Vi kanske borde vara klüftigare...

Den tjejen har gjort mig tårögd mer än en gång. Visst är hon klüftig?

image351

Tokig parodi

Här kan ni se en rolig parodi på en musikvideo. Lyssna noga på texten...

 

Boknörd

Kolla hur mycket boknörd du är!Oj, är jag så mycket boknörd!

Middagen hos tandläkaren

Eftersom några har frågat hur det gick på middagen hos tandläkaren ska ni få höra här:

När vi kom fram till huset kom vi först in i en hall, där det stod en rad med galonklädda stolar. Där satte vi oss ner och väntade en stund. Efter några minuter kom en trevlig kvinna och ropade upp oss, och visade in oss i ett annat rum.  Där blev vi bjudna på uppfriskande små fluordrinkar och små snittar med kalciumrika ostbitar på tandpetare. Det tog väl cirka en minut att få i sig och därefter blev det dags att gå in i matsalen.
Vi satte oss vid det vackert dukade bordet med nysteriliserade bestick på linneservetter (med en liten kedja att fästa bakom nacken). De nypolerade porslinsfasaderna runt bordet glänste ikapp med kristallkronan. En gladlynt herre höll stämningen på topp genom att blotta sina tandhalsar i sin smittande entusiasm vid varje levererat skämt.
Maten var delikat - kocken var en mästare som hade lyckats få pastan precis "al dente". Vi njöt av maten och sällskapet.
Efter maten drog vi oss tillbaka till ett annat rum, och vi kände oss nog lite skuldmedvetna, eftersom vi alla mycket väl visste att flosseri är en av dödssynderna...


Nej, fy vad jag ljuger! Inte ett ord är sant! Snön vräkte ner och det var såphalt på vägarna, så vi kunde inte åka till middagen, utan det har blivit uppskjutet till ett senare tillfälle.


Åhhh, vad det krånglar!!

Jag har haft så stora problem med blogg.se ikväll. Jag skulle skriva och berätta om middagen hos tandäkaren. Sitter min tandläkare och censurerar?
Allt jag har skrivit raderas - det går varken att publicera eller att spara som utkast - utan jag loggas ut från bloggen, och allt jag har skrivit är borta. Och därefter har jag haft stora problem att logga in igen. Visst måste min tandläkare vara inbandad i detta?
Jag ska strax göra ett nytt försök att berätta om middagen...

Så det så!

image349

Flyga drake

I morse hade jag äntligen tid att läsa ut "Flyga drake".av Khaled Hosseini. Ska ni bara läsa en enda bok i år, eller kanske på ett par-tre år, läs "Flyga drake". Den innehåller allt, utom ytlighet, skulle man kunna sammanfatta det.
image347
  
Det är både sorgligt och spännande. Det gav mig en skrämmande insyn i vad som har skett i Afghanistan sedan 60-talet, och de vidriga villkor som råder där nu, och de obegripliga och barbariska övergrepp som utförs av makthavare. Författaren lyckas också analysera det politiska läget både i Agfhanistan och USA, både före och efter "11 september", samt fightas med både sin egen och läsarens förutfattade meningar och moralbegrepp. Jag tycker om böcker som ruskar om läsaren, och det gör den här.

Därför blev jag orolig när jag läste en artikel om uteblivet ekonomiskt bistånd till
Afghanistan. Min oro gäller hur en så komplex situation hanteras. Vem ansvarar för fördelningen av pengar? Vad händer om pengarna inte hamnar i landet? Eller kan det gå snett när pengarna hamnar där? Kan man garantera att pengarna hamnar hos behövande? Eller är det för djupt rotat med de gamla klasskillnaderna, så att biståndet fördelas i enlighet med gamla traditioner? Kan det lösas på ett långsiktigt sätt? Är det praktiskt möjligt att landet blir demokratiskt?

Finns det något vi kan göra?

Det gäller att skona sina medmänniskor

image346

Middag ikväll

Ikväll är jag bjuden på middag hos min tandläkare. Det ska bli intressant att se hur de har löst möbleringen kring matbordet. Undrar om det är bakåtlutade, ställbara stolar med nackstöd. Och skarpa, fyrkantiga lampor som bländar.

Och sen mellan förrätt och huvudrätt kanske han säger:
-Varsågod och skölj!

Sen gäller det att inte skratta för stort, för annars kanske man blottar  en mindre snygg visdomstand som måste åtgärdas akut.

Och så har man ju hört talas om hur stark tandläkarspriten är.

Ja, det här ska bli spännande...

Kall påskdagspromenad

Solen sken från en klarblå himmel. Den friska luften från havet var lätt att andas, och näsan och kinderna blev röda av kylan. Med andra ord en perfekt dag för en promenad.

image342

image343

image344

image345

Ett värdigt slut för en guldfisk

Det är alltid jobbigt för barn när deras husdjur blir sjuka och dör. På Niklas Strömstedts blogg finns ett jättefint inlägg som beskriver vad som hände när deras guldfisk  dog.

image336

Dåligt ölsinne


Fåfängan

Idag gick vi till  Fåfängan och fikade. Två koppar kaffe, en kopp te (vanligt påste) och tre mazariner kostade 149 kr.

image334

Vansinnigt dyrt, men det är så mysigt att sitta och titta på den fina utsikten.

image335

Körsbärsträden blommar!

I Japan finns det ett vårtecken som låter så härligt. Där är det vår när körsbärsträden blommar. Vad vackert det måste vara....

image333

Jag kommer att få svårt att vara trevlig vid middagen ikväll...

...för jag kommer antagligen att försöka dölja min bok i servetten, eftersom jag helt enkelt måste läsa vidare. Jag har bara lite kvar av "Flyga drake" av Khaled Hosseini, och samtidigt som jag vill veta hur den slutar vill jag inte att den ska ta slut. Jag kommer att känna en stor saknad och tomhet när boken är utläst.
image332
 
De två vännerna Amir och Hassan växer upp i ett fredligt Afghanistan. Trots att de har totalt olika bakgrund och villkor är de oskiljaktiga. Tills...

Den handlar om vänskap, svek, skuld, mod, övergrepp, rädsla, ensamhet och lojalitet. När man har börjat läsa den kan man inte sluta.

Glad påsk, Jimmy!

image331

Glad Påsk!

Jag har glömt att skicka påskkort! Jag har inte ens skickat några till dem som jag glömde skicka julkort till. Och det var många...
Har ni skickat påskkort?

I´m dreaming Of A White Easter...

Eller hur var det nu han sjöng, gamle Bing Crosby?

Mmmm, honing!

Man upphör aldrig att förvånas. Nu har en honungsstjälande björn blivit stämd. Björnen blev dömd och ett skadestånd fastställdes, men eftersom björnen saknade inkomst fick staten gå in och betala!image328

Läckert!

Om det finns någon som liksom jag älskar cello och låten "Final countdown" ska ni lyssna här! Och njut!


Jag har försökt ta reda på lite mer om klippet, och tydligen kommer det från en konsert med The Symphonic Orchestra of Liepaja i Kipsala hall i Riga i Lettland. Den konserten hade jag gärna varit med på!

Cornelis Vreeswijk, "Sjuttonde balladen" (live 1979)

Det finns människor som aldrig skulle komma på tanken att fjäska....


Minnet är bra, men kort

Idag skulle jag ringa till sjukvårdsupplysningen. Då hamnade jag i en evighetslång telefonkö. Många människor blir ju irriterade och aggressiva vid såna tillfällen, men jag har ganska stort tålamod, och går runt och pysslar med lite av varje medan jag med jämna mellanrum får besked om vilket könummer jag har.

Men mitt problem är att jag pysslar och kopplar av så pass mycket att när jag väl kommer fram och får prata med en riktig människa har jag nästan glömt bort varför jag har ringt. Finns det fler som har samma problem?

Dagens köp

Idag har jag för övrigt köpt Maia Hirasawas "Though I´m Just Me" från cdon.com.  Där fanns bland annat hennes fina version av "The Worrying Kind" med.

image327

Ny telefon!

Igår fick jag ett ryck och köpte ny telefon. Jag bytte från Motorola till Sony Ericsson, så nu ska jag plocka ihop alla tillbehör till den gamla och börja lära mig alla finesser på den nya.
image326

Nu kommer dotterns kompis att bli glad, för hon har länge tjatat om att hon vill ta över min rosa Motorola!


Uppdatering: Det blir lättare att blogga från den nya telefonen....

Oooops!

                                                              

Det här hittade jag hos KvinnaFruMamma

image325

Så här blev svarta pastan

image324

Gott!

För er som undrade: Den svarta pastan smakade nästan som den gamla vanliga.Men det var ganska roligt att äta den!
På bilden ser det ut som om det bara är mängder av majs i såsen, men den innehåller en massa räkor, som har blivit gula av saffran.

Nattarbete

Jag drömde att jag hade rastvakt. Det är väl inte så konstigt kanske. Men jag drömde att det var här hemma i vårt hus! Då börjar det bli skumt.

Jag behöver nog påsklov!


Svart pasta!

Idag hittade jag svart pasta i vår gamla vanliga Konsumbutik. Det var flera år sedan vi hade det senast, så jag blev överlycklig! I morgon ska vi äta svart pasta och skaldjurssås med saffran och massor av grönsaker.

image322

"I´ll just slip into something more comfortable...."

Ni vet frasen man så ofta hör på film. Vilket innebär att kvinnan strax kommer tillbaka i en raffig negligé eller något annat läckert.
När jag annonserar att jag ska ta på mig något bekvämare har min man inte så stora förväntningar. Han vet vad som kommer att ske. Jag kommer att komma tillbaka klädd i sunkiga mysbrallor, en stor t-shirt och raggsockor på fötterna. Inte så läckert, kanske...

Jag kanske borde ändra stil.....


Inte net...

Vi har flera datorer här hemma. Vi har alla en tendens att surfa runt på kvällarna. Vi kollar bloggar, läser nyheter, söker fakta, hittar material till jobbet, sköter bankärenden, kollar mail...
Men idag har  internet varit heldött hela eftermiddagen. Ingen av datorerna har anslutit till internet. Vi stängde av strömmen på modemet i cirka en halv minut, för det är ju alltid det rådet man får när man kommer fram till support efter en evighetslång väntan i telefonkö, där man får lyssna till käck musik för att glömma hur lång tid det tar. Det hjälpte inte.
Yngsta dottern har en inlämningsuppgift till skolan som måste vara klar ikväll. Då behövs en hel del kompletterande fakta. Nu tvingades vi plocka fram uppslagsböcker, anatomiböcker, biologiböcker och gamla hederliga "Så funkar du".
Maken skulle ha ett underlag för att kunna göra ett schema.
Jag skulle plocka fram lite fakta eftersom mina elever ska göra bland annat  "Trommers prov" i morgon.

Den bristande kontakten med omvärlden höll på att göra oss galna. Vi kände oss isolerade. Vi började tala på ett ansträngt sätt med varandra. Med stigande irritation insåg vi att vi kanske borde göra en felanmälan.

Men först kollade vi allt i härvan bakom datorn. Och då visade det sig att en sladd hade lossnat! Så fort sladden var på plats igen fungerade internet.

Tänk om alla problem i livet kunde lösas lika lätt....

Love hurts...

- När märkte du för första gången att din fru inte älskar dig längre?
- När jag för ett år sedan föll ner för källartrappan och hon ropade till mig: "Oskar, när du ändå är där nere kan du väl slänga in lite mera ved i pannan?"
 

Syrran ställde en fråga...

...i förra inlägget. Hon undrade hur många fyrklöver jag har hittat. Ärligt talat vet jag inte, det måste röra sig om många hundra, eftersom jag ofta har hittat en hel bukett av dem när jag har letat på en äng. Det är en udda förmåga jag har...
image321


Grattis Lill-Babs!

image320
Visst är det imponerande att hon har varit i farten så länge! Hon är en väldigt häftig 70-åring!

Vetenskapligt om läsning

En vestenkalpig unsdernöking gjord vid ett untivseriet i Enlgand har visat att utfiall de två fösrta och de två sista botskevärna i alla orden i en text är ritkigt plessarade, spelar det liten roll i viklen orgnindslöfjd de övirga boskvätrena i orden kommer. Tetxen är fullt läbsar t.o.m. om de andra bokestävrna kommer hullorebmuller! Detta eftorsem vi inte läser varje enkisld botksav, utan ser bidlen av ordet som helhet.

Inresstant!

Väck inte den Björn som sover....

Man skulle kunna tro att vi har ett aggressivt, morrande, gurglande vilddjur som ligger på pass någonstans här hemma. Men så är det inte. Det är bara en väldigt förkyld make som försöker andas...

Mat-Tinas skinka...

Här har vi ett gäng som har tränat stenhårt i många veckor för att vara på topp. De kämpar och sliter och gör allt för att bjuda på en så bra show som möjligt.
Och  vad hamnar på kvällstidningarnas löpsedlar? Jo, en närbild på Tinas trosor! Jag blir bara matt!

Di Leva - The Winner Takes It All

För några år sen var det en stor ABBA-gala. Det var en massa artister som gjorde sina tolkningar av ABBAS låtar för att hedra dem.
Bland annat skulle Tomas Di Leva uppträda, och jag minns att vi var skeptiska. Så gjorde han sin tolkning av "The winner takes it all" och vi satt nästan tårögda. Vilken känsla! Vilken röst!

Boktips!

Idag låg det en bok i brevlådan. Det var Dödens pendel av Jonas Moström.  Den verkar vara väldigt spännande, så nu ser jag fram emot att palla upp lite stora kuddar i sängen och så ska jag hänge mig åt LÄSNING.

image319


Hot, hot, hot!

Jag gillar stark mat, så när jag hittade extra stark chorizo blev jag jätteglad. Dessvärre stod jag för nära väggen när jag andades ut efter att ha ätit korven.
Hur ska jag nu förklara brännmärket i tapeten för maken?


Svårt att kommentera idag

Jag har tittat runt lite och läst på olika bloggar, men det är svårt att skriva kommentarer. Det blir bara en alldeles blank sida när man klickar på kommentarfunktionen. Är det fler som har samma problem?

Vad dumt att ställa en sån fråga, förresten. Om det verkligen är svårt att kommentera kommer ju ingen att skriva svar på frågan....tänkte inte på det.

You´ve got to have friends...

I mitt yrke blir man lätt lite sarkastisk. Idag satt vi ett par stycken och smidde ondsinta planer på vad vi skulle göra med elever som är högljudda och stör de andra (och oss) i klassrummet. Planerna var så barbariska och ohyggliga att jag omöjligt kan skriva om det här. Men vi fick lätta på trycket, och fick oss ett befriande skratt på köpet.
Sen hade min klassföreståndarkollega märkt att jag inte var på topp, så han kom in på en av mina lektioner och hjälpte till med alla ungar som behövde hjälp med matten, eftersom han hade håltimme. Han tyckte att jag behövde lite stöttning. Det kändes så himla bra!Vardagslycka

image318

Jag som brukar brinna av arbetslust!

Det känns faktiskt ganska tungt just nu. Det är rörigt på jobbet, och vi har på tok för mycket att göra. Jag brukar alltid ha extra energi och tycka att det känns kul att förbereda laborationer, men nu har jag inte alls samma glöd.

Jag vill ha tillbaka min glöd!

Ett glas öl

Jag har just kommit hem från ett svettigt Body Jam-pass med ny, rolig koreografi. En hel del muskler i kroppen kommer att knacka mig på axeln i morgon, och med ett flin kommer de att säga:
- Du var inte riktigt medveten om oss tidigare, va?
Och det är alldeles riktigt. Jag har inte riktigt utnyttjat mångfalden av muskler som sitter fästade på lår och rumpa, det inser jag nu.
Det värsta är att när jag har tränat rejält blir jag så sugen på ett glas iskallt öl! Det skulle vara så himla gott!
Men i stället dricker jag vanligt vatten...

Denna dagen ett liv....

image317

....eller hur var det Melker på Saltkråkan sa?
Idag kom vi tillbaka efter sportlovet, som enligt arbetsgivaren var en hel vecka, men som kändes för kort. Alla elever är alltid lite oroligare första dagen efter ett lov, så man vet i förväg att det kan bli en jobbig dag.
När vi då möttes av beskedet att fem av våra kollegor var sjuka och inga vikarier var bokade kände vi nästan för att stänga skolan och gå hem och dra täcket över oss igen. Men vi är plikttrogna så vi stannade givetvis kvar och pusslade med schemat så vi bytte plats på lektioner, ändrade och stod i.

På något sätt har vi tagit oss igenom dagen...

Tänkvärt

image316

Fantastisk hårkvalitet!

Mitt hår är naturligt svart och glänsande. Inga kluvna hårtoppar här inte. Dessutom växer det imponerande snabbt.
Synd bara att det är håret på benen jag pratar om. Håret på huvudet har en helt annan, sekunda kvalitet.

Fyraårskalas och nya skor

Idag var jag på fyraårskalas och jag fick en present! Jag fick ett par läckra skor! Titta, vad tycker ni?

image311

image315

Att vara moster

Igår hämtade jag mina systerdöttrar på deras dagis. Vi skulle ha en mysig eftermiddag tillsammans. Tjejerna visade mig sina senaste teckningar som hängde på dagisvernissage.
Under trivsamt småprat strosade vi på Södermalm på väg hem till tjejerna. Vi bestämde att tjejerna skulle fixa fredagsmiddag åt sina föräldrar, och de började planera vilka finkläder de skulle ha på sig när föräldrarna kom hem.

Det visade sig att det blev rena släktträffen när vi kom hem till tjejerna, för två av mina döttrar som så gärna ville träffa sina småkusiner dök också upp.

Sen fick vi några timmar med änglar  (Eller älvor? Eller kanske fjärilar?) och prinsessor som dansade runt sjungandes "Hallå där, köp blåbär!" och andra hitlåtar.
Jag kom på att det var ett tag sedan jag hade en treåring som låg på golvet bland lego och dockor, iklädd änglavingar och björnfötter, djupt engagerad i ett samtal mellan en legokossa och ett legofår. För tillfället var de en mamma och en pappa som skulle köpa mat.

Bara så du vet, syrran...vi hade en jättemysig fredagseftermiddag. 

Ska det vara lite skinka?

Jag hittade en bra länk hos frktjatlund. Passar er som är sugna på skinka, men är trötta på den gamla, tråkiga sorten...

image308