Våra olika preferenser

Jag ska äta nyårsmiddag hos syrran, och som vanligt har jag i egenskap av närmast omdömeslös onyttighetslivsmedelsanvändare fått uppdraget att göra efterrätten. I vanlig ordning använder jag såna horribla mängder av grädde, socker och smält vit choklad att jag befarar att jag kommer att bli häktad för allmänfarlig verksamhet om någon dietist i maktposition kommer att dyka upp. 
När jag diskuterade ingredienserna med min trettonåriga systerdotter reagerade hon till min förvåning inte alls på de hälsovådliga ingredienserna, utan hon sa:
- Hmmmm, gelatin...hur är det tillverkat egentligen....är det inte tillverkat av gris på något sätt?
När det gäller dagens ungdom behöver man alltså inte dölja orimligt kaloriinnehåll, utan det viktigaste är att man använder ekologisk grädde, Fair Trade-socker och närproducerad choklad!
 

Diskhjälp

Ibland är det så himla bra att få lite hjälp av någon.

Önskepresent

Treåriga C kommer hem till mig ibland. När hon kommer in genom dörren börjar hon med att kramas, och sedan skyndar hon sig att få av sig skor och ytterkläder, för att kunna rusa in i mitt sovrum och kolla att den blå väckarklockan står på sin plats.
Det är en gammaldags, hederlig, batteridriven väckarklocka som ringer gällt och skramlande när tiden är inne. Jag köpte den för något år sedan då det var några jobbiga strömavbrott som gjorde att man inte vågade förlita sig på klockradion. Lilla C tycker att det är en fantastisk klocka. Till jul önskade hon sig hett och intensivt "en blå klocka som man kan vrida på så att den ändrar sig (dvs tid och tidpunkt för ringning) och som kan stå på ett bord".
Hon fick en liten blå väckarklocka i julklapp - men det var fel sort, för den var för liten, så hon var ganska besviken.
Nu har hon fått ta över min blå, begagnade, som inte är helt tillförlitlig efter några fall i golvet efter glada lektillfällen ( ja, det är ju inte jag som har lekt med den, alltså), men jag tror att hon är glad ändå.
 

Rekordgran

Jag går fortfarande omkring och tittar lite andäktigt på min julgran. Jag har nog aldrig förr haft en så vacker gran. Den är liksom perfekt Disneytät och vackert konformad. Det kommer att ta emot att kasta ut den i början av januari!
 

Månskenspromenad i december

Gårdagskvällen kom med en vacker fullmåne och nästan molnfri himmel. Jag sprang runt i kvareteret med min kamera i högsta hugg, och så ändrade jag inställningarna gång på gång, för att få den rätta känslan i kvällsbilderna. Jag blev inte hundraprocentigt nöjd, men jag hoppas att det dyker upp nya tillfällen.
Månen var närmast magisk, och alla tända ljusslingor överallt återspeglades i vattnet. Men det var så svårt att göra det rättvisa på en bild!
 
Husen på andra sidan vattnet badade i ljus.
Promenadstråket längs kanalerna i Sjöstan är så sanslöst vackert i kvällsljus, och extra vackert blev det i fullmånens sken.