Boktips

Jag har precis läst ut Sängläge av Sarah Bilston. Den handlar om advokaten Quinn och hennes man Tom, som också är advokat. De väntar barn samtidigt som de har fullt upp med sina karriärer. När Quinn i samband med ett läkarbesök får besked om att hon har för lite fostervatten, och blir ordinerad sängläge ända tills barnet ska födas, vilket innebär mer än tio veckor, visar det sig stöka till deras tillvaro en hel del. Quinn skriver dagbok om hur hon fördriver tiden, och eftersom Tom är så upptagen på sitt advokatkontor blir det många andra som blir inblandade i omsorgen om Quinn. Äktenskapet knakar i fogarna, och övriga relationer prövas hårt.
I recensionerna står det att folk har gapskrattat sig igenom boken, men det kan jag inte påstå att jag har gjort. Jag tyckte om boken, men kunde inte sätta fingret på vad det var som inte stämde riktigt för mig. Plötsligt kom jag på vad det var. Författaren har ett vårdat språk och har sköna formuleringar med ett vackert bildspråk, och för mig stämmer det inte riktigt med genren chic lit. Jag skulle vilja läsa en annan typ av bok av den här författaren, för hon har ett behagligt språk som inte riktigt kommer till sin rätt i den här boken.
Men boken är läsvärd och man lider med de inblandade personerna när konflikterna uppstår. Och visst skrattar man igenkännande många gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback