Det berömda taket på "The Eagle"

I Cambridge finns en gammal charmig pub, som heter "The Eagle". Det är en väldigt avlång och slingrande lokal, med små prång och vrår där man kan sätta sig - om man hittar en plats. Puben är väldigt populär, och det är alltid fullt med folk där.
"The Eagle" var populär redan under andra världskriget, då det var en omtyckt samlingsplats för engelska och amerikanska soldater och ungdomar från orten. Det var många möten av olika slag, och besökarna var på väg till eller från olika uppdrag och upplevelser. Det som har gjort "The Eagle" extra berömt är taket. Besökarna skrev meddelanden till varandra i taket, med hjälp av ljus, sot, tändare eller läppstift, beroende på vem som skrev och till vem meddelandet var riktat.
När puben renoverades för några år sedan var de noga med att bevara det berömda taket, och det kan man förstå. Det är ett viktigt historiskt dokument.
 
 
 
 
 
 

Krigets vansinne

Jag har så svårt att tänka på ära och heder när det gäller krig. Tycker bara att det är sorgligt och meningslöst. Det här är en engelsk kyrkogård med rader av soldater från andra världskriget. Alla dessa offer - och vad lärde vi oss av det?
 
 
 

Lite blandade bilder

Här kommer lite osorterade bilder från första besöket i huset. Miniatyrbilderna blir stora om man klickar på dem.
  
Redan första anblicken av det vackra huset mellan den grönskande ängen och den fina skogen väckte intresse. Det var ett hus med en själ.
Den lilla uthuslängan har sina skavanker, men den kan bli riktigt fin med lite hammare och spik, målarfärg och kärlek.
   
Och tänk hur fint det ska bli i växthuset när det är röjt och nyplanterat! De två trädgårdsstolarna kommer att bli som nya. Jag var tvungen att ta ett kort på dem för att kunna visa före- och efter-bilder.
   
Utedass som ska pimpas, förrådsbod och vedbod. Lite snett och vint, men egentligen i ganska gott skick.
 
   
Förrådet, och den välkomnande entrén.
Köket är fint och trivsamt redan från början, men det är här de största förändringarna kommer att ske. Det ska bli mysigt och välkomnande, med plats för många kring matbordet, och med bra arbetsytor för matlagning och brödbak.
Den härliga vedspisen som värmer hela huset. Den spisen är man ju rädd om!
  
Lite fönstertittande från olika ställen i huset.
   
Hallen är det enda rummet som ser riktigt tråkigt ut, och där det krävs en radikal insats. Den kan nog bli riktigt, riktigt fin med fantasi, färg och tapeteter.
Badrummet är helt ok, och så är det några bilder till från hallen
   
Den övre hallen kan också bli fin! 
Det finns ett gulligt sovrum på övervåningen, med en kattvind med massor av utrymme.
   
 
Det fina linneskåpet blev kärlek vid första ögonkastet. Och de lämnade kvar skåpet i huset!
Lite bilder från den oinredda kallvinden. Det gäller att bestämma om det ska få förbli oinrett eller om det ska få bli ett extra gästrum.
  
    
Och sista bilden är tagen från balkongen, där man har milsvid utsikt över Fryken, och ser höjderna på andra sidan Frykendalen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nybakat

Inget är så gott som nybakat surdegsbröd som har fått stå och jäsa över natten på kallvinden. Inte nog med att det luktar gott i hela huset när det gräddas, dessutom är det obeskrivligt gott att ta första smakprovet av det varma brödet så att smöret smälter. Mums!
 
 

Renoveringsobjekt

Det finns självklart en hel del saker som behöver renoveras och fixas till lite.
 
 
 
 

Kvarterskrogar

Runt knuten finns massor av bra matställen.
Det går att få både vegetariska....
 
...och animaliska alternativ.

Ren luft

Luften här är så ren och klar! Det växer massor av lavar överallt på träden och det finns skägglavar som är 20-30 cm långa.
 

Städning av trädgård

Det lilla huset har en väldigt stor tomt, där en del av tomten är början på en stor skog. Det var galet mycket löv på gräset överallt, så vi räfsade löv i timmar, och de två stora lövkomposterna blev proppfulla efter 20-30 knökfulla skottkärror med löv, och sedan blev vi tvungna att fortsätta med en lövhög bredvid komposterna. Trots det fanns det en hel del löv kvar på bortre delen av tomten.
 
 
Inte nog med att det finns så mycket löv. På delar av tomten finns drösvis med kottar, så nu har vi plockat ihop några korgar som kan vara bra att elda med. De fina korgarna stod långt in i vedboden!
 
 
 

Första morgonen i huset

Första morgonen bjöd morgonsolen på en strålande, förgsprakande soluppgång, som en välkomsthälsning.
 
 
Och sen var solen lika välvillig på kvällen, då solnedgången var magiskt vacker.
 
Och på några få minuter djupnade färgerna ytterligare.
 
 

Äntligen tillgång till huset

Efter en utdragen husköparprocess på över två och en halv månad (på grund av skogsmark och slarv av mäklaren) fick vi äntligen tillträde till huset, två månader senare än vi först hade räknat med. Det kändes härligt att få låsa upp dörren och få plocka in alla saker från den fullastade skåpbilen.
 
Det blev fullt i köket när bilen var tömd.
Här finns massor av roliga loppisfynd som passar perfekt i den här miljön.
 
Det stora furubordet är ett fynd för 50 kronor! Det kommer att bli jättefint när den gamla lacken är bortslipad, så att den tråkiga gula färgtonen försvinner, och bordet kan bli inoljat eller vaxat istället.
 
 

Jullov

Det var slitsamt och kändes lite motigt ett tag, men till slut var det dags för jullov i alla fall.
Tystnaden i ett julstädat klassrum, utan elever är svår att beskriva.
 

Teater!

Jag tillbringade en dag med en liten tjej som älskar att klä ut sig, och dessutom har alla möjligheter i världen att hitta rätt kläder. Visst ser det härligt ut!
 
 
 

Vinter ett litet tag

Det blev ju ett rejält snöväder under några dagar, då trafiken lamslogs och bussar och tåg ställdes in på grund av snömängden. 
Hemma hos mig hann cyklisterna inte riktigt med när det plötsligt blev vinter.
Men snögubben satt så förnöjsam och njöt av vintervädret.
 
 

Högtidligt nobelfirande

Jag har börjat arbeta på en ny skola det här läsåret. Skolan ligger precis ovanför Nobels gamla laborationsområde, där det fortfarande finns gropar och hålor efter hans provsprängningar. Det är därför självklart att skolan firar nobeldagen på ett högtidligt sätt, med pyntad skolgård, tidigare skolstart på morgonen med fackeltåg ner mot Nobels gamla lokaler i gryningen, och fint dukad Nobellunch senare på dagen.
 

Magnus Uggla

Jag blev positivt överraskad av att Magnus Ugglas nya föreställning var så personlig och att han bjöd så mycket på sig själv.
Med sig på scenen hade han tre musiker som var otroligt skickliga och verkade kunna spela på hur många instrument som helst.
 
 

Skator i regn

Previs utanför mitt köksfönster finns ett träd med ett stort skatbo. En dag när regnet var osedvanligt kallt och trist satt skatorna i skydd under boet och deppade.
 

Hösten visade sitt sorgsna ansikte