Ny spis

(null)
Vår spis i stugan är troligen från 80-talet, då köket renoverades. Plattorna ger lite ojämn värme, ugnen är lite lynnig, så man är tvungen att lära känna den ordentligt innan den funkar som man vill, och det går inte längre att göra ren ugnsluckan. Det rimmar illa med all god mat som produceras i huset, så vi beställde en ny spis. Den nya spisen levererades en solig morgon ända fram till verandan.
(null)
Vi plockade bort den gamla spisen och skurade både golv och väggar ordentligt. Sedan bar vi ut den gamla spisen och lade in den i bilen för transport till återvinningsstationen. 
Vi plockade också ihop allt emballage och lastade in även det i bilen. Vi var sugna på att åka iväg med allt skräp direkt, men vi bestämde oss för att kolla att allt funkade med nya spisen för säkerhets skull.
(null)
Vi bar in den nya, fina spisen och ställde den på plats. Den nya köksstandarden innebär ju lite högre bänkhöjd, så den nya spisen är aningen högre, och en bit av muren måste knackas bort. Det var inte så jobbigt att fixa, och vi kommer att jämna till muren och måla ny vit färg ganska snart.
Sen fick vi trixa och fixa för att balansera den nya spisen. Det blev perfekt när vi kollade med vattenpass.
(null)
 När den fina spisen väl var på plats kollade vi att allt funkade som det skulle. Plattorna funkade utan problem, men ugnen visade inga tecken på liv.
Det visade sig att vårt gamla proppskåp har för svaga säkringar för den här spisen, och vi vågade inte chansa med 16A-proppar i ett proppskåp där det uttryckligen står att det ska vara 10A, så vi bestämde oss för att uppgradera proppskåpet, och samtidigt passa på att få ett par eluttag på utsidan av fasaden.
Tror ni att det gick att få tag i en elekrtiker i mitten av juli? Nej, men vi kommer att få hit en i nästa vecka.
(null)
Så vi körde in den nya, fina spisen i ett hörn av vardagsrummet så länge, och så gick vi ut och hämtade den gamla spisen som vi satte på plats igen, och till sist åkte vi iväg och kastade emballaget i alla fall.
Och som tur är blir maten alltid lika god oavsett vilken spis som står i köket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback