Det jäser i England

Jag har nämnt i ett tidigare inlägg att vår skolchef tycker att vi lärare jobbar för lite, så han har helt fräckt föreslagit en ökad arbetstid på 11-18 procent beroende på hur man räknar. På det viset vill han "effektivisera skolan" och kunna minska antalet undervisande lärare. Det finns förslag att slå ihop klasser, så att de ska bestå av ca 32 elever, och det finns inget utrymme till grupptimmar. På det viset får han färre lärare att undervisa fler elever. Så ser hans effektivisering ut, samtidigt som budskapet till föräldrar och allmänhet är att de vill att lärarna ska ha mer tid med eleverna (fast att det inte blir mer tid för varje enskild elev framgår inte...)
Vi har försökt bemöta det med sakliga argument och en presentation av vilka arbetsuppgifter vi utför förutom själva lektionspassen. Det känns skrämmande att en förvaltningschef saknar insikt i hur arbetet utförs i den verksamhet han ansvarar för. Och ännu mer skrämmande om han har insikten och kommer med den typen av förslag ändå.
Nu känns det lite skönt att veta att det
jäser även i England. Där handlar missnöjet främst om löner.


Kommentarer
Postat av: evans

Er skolchef låter vansinnigt puckad! Det kan väl ändå inte vara effektivt att köra slut på alla lärare?! Nej fy, hoppas att ni slipper den effektiviseringen.

Postat av: Maria

Håller med. vansinnigt puckad, får vem som helst bli chef, liksom?! Men du, jag hade ju tänkt bli skolchef när jag blir stor, får jag bli det hos er kanske??
Håller tummarna att denna galna människa inte får som han vill! Engagera ert föräldraråd, ring tidningen etc om det behövs!

2008-04-24 @ 21:16:28
URL: http://babydarling.blogg.se
Postat av: vivan

Låter inte klokt...hur skall ni hinna med att lära 32 elever.....finns det luft kvar i klassrummet...nää upp till kamp...kramiz

2008-04-25 @ 10:29:45
URL: http://vwellermo.blogg.se
Postat av: amonym

32 elever!!! Men såååå trött man blir! Det verkar vara dax för din chef att komma ur grottan....eller möjligen kliva längre in och sen bomma igen grottan. Fy så himlans tråkigt med en ledare som inte begriper nått.....stackars er och stackars elever!

2008-04-25 @ 21:56:16
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback