:)

Sitter här och känner mig ganska glad, faktiskt! Visst är våren på gång! Visst har man börjat höra fågelsång! Visst har träden börjat skjuta skott! Visst blir det ljusare för varje dag!

Du har ju ingen farsa...

Ni som har läst här ett tag vet att jag är lättrörd. Idag var det en konflikt mellan två lite kaxiga pojkar, så jag ställde mig i närheten för att dämpa kamplusten. 
Plötsligt höjde den ena pojken rösten och sa: "Du har ingen farsa, det har i alla fall jag!" varpå den andra pojken fullständigt bröt ihop och lade ner huvudet på bänken i högljudd gråt.
Jag försökte få med honom ut ur rummet, eftersom jag tänkte att det måste vara jobbigt att gråta på det viset inför hela klassen. Han ville hellre sitta kvar, och jag försökte ge honom en pappershandduk att snyta sig i och torka tårarna med. Plötsligt lyfte han upp sitt tårstrimmiga ansikte och viskade till mig: "Du jag har det inte så lätt hemma...". Säga sånt till mig! Som är så lättrörd!
Jag satt och klappade honom lite på ryggen och sa lite uppmuntrande ord tills han hade samlat ihop sig och torkade tårarna. Då skulle han gå hem pga huvudvärk.

När jag skulle gå hem från jobbet hade jag fått ett skällsmejl från mamman till den andra pojken, där hon anklagade mig för att ha tagit parti för den gråtande pojken.
Är det någon som tycker att det verkar vara lätt hur man ska bete sig?


Procol Harum- A Whiter Shade of Pale

Här kommer en riktigt mäktig version av den gamla klassikern. Lyssna och njut! Jag vet redan några av er som kommer att tycka om den!


Lång, lång dag

Det har blivit en lång, lång dag. Jag åkte hemifrån kl 6.40 och kom hem kl 19.10. Hjärnan har gått på högvarv och jag har skrivit och dokumenterat en massa viktig information hela dagen. Många överenskommelser har formulerats. Många problem har dryftats. Nu när klockan närmar sig åtta på kvällen känner jag mig en aning urlakad.
Och jo förresten, det blev middag. En färdig sallad från Konsum. Gott!


Kalendarium för måndag 29 mars

Måndag. Hel dag avsatt för utvecklingssamtal med eleverna.

Ankomst till skolan
Mineralvatten och Alvedon
4 samtal
Kaffe
2 samtal
lunch
3 samtal
Kaffe och Ipren
4 samtal
1 inställt samtal
Mineralvatten
2 samtal
Mineralvatten
Pendeltåg hem
Middag? Tror inte det! Kanske te och ostmacka
Sängen


Uppdatering: Nu har jag fått ett antal frågor från bekymrade vänner som undrar över mina vanor. Nej, det där med Ipren och Alvedon var bara skoj. Den konstnärliga friheten för att få det att låta mer dramatiskt.

Upp och ner

Upptäckte just att jag har gått ner 1,5 kg den här helgen. Varför?

Betyder det att jag kommer att gå upp 1,5 kg när det blir höstdagjämning?

Sommartid

Det tog några år att få in det där med att man ställer fram och tillbaka grillen när man byter mellan vinter- och sommartid. Och nu har jag fortfarande problem varje år med att komma underfund med om jag förlorar eller vinner en timme när sommartiden träder i kraft.
Nu har jag listat ut att jag har förlorat en timme idag. Åh, jösses. jag skulle verkligen behöva den timmen idag när jag har sovit så oansvarigt lite de senaste nätterna. I höst när vi får en timme extra har jag nog sovit ikapp.

Sommarvandring

Nu har jag suttit och letat fakta om fjällvandring. Jag fjällvandrade både i Jämtland och Norge för några år sedan, och nu är jag lite sugen på att vandra vid Kebnekajse i sommar. Nu gäller det att hitta rätt rutt, plocka ihop rätt utrustning, bestämma om det ska bli tält eller stuga och välja en tid då myggen inte är så obarmhärtiga.

Några tips?


Filmtips

Igår såg jag en fantastisk fransk film : En profet, och så här står det om den:

Malik El Djebena är dömd till sex års fängelse och är jämfört med övriga fångar relativt oskuldsfull när han börjar avtjäna sitt straff. För att överleva i den brutala miljön tvingas han kämpa för att få respekt från ett av gängen och han vinner snabbt förtroende hos korsikanerna, som styr fängelset från insidan.

Denna franska kritikerrosade film blev bland annat belönad med Grand Prix vid den 62e Filmfestivalen i Cannes och belönades för Bästa Film vid Filmfestivalen i London.

Filmen innehöll många råa och brutala scener, men det var inte ett frossande i våldsamheter och stänkande blod som det brukar vara i amerikanska filmer. Det var så tydligt att våldet var berättigat i den hårda fängelsemiljön med alla kriminella kopplingar. När filmen tog slut efter 2,5 timme kändes det ändå lite hoppfullt och den lämnade ett stort intryck i både hjärta och hjärna. 
Klart sevärd!!


Hederspriser

Vi hade några priser att dela ut på vår fest igår.

Det första priset gick till årets bästa pyrotekniska effekt (med undertitel Flickan som lekte med elden). Det var en no-kollega som skulle visa sina elever hur man släcker bränder, men hon hade gjort fel blandning, så när hon hällde släckningsmedlet på elden flammade det upp med explosiv kraft och brann bättre än någonsin tidigare.
Hennes motivering lästes upp via högtalare på mobiltelefon av Susann Billberg Rydholm som har varit Line producer till hela Millenium-serien, och hon betonade just att hon var van vid eld och explosioner framför allt efter inspelningen av "Flickan som lekte med elden".
Priset var en braständare.

Det andra priset gick till en kollega som hade övernattat ute i snön med några elever på friluftsdagen. Hon fick då pris som årets uteliggare och priset var senaste numret av Situation Stockholm (en tidning som säljs av hemlösa i Stockholm)

Det tredje priset gick till vår musiklärare, och han fick pris för bästa filmmusik, med motiveringen att han nu hade gjort så att det bara är ett stenkast mellan Hollywood och den lilla orten där min skola ligger. Priset var Vikingarnas senaste platta.

Det fjärde priset var väldigt internt så det går inte att återge här. Men det var givetvis oerhört fräckt.


Fest på jobbet

Igår hade vi glamourparty på vårt jobb. I konferensrummet hade vi laddat upp:

En kollega hade gjort all maten själv, och det var så otroligt gott!

Tänk att den råa tegelväggen i skolans cafeteria kan bli så snygg på bild. Visst ser det ut som en smarrig buffé på en trendig italiensk restaurang?


Ny bra låt

Jag har hittat en så bra låt som jag spelar om och om igen. Tyvärr kan jag inte hitta den på youtube så jag kan inte lägga in den här.
Men jag kan tipsa er om att "If Bob Was God" med Greta Gertler är en himla bra låt. Den börjar med vackert pianospel och sången är ganska "naken" (dvs dränks inte av synthar och ljudeffekter). Efter en liten stund kommer några fler instrument in, bland annat bastuba.  Grymt skön att lyssna på. Om och om igen.Uppdatering: Nu har jag hittat en annan version av den låten på youtube, men ljudkvaliteten är ganska dålig och det är inte samma härliga pianoklink och bastuba som på den version jag har förälskat mig i.
http://www.youtube.com/watch?v=DJmDNz7AzXY

Glamourparty

Ikväll ska vi ha personalfest. Vi har glamourtema. Jag har fått låna en klänning med gulpaljetter och skyhöga skor. Så länge jag står still kommer jag att vara elegant, men när jag börjar gå omkring kommer jag bara att se vinglig och ostadig ut.
Med eller utan drink!

Lycka!

Döttrar = lycka!

Självbehärskning

Idag serverades det tsatsiki till lunchen, och det var verkligen tryck i den. Det var massor av vitlök, så alla Transsylvanier lämnade omedelbart rummet.
Nu får man behärska sig och inte springa runt och pussa på folk okontrollerat.

Fast jag brukar vara anständig och kunna behärska mig.

Änglavakt

Igår tittade jag på filmen "Änglavakt" med Izabella Scorupco och Michael Nyqvist i huvudrollerna. Den har fått bitvis ljum kritik, och jag kan förstå det. Filmen kändes ganska förutsägbar och jag saknade en nerv i spelet, men eftersom jag tycker om både Scorupco och Nyqvist tyckte jag om filmen som helhet. Med andra skådespelare hade jag nog tyckt att den var helt ointressant.


Överlevnadskit

Jag var funktionär på en övning med Svenska Sjöräddningssällskapet. En man och jag skulle agera äkta par, nödställda på en ö. Jag skulle ligga på stranden med fejkat benbrott och i förvirrat tillstånd. "Min make" skulle ligga och flyta i vattnet (iklädd räddningsdräkt) intill vår kapsejsade båt. 
Övningarna går till så att man blir avpytsad på den simulerade olycksplatsen någon timme innan övningen sätter igång med kursdeltagarna, så det blir ett uppdrag som tar många timmar. Speciellt om kursdeltagarna har svårt att organisera sitt sökande.
Det var lite halvruggigt väder, och vi blev placerade på en avsides ö, i en skyddad vik, så det skulle antagligen bli svårt att hitta oss. Jag förstod att det skulle ta tid, men jag kände mig trygg i förvissningen att min kamrat på ön var en riktig överlevnadsexpert. Hans gedigna kunskaper har inneburit att han var en av de första som blev kallade till Thailand som katastrofexpert efter tsunamin. Han har haft flera liknande uppdrag, så jag kände att jag kunde koppla av. Han berättade dessutom att han hade med sig sitt överlevnadskit, och efter en stund öppnade han paketet och visade mig vad det innehöll.

Jag röker inte, så jag kan inte följa hans rekommendationer fullt ut, men jag inser numera vikten av att alltid ha med sig en påse bilar. Absolut ovärderligt!


Ligger efter

Jag har jobbat hysteriskt mycket i nästan två veckor, och har varken orkat eller hunnit städa, pyssla, fotografera eller blogga (gäller både skrivande i min egen och läsande av andra bloggar). När jag nu har fått det lite lugnare arbetsmässigt skriker dammsugaren högt när den tvingas angripa gigantiska dammtussar, och blommorna tittar anklagande på mig så att jag ska förstå hur försumlig jag har varit.
Och så försöker jag läsa ifatt i alla bloggar jag brukar läsa, men jösses - det går inte! Det var värst vad produktiva många av er har varit. Jag får läsa det senaste och får fortsätta vara nyfiken på det jag går miste om.

Simultankapacitet eller bara rastlöshet?

Jag äter frukost och läser DN samtidigt som jag kastar ett och annat öga på TV:n. Dessutom är datorn igång och radion skrålar ut musik och reklam.

Rastlös? Va! Vem? Jag?

Mamma

Idag skulle min mamma ha fyllt år. Hon älskade rosa gerbera, så jag tror att jag ska gå till minneslunden och lämna en fin blomma där. Sen ska jag stå en liten stund och minnas min goda, fnittriga, glada, snälla mamma. Det kommer att kännas bra.


Back on the beach...

Jag tror att jag har berättat tidigare om att Kesokompis och jag tågluffade i vår ungdom. När vi kom till Nice tyckte vi att det var jättehäftigt att bada i Medelhavet, så vi tog oss till stranden och hoppade i plurret, utan att kolla varningsflaggorna på stranden.
När vi väl hade simmat ut en bit kände vi att det var hemska vågor som förde oss längre och längre ut, och när vi försökte simma in mot land drogs vi ut igen av de stora vågorna, samt av kraftiga strömmar.
Vi kämpade på och simmade mot grundare vatten och försökte gå upp på land, men innan vi hann in kom det alltid en ny gigantisk våg och drog med oss ut på djupt vatten igen. Vi kände hur paniken började komma och hur krafterna började tryta.
Vi gjorde några nya försök och simmade med kraftfulla tag in mot stranden. De stora vågorna slog först ner oss mot de hårda stora bottenstenarna med stor kraft, och innan vi ens lyckades kippa efter andan drogs vi ut igen.  Jag kände att vi inte skulle klara det där så länge till, så när jag för femtioelfte gången slungades in mot stranden grävde jag ner fingrarna djupt i det hårda gruset. När vågen rullade ut till havs igen låg jag kvar på stenarna. Då hörde jag kesokompis ropa på mig , så jag vände ut mot vattnet igen, och så höll vi varandra i händerna, och följde med i en ny kraftig våg in mot stranden. Vi upprepade räddningsmanövern att gräva ner fingrarna djupt i gruset, och även denna gång rullade vågen ut till havs igen. Vi skyndade oss att resa på oss och gå längre upp på stranden innan nästa monstervåg skulle komma. Vi hostade och snorade bort saltvattnet, knäna var skrapade och blodiga och fingrarna var alldeles sönderskavda.

Precis så där har det känts i livet. Men jag har precis upptäckt att jag är uppe på stranden igen. Knäna är lite blodiga och fingrarna är sönderrispade. Själen har fått sig en snyting, men de stora monstervågorna ligger bakom mig, och de drar inte ut mig igen. Jag är tillbaka på stranden!

Eller, uttryckt på ett annat sätt: Jag har klivit ut från tunnelmynningen. Jag kan fortfarande ana den råfuktiga luften inne i tunneln, men jag står i solskenet och andas den rena, klara luften. Befriande!

66-årsjubileum

Den 15 mars 1944 avkriminaliserades homosexualitet i Sverige. Det är på dagen 66 år sedan. Det är ofattbart att det fortfarande finns människor som beter som om det fortfarande skulle vara kriminellt att älska en människa av samma kön.
Varför går det så långsamt att förändra attityder?

Diamonds are a girl´s best friend

Mina elever verkar ha totalkoll på mig. Igår stannade min klocka, så idag hade jag en annan klocka på mig. Det är en med rosa plastarmband och den hör egentligen till ett sportset där man sätter ett bälte runt kroppen för att kolla pulsen när man tränar. Den är med andra ord stor och plastig, men den visar i alla fall rätt tid.
Några av mina elever uppmärksammade klockan och tyckte att den var tuff.
- Var är din vanliga klocka, undrade de (och då pratar vi om en liten, tunn, diskret klocka med liten boett och ett tunt metallarmband.)
- Den stannade igår, så jag var tvungen att ta den här idag.
- Varför kunde du inte låna din dotters klocka, den där balla med en massa diamanter på ?

Har de sån koll på mina ägodelar, så att de kommer ihåg hur min dotters klocka ser ut? Eller har just den klockan imponerat på eleverna, med alla sina fuskdiamanter runt den jättestora urtavlan?


Sol, sol, sol!!!

Jag har en massa skoljobb jag måste göra, men det är så underbart väder, så jag måste helt enkelt gå ut och promenera en stund. Jag får jobba inatt istället. Vem behöver sova?

Pi-dagen

Idag är det internationella Pi-dagen. Den firas för att dagens datum skrivs 3/14 i många länder.

Ska försöka fixa en pi-tårta med 3,14 ljus, men tror inte att det finns på något kondis i närheten...

Nu är det vår!

Det här är verkligen ett vårtecken! Uteservering vid Medborgarplatsen!


Berömd bild

Här kan ni läsa ett intressant inlägg om den berömda bilden på Che Guevara.


Nyskapande?

Jag fattar inte att jag som egentligen är genomseriös har så himla lätt att förfalla och bli oseriös och flamsig. Nu borde jag egentligen sitta och skriva omdömen om alla mina elever, men samtidigt som jag jobbar med mina elevdokument sitter jag och läser bloggar, mail, roliga artiklar mm, och har fullständigt helcrazy sms-dialog med min syrra.
Det finns en stor risk att omdömena kommer att bli kryddade med fräckisar av misstag. Det kan bli ett stort genombrott i policyn för hur informationen från skola till hem ska se ut. Om det kommer nya rekommendationer från Skolverket om att lätta upp omdömena så vet ni vad det beror på .

Fira på söndag!

På söndag är det den internationella pi-dagen. Här ska firas! Jag ska äta PI-zza och PI-stagetårta med 3.14 ljus!


Energireserv

Jag bodde i många år på en skärgårdsö, med doft av salt hav och tång, lagom stora barrskogar och hagar med kor och hästar precis utanför tomtgränsen. Jag andades in den friska lukten av fuktig jord och mossa när jag gick långa promenader med mina barn och mina hundar. Ibland kunde vi känna på lukten i skogen att ett rådjur precis hade passerat. Det är en speciell doft som hänger kvar i luften en liten stund. Ofta hade vi med oss lite matsäck i en ryggsäck och fikade i en glänta eller nere på stranden eller på en klippa vid vattnet. Mina barn hittade alltid på något att leka med utan organiserade lekplatser eller leksaker och hundarna nosade runt med ständigt viftande svansar. På vår ö fanns en bonde som sålde ägg och grönsaker i sin lada. Man gick in där och plockade det man ville ha, och så la man pengar i en burk som stod på bordet.
Det härliga livet under de åren finns sparat i hjärtat och gör att det går att samla kraft och komma igen när det blåser hårt i tillvaron.

Uppdrag granskning

Nu ikväll tittade jag på "Uppdrag granskning". Det handlade om tillverkningen av Omega-3 -tabletter. De tre största svenska företagen som säljer Omega-3 försökte mörka varifrån fisken som är råvara till produkten är fiskad. De försökte hävda att all råvara i produkten kommer från fiskevatten utanför Sydamerika, men i själva verket visade det sig att en stor del är fiskad utanför Marocko, där befolkningen skulle behöva fisken till mat.

Janne Josefsson försökte få svar på sina frågor, men folk smet undan och vägrade att svara. Det var ett otroligt intressant
reportage.

Det här är stort!

Vår musiklärare spelar i ett band sedan ett antal år. Nu har det hänt något riktigt stort! För knappt två veckor sedan fick han plötsligt besked om att en av deras låtar skulle var med i ett avsnitt av Gray´s Anatomy. Sen gick det snabbt, för det avsnittet sändes häromdagen på ABC.
Idag bjöd han på tårta på vår konferens, för att fira!

Avsnittet kommer att visas i svensk tv om sådär fem veckor. De spelar tydligen låten samtidigt som de visar några operationsscener.. Spännande!

Så sant...Aha, texten syns inte! Så här står det:

"Bush säger att han är öppen för förslag hur han ska bekämpa terrorism."

"Han kanske borde prata lite med indianerna. Dom har försökt kämpa mot terrorism i sitt hemland sen 1492."


Lite mer kvinnokraft!

Ni vet väl att Sverige har tappat tätpositionen som världens mest jämställda land? Nu finns det förslag på kvotering för att få lite snyggare statistik igen.

 


Internationella kvinnodagen!


Alla älskar Kjell!

För några dagar sen satt jag på gratisbussen som går från IKEA, för jag hade varit och köpt lite småsaker där. Bredvid mig på bussen satt en liten kvinna i 80-85-årsåldern. Hon började småprata om allt möjligt, och plötsligt fick hon för sig att jag bodde på Kungsholmen, så hon började påminna mig om att jag skulle förbereda mig för att kliva av bussen.
När jag sa att jag skulle åka vidare till Hammarby sjöstad sken hon upp i ett strålande leende, och så sa hon:
- Åh, Hammarby sjöstad! Där bor ju Kjell Bergkvist! Det är en riktig karl, det!

Sen pratade hon lyriskt om honom resten av bussresan, och jag insåg att han har en väldigt stor beundrarskara. Vad är det som gör karln så magnetisk?

Kniiip!

Har ni tänkt på hur man går nu när alla trottoarer är så isiga och knöliga? Jag märker i alla fall att jag går och spänner mig nästan hela tiden. Det måste innebära att nästan alla människor har en mer eller mindre konstant statisk belastning av sätesmusklerna. Kommer det att medföra att vi alla har skaffat oss en fastare rumpa den här vintern?
Där ser man! Inget ont som inte har något gott med sig!

Mardröm

I morse vaknade jag med ett ryck, och insåg till min lättnad att det otäcka jag just hade varit med om bara var en dröm.
Jag kommer nästan aldrig ihåg mina drömmar, så jag lyckas aldrig analysera mitt undermedvetna. Ni kanske kan hjälpa mig att tyda den här drömmen?
För att kunna göra en riktig drömtolkning behöver ni lite bakgrundsinformation: När jag var liten bodde jag i Stockholm på vintrarna och i Småland (strax utanför Vimmerby) på somrarna. Vi bodde på en gård hos några släktingar, och där fanns min syssling, som jag fullständigt avgudade. Han var sex år äldre än jag och snäll som en nallebjörn. Han lärde mig mjölka kor, plocka ägg hos hönsen, fånga fjärilar, fånga grodor, pyssla om korna och rykta hästen. Vi gjorde tusen roliga saker. Dessutom tyckte han och hans storebror att det var roligt att göra lite spännande saker med mig och mina bröder. Vid några tillfällen smög vi upp på deras jättestora vind och tassade omkring. Jag tyckte att det var så läskigt att jag knappt kunde andas, för på vinden hängde rader av sparade kläder från avlidna släktingar. Det var en dammig, tung luft och jag kunde nästan känna hur det stod gamla rynkiga skepnader i varenda höghalsad klänning eller kostym. Det var en otroligt skum belysning, så hela rummet var insvept i ett gråaktigt dunkel som triggade igång min fantasi.
Sedan dess har jag varit ohjälpligt spökrädd. Jag kan inte styra det med logiskt tänkande, utan hjärnan triggar igång adrenalinet alldeles utan min hjälp, och pulsen stiger.

Ja, då kan vi återkomma till drömmen: Jag gick i något slags trapphus, och det satt folk instängda både i källaren och på vinden. Jag stod i trapphuset och visste att jag måste rädda några som satt instängda på vinden, och några andra som satt i källaren. Alla de instängda ropade på mig och ville ha hjälp att komma ut. Jag kände mig mer och mer fylld av skräck, för jag visste inte om de värsta spökena fanns i källaren eller på vinden....

Ja, sen vaknade jag. Fansansfull dröm medan den pågick, men när jag vaknade kändes den otroligt barnslig.
Men, men, den som en gång har blivit riktigt skrämd av en smålänning.... 

Bröllopsfotografen

Nu har jag just tittat på "Bröllpsfotografen" för andra gången (på dvd). Jag  tycker att det är en underbar film, och den här långhårige värmlänningen är så otroligt charmig.
Kjell Bergkvist är som vanligt suverän.

Nästan overkligt vackert

Idag är det så otroligt vackert ute att det nästan är overkligt. Solen strålar från en knallblå himmel och den alldeles rena, vita snön gnistrar av de dansande solstrålarna. Och nu pratar vi om ren, vit snö i Stockholm! Undrar om det kommer att hända igen i historisk tid.


Fultrosor, eller Ut ur garderoben!

Är det någon mer än jag som har fultrosor i garderoben? Jag har i alla fall ett antal fula, urtvättade trosor som jag egentligen borde slänga. Men eftersom de ändå är nytvättade och rena tänker jag att de får ligga i skåpet, för man kan ju ha dem med sig när man reser, och så slänger man dem efter användning. Bra tänkt, men tror ni att jag gör så?
Nej, när jag har använt dem hamnar de i tvätten igen, och så ligger de i skåpet nytvättade och rena....

Det värsta är att när jag har tagit på mig fultrosor vid något tillfälle blir jag så orolig att råka ut för något, så att jag i ilfart ska transporteras med ambulans till sjukhus. Och där avslöjas det att jag går omkring med de här urtvättade, tråkiga sakerna! Löjligt med tanke på att jag har flera jättesnygga som aldrig är använda. De ligger där med etiketterna kvar.
Och tänk om man plötsligt skulle drabbas av den stora passionen och få ett ragg när man minst anar det. Då skulle man ju hellre vilja vara till sin fördel i något förföriskt och läckert.

Nej, jag får nog ta och rensa i garderoben!

Vårsol!

Solen strålar och himlen är knallblå! Det är tre minusgrader och luften är klar och frisk. Mina fönster är alldeles gråsmutsiga i det klara ljuset. Det känns att våren är på väg med stormsteg.
Idag ska jag gå en riktig långpromenad med gamla klassföreståndarkollegan, titta på en konstutställning  och äta lunch på Djurgården. Härligt!

Min nya header

Vad tycker ni om min nya fina header, som min äldsta dotter har gjort åt mig? Jag tycker den är alldeles perfekt!

Shopping bland grabbar

Jag skulle köpa nya "öronpluttar" till mitt headset till telefonen. Därför passade jag på att slinka in på Clas Olsson när jag ändå var ute och gick en sväng.
Väl inne i butiken insåg jag att jag var tvungen att anpassa mitt beteende för att passa in med huvudparten av de övriga kunderna. Jag började därför omedelbart att gå omkring med telefonen mot mitt öra, och prata onödigt högt under hela samtalet. För att bli extra trovärdig gick jag och kliade mig ogenerat i skrevet med jämna mellanrum. Jag tror att jag lyckades smälta in ganska bra...

Håll mitt hjärta


Råttor, råttor, varsågoda, middagen är serverad!


Blinded by the light

Tänk vad lätt det är att bli hemmablind. Jag har bott i samma lägenhet sedan i oktober, och jag har givetvis försökt få det lite hemtrevligt , men jag har inte tänkt på att pimpa min vardagsrumslampa. Så här har det sett ut sedan inflyttningsdagen:


Belysning a´ la knarkarkvart...

Igår höjde jag äntligen blicken och insåg att jag måste göra något åt den påvra takdekorationen, så efter en liten shoppingrunda blev det så här:Och då blev det så här istället. Bättre?

På modespaning med Neverkeso...

Jag inser att den här bloggen inte alls är en modeblogg så nu ska jag rätta till det lite.
Igår när jag gick runt på stan fick jag en god uppfattning om vad som är hett till våren. Alla butiker med självaktning har nämligen börjat vårskylta, och det som gäller till våren är jeansjackor. Denim är hett i största allmänhet, men denimjackor i synnerhet. Leggings, korta trenchcoats och blommiga kjolar hittar man på många ställen, men inget slår jeansjackorna.
Själv ska jag damma av min gamla trotjänare för att se trendig ut i vår.


Vågar vi tro att våren är på väg?

Igår när jag strosade omkring på stan gick jag förbi ett fik som hade satsat friskt och startat utesäsongen. Några plädar låg på plats för att värma de frusna gästerna i snöyran...

Saknar min bil...

Ibland saknar jag min gamla Ford. Inte bara för att det var så bekvämt att hoppa in i bilen när det var dags att åka från punkt A till punkt B. Nej, det funkar faktiskt riktigt bra med allmänna kommunikationer (förutom de sista helvetesveckorna med förseningar på flera timmar ibland, men det kan man bortse ifrån), så bilen är inte nödvändig på det viset.
Men det jag saknar mest med bilen är alla sångstunder på tu man hand. Eller, egentligen inte på tu man hand, för jag sjöng ihop med många berömda och duktiga artister - Elton John, Celine Dion, ABBA, Sanna Nielsen, Queen, Sarah Dawn Finer...
Vi har genomfört många fantastiska duetter som skulle ha fått ögon att tåras.

Nu undrar jag var jag ska kunna sjunga på det sättet i fortsättningen...


Vad säger vi om det här då?


Alice i Underlandet

Jag har precis bokat biljetter till Alice i Underlandet i morgon. Filmen har premiär i morgon, och jag var övertygad om att det skulle vara omöjligt att få biljetter, men nu ska yngsta dottern och jag sitta och dregla över Johnny Depp!


Ny upptäckt

Ibland är man bra lättroad. Idag har jag haft tvättstugan, och medan jag väntade på att det sista skulle bli torrt i torkskåpet passade jag på att mangla mina lakan. Det var en ny upplevelse för mig, eftersom jag tidigare har haft egen tvättmaskin och alltså inte har haft tillgång till mangel.
Men nu ska jag sova som en prinsessa på nymanglade lakan. Lyxigt!

Kvack!

Jag fick just ett mms från exmaken, där han skickade den här bilden:Vad händer? Har den gamle tuffingen som är president för en mc-klubb plötsligt börjat mata änder? Hans rykte som hårding ligger i fara...

 


Björn Afzelius - Fröken JulieBjörn Afzelius egna ord om sången:"En pendang till August Strindberg, min favoritförfattare. Överklassdamen och slusken möts i ett famntag - ett evigt tema. Hon vill förnedra sej, han slipper frysa en natt. Hon har allt att förlora, han har aldrig haft något"