30 day challenge - dag 3

Tredje utmaningen är "A song that reminds you of summertime". Som gammal lärare har jag självklart hört "Du ska inte tro det blir sommar", "Den sommartid nu kommer" och andra typiska avslutningslåtar som signalerar att sommaren har startat. Och sen har man ju massor av olika sommarplågor som har dykt upp, ibland har de överlevt ett år och andra återkommer gång på gång. Men "Sommarnatt" ger  mig alltid associationer till förväntansfulla ungdomar, framtidstro och solen som aldrig vill gå ner.
 
 
 
 /div>

30 day challenge - dag 2

Nu kommer den andra utmaningen: a song you like with a number in the title
 
 
 Så då får det bli Niklas Strömstedt med "Trenollsju"
 
 

30 day challenge - dag 1

Dag 1. A song you like with a color in the title.
 Ja, då får det bli "Purple Rain". En bra låt som fortfarande håller.
 

Utmaning om musik

Jag tror att jag ska hoppa på den här utmaningen. 30 dagar då man ska välja en låt med ett speciellt tema varje dag.
 

Minnesmonument

Ute på Djurgården finns ett minnesmonument som hedrar offren från tsunamin 2004. Det är väldigt vackert med en rad mjuka, gröna kullar som är placerade i en stor spiral. Verket heter Gravitational Ripples och är skapat av den danska konstnären Lea Porsager.
Det var en grupp människor som stod där tysta en liten stund vid det lilla podiet där namnen på de omkomna är inristade, innan de promenerade vidare i det vackra vädret. Vid några av namnen låg det blommor. När man stod i mitten av de böljande kullarna kände man en sorts högtidlig vördnad. Det går inte att tala högt eller att störa på något annat sätt. Man talar tyst, promenerar långsamt och försöker ta in den oerhörda tragdin som drabbade så många människor.