Hallelujah moment!

Idag skulle en av mina åttor redovisa grupparbeten om skelettet, huden och cellerna. Vi har jobbat med arbetsområdet en tid och nu har deras uppgift varit att ansvara för att sammanställa viktiga fakta och lära varandra det vikitigaste om respektive område. De har fått sammanställa faktablad, och deras egna texter är nu läxa som de ska få läxförhör på nästa vecka. Allt bestämt i god demokratisk anda.
Eleverna har svettats med faktatexter och OH-blad och stora bilder på blädderblockspapper (jodå,vi har smartboards och andra moderniteter på skolan, men det var inte aktuellt nu), och de har fördelat "uppläsningstexter" mellan sig i grupperna.
Idag när de redovisade berättade ALLA elever något inför klassen, ALLT de sa hördes fast jag hade satt mig längst ner i salen och ALLA åhörare var knäpptysta och skötte sig exemplariskt. Efter varje redovisning applåderade klassen uppmuntrande, och det var en fantastisk stämning i klassrummet.

När alla grupper hade redovisat klart berömde jag dem för det arbete de har gjort och för att de gjorde en kanonbra redovisning; både som åhörare och föredragshållare. Jag berättade hur roligt det var att lyssna på dem när de var så duktiga, och hur glad jag kände mig när de jobbade så bra. Då sa en av de busiga killarna i klassen:
- Kan vi inte få göra så här fler gånger? Det var kul att få känna sig duktig!

Och nu pratar vi ÅTTOR!!! Ni som är i branschen vet att när man har åttor sliter man sitt hår, man är hes och ansträngd efter att ha pratat i ett osunt röstläge alldeles för länge och det händer alltid en massa konstiga saker överallt.

Men idag var en bra dag! Tra, la, la.....

Kommentarer
Postat av: Ester

Nu blev jag nästan rörd! Gullungar! :-)

Postat av: Socrate

Fattar din eufori när de uttalade sig så efter väl förrättat värv...men det är ju bara så att om man focuserar på sin uppgift och gör sitt bästa och uppnår ett bra resultat, så ger det mersmak och förnöjsamhet.
Kolla nya TV-serien på ettan tisdagar 21.30, som handlar om en niondeklass. Verkar bra (men det visste du väl redan...)
Har du inte kollat in http://junitjej.blogg.se/ idag så gör det. Hon tipsar om en läcker grej för skolan.

ha det gott i helgen, önskar vännen Socrate

2008-02-08 @ 09:14:49
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Helen

Så roligt att höra, men det är ett intressant ämne tycker jag o så även de tydligen. Roligt att de har mognat o vet hur roligt det kan vara o bra att de uppmuntrar varandra :)
Ha de gott

2008-02-08 @ 10:11:15
URL: http://qristall.blogg.se
Postat av: Madicken

Åttor! Det är såna vi konfirmerar :-)

2008-02-08 @ 14:56:24
URL: http://www.madicken-teolog.blogspot.com
Postat av: Pialotta

Ja du det där att vara lärare idag i denna tiden kan inte vara så lätt, men idag fann du din dag strålande hallujamomentsk .. tror dig att du känner dig salig.. åttonde klassare kan inte vara så lätta att undervisa.
TV-serien på ettan tisdagar 21.30 om niondeklass.. säker något för dig.. ska kolla på det där. Såg du granskning om skolan i veckan.. de där lärarna vann sina elever på sitt sätt..
ha de fint o glöm nu inte dansskorna.. de som du ställt till vänster i garderoben:-)
Kramkram

2008-02-08 @ 18:00:52
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Anonym

Ja härligt. det är ju så...dom längtar efter att vara bra...vi längtar efter att vara bra...att nån ska se det goda i oss....Det är sådana lärare man sedan berättar om hela livet!
(Kul att du läste)

2008-02-08 @ 19:02:32
Postat av: Evans

Vi har EN smartboard på mitt jobb och i det klassrummet vågar jag inte ens gå in. Då är det säkrare med blädderblock och OH. Möjligtvis kan man köra med videoprojektor...

När jag gick i skolan var diabilder det mest högtekniska som fanns :)

2008-02-08 @ 19:18:26
URL: http://evans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback