Vi håller distans

Vi lever i en märklig tid just nu. Vi lärare på skolan sitter ganska trångt i våra arbetsrum, men när vi ska ha våra möten och konferenser får vi antingen sprida ut oss i olika rum, eller försöka hinna hem och knäppa igång datorn, för våra möten ska ske digitalt. Våra utvecklingssamtal den här terminen kommer att ske digitalt, i form av Teams-möten med föräldrarna.
Förutom våra konferenser har vi undervisning som vanligt, i normaltrånga klssrum med närmare 30 elever. Under våren och hösten var frånvaron hög bland personalen, eftersom det fanns krav på att vi skulle stanna hemma även vid milda sjukdomstecken, som lätt förkylningskänsla, halsont eller allmän sjukdomskänsla. Om det var några andra i hushållet som var sjuka var man tvungen att stanna hemma. 
Under vissa perioder var frånvaron extremt hög, både bland personal och elever. Då kändes det extremt obehagligt, för man visste inte om det var på väg att bli värre och värre hela tiden.
Just nu är det inte så väldigt hög frånvaro, men vi uppmanas att jobba hemifrån när det är möjligt, och vi som åker med kommunala färdmedel får gratis munskydd av kommunen.
Det står flaskor med handsprit på alla strategiska platser, och vi får inte vara fler än åtta personer i vårt stora personalrum, där vi i vanliga fall kan samlas nästan 100 personer när det är fikadags.
Vi ombeds att inte sitta där och fika alls, utan bara komma och hämta fika och sedan sätta oss vid våra skrivbord. Och när vi ska hämta fika ska man gå längs en upptejpad bana på golvet som ska säkerställa att vi håller avstånd.
När vi har fikat klart ska vi gå in och ha våra lektioner bland 30 små juveler i alldeles för trånga salar.
All idrottsundervisning är pandemianpassad sedan i våras. Det innebär att de har utomhusaktiviteter mesta tiden, men den senaste tiden har de kunnat organisera lite racketsport på ett genomtänkt sätt i en jättestor idrottshall.
Och apropå idrott så har min äldsta bror hittat lösningen på hur hockeyspelare ska kunna hålla tillräcklig distans när de spelar. Se bilden här ovan.

Kommentarer
Postat av: Dotter 3

❤️❤️❤️

Svar: <3
Fia

2021-02-22 @ 16:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback