettig information och tillfälle att framföra tankar och önskemål som känns viktiga. Det är alltså en ansvarsfylld arbetsuppgift.
  Jag laddar upp genom att äta en kleggig kycklingmacka, dricka en drickyoghurt och äta kexchoklad. Jag som alltid propagerar för nyttig och genomtänkt mat. Hoppas att mina barn inte läser det här och märker att jag inte gör det jag säger - det är som om Anna Skipper skulle vräka i sig gräddbakelser! 

  Klockan 19.30 kommer jag att vandra ut från skolan med ett lätt sinne och schwung i stegen!

  Religions of the world

  Taoism: Shit Happens
  Hare Krishna: Shit Happens Rama Rama Ding Ding
  Hinduism: This Shit Happened Before
  Islam: If Shit Happens, Take A Hostage
  Zen: What Is The Sound Of Shit Happening?
  Buddhism: When Shit Happens, Is It Really Shit?
  Confucianism: Confucius Say, "Shit Happens"
  7 th Day Adventist: Shit Happens On Saturdays
  Protestantism: Shit Won´t Happen If I Work Harder
  Catholicism: If Shit Happens, I Deserve It
  Jehovah´s Witness: Knock, Knock, "Shit Happens"
  Unitarian: What Is This Shit?
  Mormon: Shit Happens Again & Again & Again
  Judaism: Why Does This Shit Always Happen To Me?
  Rastafarianism: Let´s Smoke This Shit


  Engla

  Så fruktansvärt sorgligt att det finns så sjuka människor. En liten glad flickskrutta hoppar upp på sin cykel och bara några minuter senare är hon spårlöst försvunnen. Då är det en sjuk galning som helt enkelt plockar henne med sig, och nu har han erkänt att han har mördat henne. Det finns inga ord för att beskriva hur ofattbart tragiskt det är.

  Jag lider med Englas anhöriga, som säkert har hoppats på underverk och antagligen har bett till högre makter om att hon skulle återfinnas oskadd. Och så har en sjuk människa tagit hennes liv. Hur fungerar en sån människa? Går han omkring bland sin familj och sina vänner och verkar alldeles normal, eller finns det varningssignaler i hans beteende? Han har ju även erkänt ett mord på en ung kvinna år 2000. Det har han alltså lyckats dölja i 8 år!
  Hur många potetiella mördare går det omkring i vårt samhälle? Hur ska vi skydda våra oskyldiga små barn mot galningar? Vi kan ju självklart varna barn för att ta kontakt med främlingar, men ska vi alla ständigt gå omkring och vara rädda?
  Och vilket straff ska utmätas för ett så vidrigt brott? Finns det ett straff hårt nog för att avskräcka andra potentiella mördare från att begå mord eller våldshandlingar, eller är beteendet så djupt rotat i de sjuka hjärnorna att det inte spelar någon roll vad deras handlingar kan få för konsekvenser?

  Mina tankar går till Englas familj, jag uttrycker mitt djupa deltagande.

  "Klass 9a" - släng dig i väggen!

  Om det hade varit ett TV-team på plats i mitt klassrum igår skulle de ha fått dokumentera detta:
  Tre åttor hade varsin 40-minuters lektion där varje elev hade försett sig med en trave böcker. De hade både kemiböcker, fysikböcker och biologiböcker framför sig, och de bläddrade frenetiskt för att lära sig mer (hmm..nåja...).
  Med jämna mellanrum kom en ivrig elev springande till gruppen med en frågelapp och ropade: "Hur räknar man ut medelhastigheten? Vad är det för skillnad på vener och artärer? Vad är ozon? Vilken berömd ögrupp åkte Charles Darwin till, där han studerade djur? Vad är den kemiska beteckningen på gips? Vad är definitionen på en art?" Varpå de övriga eleverna i gruppen raskt kastade sig över böckerna för att ta reda på svaren.
  Ni må tro att de är vetgiriga och innerligt intresserade av NO! Det hade blivit ett riktigt bra tv-program!

  Eller så berodde det på att vi hade en kunskapstävling där det vinnande laget får ett fint pris...=)

  Nu har jag två veckor på mig att hitta på bra priser! 

  Irriterande!

  Vi har en ganska trång garageplats. Bredvid vår bil har vi en betongpelare,och på andra sidan har vi en gigantisk bil. Ni vet en sån där monstervan, som nästan har hjulhusen i höjd med våra bilrutor. Det är väldigt svårt och krångligt att manövrera sig in på vår trånga p-plats bredvid den stora,stora bilen. Väldigt irriterande!
  Men ännu mer irriterande är det att föraren av monsterbilen så skickligt och elegant parkerar sin monsterbil på sin minimala ruta. Utan minsta problem!

  Skatteåterbäring!

  image367

  Jag får tillbaka 14579 kronor!

  Andhämtning

  Nu har jag haft några riktigt långa arbetsdagar, då jag har åkt till jobbet vid sjutiden på morgonen, och kommit hem vid halvnio på kvällen. Det är slitsamt när man är inne på tredje dagen på det viset.
  Först har man lektioner, sen det vanliga plocket med material och papper. Därefter är det dags för utvecklingssamtal. Det är inte alltid man sitter effektiv med samtal i ett svep,utan det blir en del väntetid. Jag hinner inte heller åka hem i pauserna, för jag har en mil till jobbet.
  Ikväll har jag tagit paus från samtalen, för att klara av de sista under nästa vecka.

  Och vår skolchef tycker att vi jobbar för lite....

  Vårbild 9 april

  Så här såg det ut på vår balkong i morse.
  image366

  Bristande uppdatering

  Vi är mitt inne i en period med lektioner, sparkrav och varslade kollegor på dagarna, och utvecklingssamtal till sent på kvällarna, så min ork och fantasi tryter just nu. Det blir lite si och så med uppdateringarna de närmaste dagarna...


  Tekniska framsteg inom IT

  I vår serie nya tekniska framsteg inom IT introducerar vi Bio-optiskt Organiserad Kunskap - BOK.


  BOK är ett revolutionerande teknologiskt genombrott: inga sladdar, inga el-kretsar, inga batterier, inget som ska kopplas eller knappar att slå på. Den är så enkel att använda att till och med ett barn kan göra det. Kompakt och mobil, så att den kan användas överallt - även sittandes i en fåtölj framför en öppen brasa? Så kraftfull att den kan innehålla lika mycket information som en CD-ROM-skiva.


  Så här fungerar den:

  BOK är uppbyggd av sekventiellt numrerade sidor av papper, där varje sida har en kapacitet på tusentals bitar av information (ca 2 KB/sida, 4 KB om båda sidorna används). Pappren sitter ihop med hjälp av en specialbyggd enhet som kallas bindning som ser till att sidorna ligger i korrekt sekvens.

  Tack vare Anti-transparent Pappers Teknologi (APT) kan tillverkaren använda båda sidor av pappret, och därigenom fördubbla informationsdensiteten och halvera kostnaden. Experterna debatterar om huruvida man kan öka informationsdensiteten ytterligare, för tillfället har detta lösts i BOK genom att helt enkelt använda fler sidor. Varje sida scannas optiskt, vilket gör att informationen registreras direkt i hjärnan. Ett enkelt drag med fingret för dig direkt till nästa sida.


  BOK kan användas när som helst genom att helt enkelt öppna den.


  BOK kraschar aldrig och behöver aldrig startas om, fast som med alla saker kan den skadas om kaffe spills på den, och den kan bli obrukbar om den tappas för många gånger på ett hårt underlag.


  Bläddringsfunktionen gör att du på ett ögonblick kan hoppa till vilken sida som helst, framåt eller bakåt. BOK har även en indexfunktion som visar exakt position för eftersökt information.


  BOK-märke är ett extra tillbehör som gör att du kan öppna BOK på exakt samma ställe som du lämnade den förra gången - trots att BOK har varit stängd.


  BOK-märke är anpassat efter den allmänna standarden och kan således användas i valfri BOK av olika tillverkare. Dessutom kan flera BOK-märke

  användas i samma BOK om användaren vill spara flera vyer på en gång. Antalet begränsas endast av antalet sidor i BOK. Man kan också göra personliga noteringar intill texten i BOK med hjälp av ett programmeringstillbehör, Portabel Enhands Nytto Noterings Accessoar (PENNA).


  Portabel, hållbar och prisvärd är egenskaper som gör BOK till ledstjärna för de nya kraven på underhållning.


  BOK's dragningskraft är så stor att tusentals innehållskreatörer helt har övergått till plattformen, och investerare flockas för att få vara med.


  Håll utkik efter en flod av nya BOK-titlar inom kort.

  image365


  BOK-hög


  Tuff MC-brud

  Inte jag, inte. Trots att jag var på fest på en mc-klubb igår blev det varken träsprit eller slagsmål. Jag tog en öl, och varken Hells Angels eller Bandidos dök upp.


  Blindtest

  Min brorsa kom just och föreslog att vi skulle göra ett blindtest på olika träspritsorter!

  Ja, den som lever får se:)

  Feeling blue...


  When you're weary, feeling small

  When tears are in your eyes, I will dry them all

  I'm on your side... When times get rough

  And friends just can't be found  image364

  Den här killen fick jag syn på idag på en uteservering. Jag undrar verkligen vad han grubblar över. Och han borde veta att alkohol inte löser några problem...

  Tetest

  Här kommer bedömningen av de olika tesorterna. Testet är vetenskapligt utfört, där fyra personer har fått utföra ett blindtest med fem numrerade koppar med nybryggt te. Vid provsmakningen gällde det att rangordna tesorterna och skriva en kort kommentar. Här kommer resultatet:
  image357

  Här utförs själva tillredningen av de fem tesorterna.


  image358

  Så här gick blindtestet till

  image359 image360image361image362image363


  Orange Jaîpur

  Green Tea With Mint

  Rooibos Spice

  Darjeeling Himalaya

  The Blanc/White tea

  B

  2p /god

  3p/också god (fundersam)

  1p/äh, fy fan, bort totalt

  4p/äh, men den gillar jag

  5p/ klockren, mycket god

  Y

  5p/godast - påminde

  om Indian Spice

  2p/smakar tandkräm

  4p/mild men lite fruktig

  1p/uäh, fy fan (besk)

  3p/ smakar mkt vatten, men funkar

  A

  2p/ usch

  1p/usch i bubban (äckligast)

  4p/smakrik

  3p/helt ok

  5p/ riktigt gott

  F

  4p/citronsmak

  3p/smakar tandkräm

  5p/gott

  1p/ äckligt (beskt)

  2p/ smakar gräs

    

  Tot= 13p

  Tot= 9p

  Tot= 14p

  Tot= 9p

  Tot= 15p


  Så syrran, om du ska tro på mig är Rooibos Spice den bästa tesorten,men statistiskt sett blir det White tea.

  Omdömen...

  Jag satt och tittade på några tepåsar som min syster har skickat till mig för att jag ska göra ett smaktest. Min syster förväntar sig ett omdöme om de olika smakerna. Dotterns pojkvän A har sett mitt slit med alla elevomdömen den senaste tiden, så han sa:
  - Tycker du inte att du har skrivit tillräckligt många omdömen vid det här laget?

  Mannen som vet vad en kvinna vill ha...

  Min man kom hem med en fin present. Ni tänker säkert att det var en vacker diamant...
  image352

  Men det var det inte.

  Då tänker ni att det var en minkpäls...
  image353

  Men det var det inte.

  Då tänker ni att det var en Porsche...
  image354

  Men det var det inte.


  Utan jag fick en ny labbrock!
  image355

  Ni må tro att jag blev glad eftersom den gamla har brännskador, syraskador och lite andra skavanker. Jag har haft min gamla rock sen jag pluggade till lärare, och det är ett tag sen ska ni veta.

  image356

  Den här bilden visar inte riktigt hur fläckig och trasig den gamla rocken är.

  Men ni förstår att min man vet hur man uppvaktar en kvinna!


  Min roliga granne

  Jag har en granne som nyligen har blivit änka. Hon berättade idag att hon hade blivit inbjuden till kyrkan till en grupp som skulle träffas och bearbeta sorgen.
  "Ungefär som dom där anonyma alkoholisterna" som hon uttryckte saken.
  På mötet fick de turas om att "berätta om sin tråkiga barndom och gråta en skvätt". Det var inget för den här damen. "Det var verkligen rena döden" sa hon, och så skrattade hon stort när hon insåg vad hon hade sagt, och så lade hon till "i dubbel bemärkelse alltså"

  Den kvinnan har förmodligen lyckats ta sig igenom många svårigheter i livet med hjälp av sin galghumor.

  Inte så artigt

  kanske att det första inlägg man skriver på fem dagar är ett gnälligt inlägg. Men det var skönt att få gnälla!