Köksfixande

Vårt hus i Värmland är byggt 1926. På åttiotalet genomfördes en renovering där det även fick lyxen med rinnande kallt och varmt vatten inomhus, dusch och WC som komplement till utedasset. Köket fick nytt golv (tjusigt plastgolv ovanpå det gamla trägolvet, minsann) och ny inredning. Spisen är kvar sedan dess, och den fungerar fortfarande helt ok, faktiskt bättre än vår spis i lägenheten i Stockholm (byggt 1991).
Köksluckorna har en ljusblå dekorationslist. Det syns hur fint det har varit, men nu är det mest så att det samlas smuts i de små spåren, och det ser aldrig riktigt fräscht ut.
 
(null)
Köket ska fixas på något sätt. Med en entusiastisk kock i huset (läs bloggen lennartfixarkrubbet.blogg.se, så får ni se en massa roliga tips och recept) är det bra om köket är i bra skick och har bra arbetsytor. Vi funderar så det knakar på hur vi ska kunna förbättra köket utan att förlora den charmiga atmosfären.
Som steg ett har vi tagit bort en av köksluckorna för att se om vi kan bända loss den blå listen och fräscha upp ytan och måla om luckan. 
Återanvändning, återbruk och renovera och vårda så mycket som möjligt är vårt motto.
(null)
Fram med stämjärn och hammare för att försiktigt bända bort den blå listen.
 
(null)
Sen gällde det att bredspackla hela luckan så tunt som möjligt så att allt blev slätt, utan att man skulle behöva slipa bort tjocka lager av spackel i onödan.
 
(null)
När första spacklingslagret var torrt slipade vi med fint sandpappaer och spacklade en gång till för att få ytan riktigt, riktigt fin.
Nya bilder kommer vartefter processen fortskrider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback