Varsågod, Mammselen!
Hämtat från: www.kokboken.net
| ||
Pljeskavica 750 g nötfärs 250 g fläskfärs 2 stora lökar 4-5 feferoni 1-2 skivor formbröd (gärna 2 dar gamla) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar (eller mer) 2-4 tsk Vegeta 1-2 msk (mineral)vatten Tillbehör: potatismos el. pommes frites rå tärnad gul lök Ajvar relish gräddfil el. crème fraiche Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke och låt det dra minst ett par timmar, helst under natten. Forma till bollar och platta sedan ut till hamburgermodellen, ca 2 cm tjocka. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg. Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i, och täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite (1/2 dl eller mindre) vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen 200-220 °C mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt. Gott att servera till: Potatismos eller pommes frites, Ajvar relish, rå tärnad gul lök och gräddfil. Ett slags kryddiga pannbiffar tillagade i ugnen. Den speciella smaken får man genom att tillsätta en kroatisk smaksättningskrydda som heter Vegeta. Den finns att köpa i välsorterade butiker. Vegeta består av torkade grönsaker, socker, salt och andra kryddor, och kan användas för att förhöja smaken på de flesta rätter. |
Kommentarer
Postat av: evans
Tänkte just fråga vad Vegeta är för något, men du hade ju skrivit det :) Gott recept verkade det vara!
Postat av: Anonym
Låter spännande det får jag Önskar dig en trevlig testa nångång om jag får tag i vegeta Önskar dig en trevlig fredagskväll kram Ting...
Postat av: mammselen
Jag tackar, jag tackar.
Ska testa så fort jag har ingredienserna.
Postat av: Lena
Det är riktigt gott!
Har en svärmor som är gift med en man från Bosnien och deras mat är hemskt god!
Kan varmt rekommendera cevapcici!
Kram!
Trackback