Längtar

Nu är det över tre veckor sedan det senaste besöket i stugan. Då var det trädgådsarbete från morgon till kväll, då vi plockade bort hundratals små minigranar som hade vildsått sig överallt på den stora tomten. Vi sågade även ner en massa lite större granar och ett och annat lite vildvuxet träd som invaderat trädgården, och äppelträden friserades och beskars för att få luft till grenarna och kraft att bära frukt till sommaren. 
Vi rensade dessutom de vildvuxna hallonlanden och hoppas att det ger buskarna som står kvar luft och näring så att det blir massor av hallon i sommar. Det var varmt ute så vi arbetade i kortärmade tröjor och
armarna såg ut som om vi hade slagits med hundra aggressiva, klösande katter när vi var klara.
Vi bjöd även fåglarna på säsongens sista fest i fågelautomaterna, så att de skulle få maximal energi till sina småttingar i de osannolikt många fågelholkar som finns i trädgården och i skogen som hör till tomten (ja, det är en riktigt, riktigt stor tomt).
I ett antal timmar grävde vi upp och fixade med ett land som ska bli potatisland. I landet fanns flera skottkärror med glas, plåtburkar, plast och skräp, och en överfull skottkärra med gamla tegelstenar som var nedgrävda överallt, där ett gammalt  raserat växthus hade stått. När vi kommer dit till helgen ska vi sätta potatis som förhoppningsvis blir färdig till slutet av sommaren.
De gamla tegelstenarna borstades rena och fick bli stomme till en fin ljugarbänk i lä mot södersidan av huset.
Dessutom eldade vi gammalt gräs och hittade tre fina sålådor som fick nytt liv med ny jord och långa rader av grönsaker, kryddväxter, lök och vitlök. 
Som ni ser hann vi fixa med massor, faktiskt intensivt arbete från morgon till kväll hela tiden, så vi hade inte tid att fotografera och dokumentera arbetet. Nu till helgen ska kameran få följa med så att det blir lite nya bilder på huset, trädgården och alla djuren som kommer på besök.