Prioritering

(null)


Högtidlig återlämning!

Boken som blev lånad i januari och som sedan var mystiskt försvunnen i drygt ett halvår är nu återlämnad till biblioteket. Det kändes nästan högtidligt! (null)

(null)


Jag älskar bibliotek!

I januari lånade jag en trave böcker på Tranströmerbiblioteket vid Medborgarplatsen som jag skulle använda på jobbet. Jag lånade bland några spännande ungdomsböcker, ett par böcker på ukrainska och "Kärlek och sorg" av Dan Höjer och Gunilla Kvarnström. Det är en underbar bok som på ett både humoristiskt och modigt sätt beskriver olika känslor och händelser.
Och plötsligt var boken borta. Jag letade på alla tänkbara ställen både på jobbet och hemma. 
Jag förlängde lånet i omgångar, men när  det var dags att lämna tillbaka den gick jag till biblioteket och sa att det var lika bra att jag ersatte den, för jag kunde inte hitta den. När även den lånetiden var slut hände samma sak igen - jag ville betala, men biblioteket förlängde lånetiden. I somras när jag var på landet i en lång rad veckor fick jag ett mail om att lånetiden var slut. Då skrev jag att det var lika bra att jag betalade för boken var fortfarande borta.
Då fick jag ett svarsmail där de hade förlängt igen!
Och tänk idag, så hittade jag boken i en mapp med no-material.
Så nu kan jag lämna tillbaka den, och kanske krama om personalen lite!❤️
(null)

(null)

(null)

(null)


Regn

(null)


Usel matskribent

Det var en fantastiskt god fiskminestrone till middag idag. Jag åt upp allt innan jag kom på att jag borde ha tagit en bild. Men här ser ni hur tallriken såg ut när soppan var uppäten.  (null)


Att klättra i träd

(null)


Balkongen hemma i stan

Det har varit fasadrenovering av vårt hus i Stockholm sedan i början av februari, så vi har  llevt med igenplastade fönster som har skapat ett trist grådaskigt ljus inne i lägenheten, och vi har inte kunnat gå ut på balkongen på alla dessa månader.
Nu är jobbet lyckligtvis klart på ena sidan av huset, så vi kan äntligen komma ut på balkongen.
När renoveringen startade var man tvungen att tömma balkongen fullständigt, så vi kastade de gamla slitna träplattorna. 
När allt nu var klart såg det verkligen trist ut med ett skräpigt betonggolv, så vi började med att städa bort damm och betongklumpar och lade sedan dit ny trall. 
Nu har det blivit mysigt igen! (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lampa på loppis

Lampan vid sängen i gästrummet gick sönder, så det gällde att hitta en ny. Då kom jag på att jag hade en lampa som jag köpte på en loppis, liggande i en plastkasse någonstans. 
När jag hittade den upptäckte jag till min glädje att den var mycket finare än den som hade gått sönder!
(null)


Egen vindruvsskörd

Vinrankorna har slingrat sig upp längs taket i växthuset och fixat skön djungelkänsla. Och nu är druvorna färdiga att skörda.
Druvklasarna är så vackra! (null)


En gammal kyrkbänk i trädgården

Det var loppis i vår by för ett par veckor sedan. På ett ställe var det loppis vid ett fd missionshus. Där sålde de kyrkbänkar med fack i ryggstödet, ni vet små fack där man ska förvara psalmboken. De var fina, men vi har aldrig psalmböcker i trädgården, så vi köpte inte någon av dem. Men vi köpte däremot en riktigt lång bänk som nu får stå i trädgården. En riktig ljugarbänk. (null)


På vägen till brevlådan

(null)


Guld i skogen!

(null)