Det låsta skåpet

Vi hade besök. En av besökarna var ung och nyfiken, och det var nog orsaken till att nyckeln till det bruna glasskåpet med böcker var försvunnen. Vi letade på alla tänkara och otänkbara ställen, men ingenstans fanns nyckeln. (null)
Skåpet är ett fynd från min loppisbutik "Refurn" i Hammarby Sjöstad. De sålde det för 100 kr eftersom  hyllplanen hade försvunnit. Jag tyckte att det var fantastiskt fint så jag köpte det direkt. Kärlek vid första ögonkastet. 
Det fina skåpet fick sedan flytta till Värmland där en snäll glasmästare skar till ett par hyllor av glas, och sen fick ett gäng böcker flytta in.
Och nu var alltså skåpet låst och nyckeln spårlöst försvunnen!
(null)
Lyckligtvis finns det en jättehärlig loppis i en lada alldeles nära vår stuga. Vi är verkligen stammisgäster där, så när jag åkte dit och frågade om de hade nycklar som var ca 14 mm långa fick jag ta med mig hela knippan hem och prova i låset. (null)
Jag provade alla nycklarna, men först funkade ingen alls. Det kändes inte alls kul, så jag provade alla nycklarna en gång till, och se nu funkade en av nycklarna. En av de nycklarna som jag tyckte var så himla vacker! Win-win!
Jag åkte tillbaka med knippan till loppisen, och nyckeln som passade kostade bara 10 kronor!
 
Ibland löser sig saker på bästa tänkbara sätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback