Miljövänliga, återvunna tändblock

Ibland använder vi tändblock för att få fart på spisen, grillen eller brasan i eldkorgen. Det är ju skönt att få lite hjälp på traven, men det känns inte så bra när man inte är helt säker på innehållet i tändblocket.
Då är det skönt att man kan tillverka sina egna  tändblock på ett miljövänligt sätt som stämmer väl ihop med återbrukstanken. Man kan nämligen använda gamla ljusstumpar och en bit kartong. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsplåt, lägg ner kartongen ovanpå och lägg därefter gamla ljusstumpar och annat överblivet stearin ovanpå kartongen. Sätt in i ugnen på ca 75 grader och håll lite koll så att stearinet sprider sig jämnt över kartongen när den smälter. 
När kartongen är mättad med stearin tar man ut den från ugnen och låter allt svalna. Skär kartongen i "portionsbitar" och förvara i lämplig burk. 
Lägg en eller ett par av dina egna tändblock pä samma sätt som de köpta när du ska tända din ved. Det funkar jättebra, och du sprider inga gifter, och kan dessutom återbruka både kartong och stearin! (null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback