Fest i Kungsträdgården

Just nu pågår "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Det är festligt med massor av mat- och öltält, jippon och artister som upptäder på scenen. I torsdags uppträdde Blacknuss, och långt fram, nära scenen satt ett par väldigt entusiastiska fans. Plötsligt sträckte de upp sina händer och formade ett gemensamt hjärta, och det såg så himla härligt ut.
 

Mellanmål

Maten smakar aldrig så bra som när man äter ute. Lite mellanmål stoppar både hunger och trötthet och gör så att humöret är på topp.
 

Snart sommarlov

Det har varit en otroligt hektisk vår. Jag har haft galet mycket att göra på jobbet, och har kommit hem sent de flesta dagarna i veckan. Då har jag oftast släpat med mig saker att jobba med hemma. Det har känts som att det har varit omöjligt att känna sig klar med jobbet någon gång. Det har hela tiden funnits saker kvar att göra. Förra året slutade väldigt många av våra gamla rutinerade lärare, och det gick inte att hitta behöriga lärare till alla tjänster, så vi gamla rävar har utöver våra egna arbetsuppgifter varit tvungna att avsätta ganska mycket tid varje vecka åt att hjälpa och stötta obehöriga och orutinerade arbetskamrater. Det är ofta ganska roligt att ha den typen av pedagogiska samtal, men det har ökat arbetsbördan markant.
Nu är alla prov färdiga, betygen är satta, och vi har kommit fram till den sista veckan. De här dagarna är det många lättsamma aktiviteter, och det känns som en nedräkning inför sommarlovet.
Och dessutom har jag precis sagt upp mig på jobbet. Jag ska börja på en ny skola där restiden blir drygt 20 minuter. Jag fick den lönen och de villkoren jag ville ha, och skolan har en välutrustad no-institution och väldigt vackert läge med massor av vacker natur inpå knutarna. Det är till och med möjligt att promenera hem om det är vackert väder när man slutar jobbet. 
Nu ska det bli otroligt skönt att få vara ledig ett tag.
 

Tyst som en mussla?

Först fick de små kamraterna ligga i en bunke med saltvatten och spotta ur sig sanden, och därefter blev de bryskt nerputtade i kokande vin, grädde och smör. De blev nog inte så glada, men jösses vad gott det var!