Händelserik utflykt

Idag hade vi utflykt i Rålambshovsparken med vår klass. Det blev en bra dag, men med innehåll av vardagsdramatik.

När vi gick över gatan vid Centralen för att gå längs Kungsholmsstrand mot parken var vi väldigt noga med att vänta på grön gubbe och sedan gå i samlad tropp. Trots det kom en cyklist farande i extremt hög fart och körde på en av våra elever. Eleven föll inte som tur var kvar, men cyklisten for omkull i en båge, och reste sig sedan svärande. Han insåg nog att han inte var helt utan skuld, och att en vuxen man kanske inte skulle köra så omdömeslöst att han plöjde rätt in i en skolklass med 12-13-åringar. Det var lite skrämmande att han hade så hög hastighet att han faktiskt inte hann väja för människor som råkade befinna sig i hans väg. Och Folkpartiet föreslår att cyklisterna dessutom ska få cykla mot rött....?
Cyklisten hakade tillbaka kedjan, som hade hoppat av, klappade den påkörda ungen lite på axeln, och fortsatte därefter sin vansinnesfärd.

När vi kom fram till parken plockade alla fram matsäcken och åt. En man kom gående med sin okopplade hund. Hunden gick runt precis som den hade lust med och gick plötsligt fram till en grupp elever, och började helt fräckt äta ur en av ungarnas matlådor. Vi tjoade åt  hunden för att mota bort den och åt mannen för att han skulle ta kontroll över hunden.
Tror ni han skämdes? Nej, han började skrika åt oss att vi inte skulle bevara barnen från hundar, utan vi borde i stället skydda dem från droger, och "hälften av de här ungarna har garanterat redan provat hasch..." (han syftade på våra elever i årskurs sex). Därefter gick han skällande och skrikande sin väg, samtidigt som han ondgjorde sig över varför man bodde i stan om man vill ge ungar ett bra liv (våra ungar bor inte i stan, utan de är lantisar). Ungarna satt lite bleka om nosen och undrade vad det var för en man. Vi sa till dem att inte svara på hans anklagelser eftersom han inte verkade riktigt frisk.

Utöver detta bestod dramatiken av uppskrapade knän, stukade fötter och ett fall som orsakade en smäll i solar plexus. En bra dag med andra ord.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Men vad är det frågan om?! Vad är det med människor egentligen? Ibland får jag känslan av att människor i tonåren inte har något värde alls.

Postat av: Annelie

Hysteriskt. Vilka galna människor det finns!

2009-08-28 @ 23:37:30
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: Ninni

Men herregud vad träffade ni på för människor egentligen...jisses vilka idioter!Men jag önskar dig en fin lördag..kramen

2009-08-29 @ 10:42:43
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Mumin

Ja du cyklister är det farligaste som finns på gatorna!! Och inte nog med det, dem har alltid rätt även att dem kör som om livet höll på att rinna ur händerna på dem. Och vad var det för stollig gubbe med hunden?? Jäkla folk. Har dem ingen hyfs?? Kram på dig lilla Fia! En härlig lördag önskar jag dig. Kram Mumin

2009-08-29 @ 13:33:30
Postat av: britten...

Ja cyckelsituatioen i Stockholm är SÅ SÅ urusel...i förrgår höll moffi på att bli påcycklad också av en kvinna som svor åt mig sen av någon märklig anledning som jag inte förstår.....min man som är yrekschsufför klagar högljutt varjhe dag över att cycklisterna inte följer några som helst trafikregler ....cycklar mot rött gör ju dom flesta redan men att lagstifta om det tyder på så så dåligt omdöme så folk partiet kan fara åt pipsvängen....sen detta med att ha lösa hundar också..det är faktiskt koppeltvång i hela stockholm och det borde finnas mera pliser i parkerna..du hör hur upprörd jag blir.....stackar ser som skulle ha en fin dag ....aaarrrrrgggg blir jag ...kramar från upprörda britten

2009-08-29 @ 18:01:22
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: vivan

Gisses vilken dag!

Tur att det inte hände något med hunden (barnen hade ju kunnat bli huggna)...wiiie!

2009-08-29 @ 19:50:34
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Ester

Phu! Vilken pers både för er och barnen.

Snacka om galna människor...

2009-08-29 @ 21:03:38
Postat av: Jack

härlig och unik blogg ju ;)

händer idag?

2009-08-30 @ 12:14:32
URL: http://paraplyjack.blogg.se/
Postat av: Kersti

En händelserik dag. det finns verkligen människor av alla sorter. Alla är inte trevliga det är synd.

2009-08-30 @ 16:47:28
URL: http://plommenad.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Alltså jag skulle kunna fylla bloggen med inlägg över alla idioter jag möter på mina irrfärder fram och tillbaka till jobbet bara. Man blir mörkrädd

2009-08-30 @ 19:40:44
URL: http://frktjatlund.wordpress.com
Postat av: Socrate

Och profeten Socrate sade:

"Och jorden uppfylldes av okopplade hundar (helt oskyldiga, men många av dem ägda av puckon) och rökare (varav nada oskyldiga), som ju alla vet äger världen".

2009-09-01 @ 00:28:30
URL: http://socrate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback