3. Grannen ovanför

För ett par månader sedan flyttade vi in i en ny lägenhet. I hallen var det en stor och konstig hyllvägg som antagligen hade svalt massor av förra hyresgästernas barnvantar, mössor, sockor, regnkläder och annat som har en tendens att svämma över i hallar. Men den var inte speciellt snygg, så vi bestämde att plocka ner den så fort vi kunde, och så hittade vi en liten smidig hatthylla på loppis som skulle få sitta där i stället.
Det råkar vara stenhårda betongväggar på alldeles för många väggar i lägenheten, så det enda som funkar om något ska upp på väggen är slagborr.
När vi anföll väggen med slagborren hände nästan ingenting, förutom att det tjutande mullrandet fortplantade sig genom betongen till alla som bodde både nära och långt borta. 
Plötsligt ringde det på dörren, och grannen ovanför stod där coh frågade om vi behövde hjälp, och om vi möjligen behövde en mer kraftfull borr. Och så visade han sin monsterborr som han hade med sig i handen.
Han förklarade att han visste hur hoppplös svårforcerade nästan alla väggar är, så han som jobbar i byggbranschen har sett till att förse sig med maskiner av det kraftfulla slaget.
Det största skälet till att han kom och ringde på dörren var inte att han var extremt godhjärtad och omtänksam, utan det största skälet var att hans två barn hade somnat och sov middag, och han var rädd att de skulle vakna av vår fruktansvärt tjutande borr.
 

Kommentarer
Postat av: ejmis

Två flugor på smällen!! ;)

Svar: Hahaha!
Fia

Postat av: Anna-Lena

Vilken tur ändå. Grannen ovan för mig är en mycket gammal dam. Tror inte jag får någon hjälp av henne. Jag har också betongväggar...

Svar: Vem vet. Det gäller att inte vara fördomsfull. Rätt som det är kanske hon kommer klivande med en gigantisk verktygslåda med mängder av imponerande maskiner.
Fia

2018-04-11 @ 12:30:58
URL: http://mammselen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback