Lykta av clementin

Jag kom mig äntligen för med att göra en liten lykta av ett clementinskal med lite matolja i som bränsle, och den vita mittsträngen var kvar som en sorts veke. Det blev verkligen fint.

Magnus Uggla

En vän och jag var och såg Magnus Uggla på Vasateatern igår. Det är helt otroligt att tänka sig att vi köpte biljetterna i februari till en föreställning i december! Men det var värt att vänta på. Föreställningen var väldigt personlig, och han bjöd väldigt mycket på sig själv. Han hade stor självdistans och berättade om olika händelser från barndomen och framåt, som har präglat honom som människa och artist. Det kändes både proffsigt och personligt samtidigt.
 
Det var Magnus Uggla och tre musiker. Eller musikanter kanske man ska säga, för de spelade både gitarr, bas, cello, fiol, dragspel, klaviatur, saxofon, trumpet och trummor. Som ni förstår kunde alla tre musikerna spela på en rad instrument. Härligt!
 
 

Stockholms hundmässa 2016

Igår var jag inbjuden av rasklubben för Kerry Blue Terrier att fotografera på den stora hundmässan i Älvsjö. Det var massor av människor, hundar, utställare, försäljare, bås av olika slag, mängder av utställningsringar och ett myller av aktiviteter som pågick samtidigt överallt. Det var omöjligt att hinna ta in allt, men det var väldigt roligt att det var så många glada och entusiastiska människor på samma plats. Mitt i all denna sjudande aktivitet satt den här herren och var lugn som en filbunke.
 

Hej pappa!

Jag hoppas att du har det bra där i din himmel eller ditt hav.
 
Det var en sak jag ville diskutera med dig, men det är ju så svårt nuförtiden. Men det jag tänkte på var alla fina glasföremål jag fick av dig, från en rad kända glaskonstnärer. Några glas och skålar jag skänkt vidare, till mina barn som med värme minns din kärlek till konst av olika slag i allmänhet och glasföremål i synnerhet. Men jag har en hel del kvar fortfarande. Det är saker som är skapade av Erik Höglund, Ann Wärf, Ulrika Hydien Vallien med flera. Jag vet att du fick några av sakerna från dem som gåva eftersom du kände dem personligen.
Jag har alltid tyckt om de här sakerna och har den senaste tiden haft dem stående i ett skåp med vitrindörrar. Det känns lite fel att ha bruksföremål stående utan att använda dem, bara för att de kommer från fina formgivare. Jag vet att du ville att föremålen skulle användas så ofta man kunde i vardagen.
Så nu kommer vi till det där jag tänkte på. Nu tänkte jag ta med mig alla de fina sakerna till det lilla huset i Värmland, och där ska de användas hela tiden. De ska fyllas med god mat, fräscha sallader, goda röror och såser, vackra blommor och goda drycker.
Det kommer att finnas en risk att någon sak går sönder, även om alla är väldigt rädda om sakerna. Men visst vill du väl hellre att de ska användas kärleksfullt och intensivt, än att de ska stå oanvända bakom en glasruta i en hylla?
Jag tänkte väl det!
Pappa, jag förstod att du skulle tycka som jag. Så får det bli!
 

Skaffa aldrig sommarkatt, jag menar sommarskyltdocka

Idag flyttade hon från mitt källarförråd till en bil som skulle ta henne till hennes nya hem. Hon blev lovad en blond peruk, och hon skulle kanske bli klädd i en antik, blå brudklänning. Jag vet att hon kommer att få det bra. Hennes nya familj kommer att ta hand om henne. Hon tillbringade sina dagar under ett påslakan nere i mitt källarförråd, och jag höll till uppe i lägenheten, och då lär man aldrig känna varandra på riktigt.
Den nya familjen frågade vad hon hette, och jag måste skamset tillstå att jag inte ens hade givit henne ett namn.