Gurkmeja

Jag tycker att det är så roligt att pröva om jag kan få rötter, knölar, frön och kärnor att gro. Jag har lyckats ganska många gånger. Det är inte så ofta som det har blivit stora växter som har blommat och burit frukt, men det gör inte så mycket, för det största nöjet är att se om det ska bli liv överhuvudtaget.
Och när jag hittade en liten knöl med ekologisk gurkmeja för några veckor sedan bestämde jag mig för att se om den skulle kunna växa. 
Jag visste inte riktigt hur man skulle bära sig åt med knölen - om den skulle förgros och i så fall hur, om man skulle sätta den i jord direkt, och i så fall hur djupt, och vilken typ av jord den skulle ha, så jag sökte efter information på olika sidor på nätet. På de flesta ställen jag hittade info stod det att det skulle ta enormt lång tid, så man skulle utrusta sig med tålamod och inte ge upp, för det kunde ta över ett halvår innan de första små gröna skotten skulle visa sig. Jag bröt av ett par små utskott från knölen, stack ner dem i ett par torvkrukor och ställde in mig på en mycket lång väntan.
Jag blev väldigt förvånad och tvivlade på att jag hade sett rätt när det börjad skymta en liten grön topp på knölarna redan efter några dagar. Men jag hade sett rätt och dag för dag har de börjat växa lite mer. 
Så nu siktar jag in mig på storskalig gurkmejaodling så att jag kan bli handelsresande med gurkmeja. Det är ju en ledig nisch vad jag förstår.
 

Kommentarer
Postat av: Mösstanten

Bra nisch i så fall. Gurkmeja ska ju vara så nyttigt. Och det är gott också.

Svar: Ja, men jag undrar om man blir speciellt rik på den smala nischen.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback