3. En grej jag skulle vilja lära mig

Jag skulle verkligen vilja lära mig att spela piano riktigt gudomligt bra. Ni vet så där så att man kan underhålla sig själv och njuta av den fantastiska musiken. 
Tänk vad man skulle kunna göra människor glada. Man skulle kunna slå sig ner och spela om det händelsevis råkade stå en flygel i nåt hörn på en restaurang man besöker. 
Man skulle kunna hoppa in och rädda föreställningar man besöker om pianisten blir akut sjuk.
Man skulle kunna spela i väntrum på sjukhus så att väntan blev lite trevligare.
Man skulle kunna illustrera det man vill säga med lite god musik. Klassisk musik, svängig pop, gungande country, gladjazzigt, smäktande eller bombastiskt allt anpassat till det aktuella tillfället. 
Man skulle kunna putta bort organisten och ta över pedalerna om man tyckte att kyrkomusiken saknade den rätta känslan.
 
Jag var faktiskt med om det en gång när jag träffade en grupp elever första gången. Min kollega och jag var i akut behov av någon som kunde spela lite musik, så vi frågade lite halvt på skoj om någon av föräldrarna kunde hjälpa oss och spela lite på pianot. En av papporna tvekade lite först, men reste sig sedan och sa att  han kunde försöka. Och hur det gick? Karln var en supermusikalisk, skolad musiker och spelade så att taket nästan lyfte.Vi ville att han aldrig skulle sluta spela. Vi hade hellre ställt in vårt möte och gjort om det till en pianokonsert.
Men han spelade bara ett par-tre låtar och sedan var det dags att återgå till arbetsuppgifterna.
 
Men precis så bra skulle jag vilja kunna spela!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback