6. Hepp! Dagens boktips

En kollega till mig berättade i början av veckan att hon var i sluttampen av boken "Alltid för er" av Gunilla Lindh& Cecilia Berglund. Det hon berättade lät väldigt gripande, så hon lovade att jag skulle få låna boken när hon var klar. I torsdags kom hon intassande på min mattelektion med boken, så jag hann påbörja läsningen på torsdagskvällen.
Den handlar om en kvinna som hade ett mycket lyckligt äktenskap och ett spännande liv. När de fick barn kände hon att det var något som inte stämde, för pojken utvecklades inte som sina jämnåriga kamrater. Det visade sig att pojken, och de två följande syskonen diagnosticerades med autism, utvecklingsstörning och betydande utvecklingsförsening till följd av en extremt ovanlig genmutation med endast tre kända fall i världen. Då lämnade mannen henne för ett nytt liv utan henne och barnen i Tyskland. Han ville "köra Porsche igen". Inte nog med det, utan hennes mamma avled i bukhinnecancer och pappan drabbades av en allvarlig sjukdom. 
Boken är gripande, och man lider med henne. Jag kan störa mig lite på språket som känns lite pratigt och med schabloner som ska illustrera framgång och andra företeelser. Men det kanske är enda sättet att berätta en sån här historia på. Ett högtravande språk skulle göra läsningen så otroligt tung.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback