Eget vin

I somras kunde vi plocka massor av vinbär på våra vinbärsbuskar. Man kunde plocka liter efter liter utan att det syntes på buskarna. Det var fullt av bär på alla buskar. Vi försökte komma på hur vi på bästa sätt skulle ta var på alla bär. Det blev saft och mos och sylt och dessutom blev det en sats vin.
Den satsen fick stå och puttra ett tag, därefter tappades det på flaska, och det har fått stå nere i källaren i ett antal månader, men nu är det färdigt. Och riktigt gott!
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Lycka att ha bärbuskar på tomten. Det har jag inte längre, men lycka är också att hitta bär och annat ätbart i skogen. Den möjligheten finns kvar.
Loppisar är kul och där kan man göra fynd om man har tur.Lampan är jättefin. Trasmattor har jag många av, nu behöver jag en skänk men har inte hittat den rätta än.

Svar: Det är så himla kul med loppisar. Det är roligast att gå runt på små loppisar i lador runt om i landet. Där kan man verkligen göra fynd. I Stockholm finns det några få ställen med bra priser, med de flesta är svindyra.
Fia

Postat av: Mösstanten

I somras var vi och plockade svarta vinbär på ett ställe utanför Söderhamn. Det fanns hur mycket bär som helst på buskarna. Var förra året ett riktigt vinbärsår?

Svar: Jag tycker också att det var extremt mycket vinbär förra året!
Fia

2018-03-31 @ 08:12:37
URL: http://mosstanten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback