Världen är svart och vit

Det såg så fint ut när den mjuka snön hade bäddat in trädgården i ett vitt täcke. Hela världen var totalt svartvit, utom de gula och röda äpplena som fåglarna mumsar på. Väldigt effektfulla färgklickar.

Nya tag i övre hallen

Nu har det blivit ytterligare ett lager färg i taket, och det börjar se lovande ut. Efter första strykningen var det flammigt och färgen hade sugit ojämnt och det lyste mörkt från skarvarna mellan lister och tak och mellan lister och panel.
Man kan se det provmålade området som visar vilken grå nyans det kommer att bli på panelen på väggen. Och på väggen med tapet kommer det att bli en ny tapet - en blommig tapet med grå botten. Och sen återstår att se vad som går att göra åt golvet.
 
 
Här kan ni se anordningen för att kunna nå upp och måla taket. Den grova plankan som är fastskruvad i väggen och i andra änden balanserar på en stor trälåda gör det möjligt att nå ända upp till taklisten även om trappan nedanför stupar brant ner till nästa våning. Det är möjligt att arbetarskyddsstyrelsen inte riktigt skulle ha godkänt säkerhetstänket här, för det gäller att inte titta ner och få svindel när man står och balanserar på plankan. Men ni ser väl att det finns en räddningsplanka att ta tag i om det skulle behövas?
 
 
 
 
 
 

Första lagret vit färg i taket

Det blev skillnad resan vid det första lagret vit färg i taket. Nu kan man börja ana hur det ska bli.
 

Hallen på övervåningen ska fixas

Här kommer några före-bilder från hallen på övervåningen. Det är en gammal blommig, numera ganska solkig 80-talstapet på väggarna, och några väggar är gulnad furupanel - lite bastukänsla.
Det gamla skåpet stod inne på kallvinden som ett skräpskåp. Jag tycker att det ser lite trist ut nu, men jag ser otrolig potential i skåpet. Just nu står valet mellan att slipa skåpet som en tok och förhoppningsvis få fram en ljus och vacker björkyta, eller annars att måla i en rolig färg. Vad tror ni?
Tapeten är ju inte jätterolig men det kommer att bli svårt att tapetsera väggen i trappan - det är kanske fyra meters höjd. Man måste bygga ställning.
Och här har vi skapat en arbetsyta för att kunna måla taket!
 
 

En fluga gör ingen sommar

Snön ligger i tjocka drivor utanför fönstret och fåglar och ekorrar har fest i trädet med foderautomater. Inne i köket surrar en trött fluga som verkligen inte borde vara där. Varför envisas den med att fara från fönster till fönster och längtansfullt titta ut när den skulle frysa ihjäl på en minut om den tog sig ut i vinterkylan? 
 
 

Trött kompis

Den här lilla kompisen dök upp för några dagar sedan. Lite vinglig och mycket slö betraktade den sin omgivning. 
 
Lilla vän, du ska ju inte vara här nu!
 
 
 
 
 
 

Ung konstnär

En av mina elever är otroligt duktig på att rita. Han är bara tio år gammal, men han har känslan i handen så att han med några snabba pennstreck lyckas förmedla rörelser, uttryck och känslor. En dag gjorde han den här bilden på ett hörn av ett papper som skulle kasseras. Jag blev så förtjust i bilden att jag var tvungen att spara den. Han beskrev bilden som att hans farfar retar hans farmor, coh när hon blir arg går han och ger henne en kram. När farmor blir glad igen blir även hunden lycklig och skuttar omkring.
 

Dörren

Den här dörren lockar verkligen min fantasi. Först har man fått gå upp för några slingriga trappor i dunkelt ljus, och när man har passerat en knarrande dörr kommer man fram till den här dörren - själva vindsdörren. Vilka fantastiska historier det skulle kunna bli om det här. Redan själva den knarrande promenaden bjuder på stora möjligheter, och när man väl har passerat vindsdörren kan vad som helst hända. Passar det bäst för romantik, skräck, övernaturliga draman eller sorgliga historiska berättelser?
 
 

På hundutställning på Älvsjömässan

Igår var jag och tittade  på hundutställning på Älvsjömässan. Det är fullt av utställare, företagsmontrar och publik som vimlar omkring. Det är tydligen stenhårda villkor när det gäller försäljning av fika, så de får inte sälja kaffe i Pressbyrån eller på matserveringarna, utan man kan bara köpa fika på ett enda ställe i mitten. Där hade de ineffektiva rutiner så köerna blev hur långa som heslt, men jag gissar att de kunde räkna ihop en skaplig dagskassa på kvällen.
Det roligaste momentet är raskavalkaden, då de olika rasgrupperna och raserna presenteras och hundförarna har lagt ner massor av arbete för att klä ut sig och bjuda på en rolig föeställning. Det här var en utställare som jag skrattade gott åt.