Bränn alla mina brev

 
 
Jag såg intervjuer med Alex Schulman där han berättade om sin nya bok, Bränn alla mina brev, och jag blev så intresserad av att läsa den.
Jag började läsa de första kapitlen i går, och i morse fortsatte jag min läsning. Jag sträckläste - kunde inte sluta utan läste ut hela boken.
Den är välgjord och mycket gripande. Underlaget till boken är Olof Lagerkrantz dagboksanteckningar, brev, diverse anteckningar på olika ställen, beskrivningar i flera olika skönlitterära böcker och diverse annat material. Det är så vackert, obehagligt, sorgligt och gripande. Karin Stolpe var rädd för sin man Sven Stolpe i hela sitt liv. Han var elak mot henne, egoistisk och självupptagen, och han hotade henne så att hon inte vågade lämna honom.
Karin Stolpe och Olof Lagerkrantz hade en intensiv och stark kärlekshistoria. Beroende på hur man ser det varade den i tio dagar, eller hela livet. De kunde aldrig leva med varandra på grund av att Sven Stolpe styrde Karins liv med hot och hat.
Historien är så stark och sorglig. Det kändes som om det vid flera tillfällen i livet fanns tillfllen då hon kunde ha fått ett lyckligare liv, men det blev inte så. Och så gick vreden och elakheterna i arv i familjen.
Ha näsdukar till hands när ni läser den, för det är svårt att hålla tårarna tillbaka.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback