Elderberry wine

Jag har älskat Elton Johns låtar ända sedan "Yellow Brick Road" kom ut. Jag har lyssnat på hans låtar när jag har varit trött, pigg, glad, ledsen, arg, fundersam eller bara för att jag har haft lust. En av mina favoritlåtar är "Elderberry Wine". Jag har varit sugen på att göra eget flädervin i många år, och förra året blev det av. Då plockade jag massor av fläderblommor som jag hällde i en gryta med vatten och socker, och sedan körde jag hela vinmakarproceduren i en damejeanne som stod i ett hörn med sitt trivsamma ploppande. Under sensommaren var det dags att tappa den på flaska, korka igen och lagra nere i den svala och mörka matkällaren under huset.
Jag var lite nyfiken och provsmakade lite i slutet av februari, men då blev jag besviken, för det smakade inget vidare. Det var nästan smaklöst, förutom en besk bismak. 
Nu testade jag en slurk idag, och det har hänt massor. Plötsligt är det kristallklart och doftar friskt av fläder, och det smakar fruktigt och gott. Nu finns vinet i en mycket begränsad upplaga nere i den värmländska källaren. (null)

(null)


Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Det visas en alldeles purfärsk film nu, Rocketman, som handlar om Elton John. Den kanske passar dig. Om inget annat kommer i vägen så ska jag se den på måndag.

Kul med vinet. Tur att du inte gav upp efetr första avsmakningen.

Svar: Jag ska absolut se Rocketman. Jag har älskat Elton John sen jag var 14-15, så när jag såg i höstas att filmen skulle komma i vår har jag längtat efter att se den. Har dock inte hunnit eller orkat gå och se den än.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback