30 day challenge - dag 10

Den tionde utmanngen handlar om "A song that makes you sad". Jag funderade på vilka låtar det skulle kunna vara. Det finns ju låtar som påminner om perioder eller situationer i livet som man inte minns med glädje. Men samtidigt är det tur att tiden läker sår, för en sång som under en tid kändes nästan plågsam att lyssna på, kan plötsligt ha tappat sin vassa påverkan, och blir bara en låt - vilken som helst. 
Men jag väljer en låt som är så otroligt sorglig på grund av bakgrunden - orsaken till att den blev skriven. Finns det en sorgligare sång än Eric Claptons "Tears In Heaven"? 
Eric Claptons fyraårige son Conor föll ut genom fönstret från 53:e våningen när han var med sin mamma i New York. Clapton skrev sången som ett sätt att bearbeta sorgen. Jag känner mig alltid sorgsen när jag hör låten, för jag tänker på hur outhärdligt sorgligt det måste ha varit. Tänk att försöka samla kraft bara att kliva upp ur sängen varje morgon. Att förmå sig att äta, klä på sig, jobba, prata med andra människor...
Hur som helst är låten både bra och berörande. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback