Energi och roliga sysslor

Det är väldigt roligt att brygga eget öl hemma. Det finns specialbutiker med precis allt som behövs för att fixa eget öl. Det finns stora damejeanner att jäsa brygden i, och massor av olika små påsar med spännande innehåll som kan ge olika smak och färg åt ölet.
 
Det visade sig att en omgång fick ganska god smak, men det smakade ändå lite tamt, eftersom det var för lite kolsyra. Som tur var gällde det en väldigt liten laddning, med bara några få flaskor.
Och det var inte helt fel ändå, för ölet funkade hur bra som helst som degvätska i surdegsbröd.
Spisen är gammal och ugnsluckan är missfärgad, men allt funkar som det ska och brödet jäste snällt under gräddningen.
 
 
Har ni sett vilken skönhet? 
 
Det var stört omöjligt att motstå en nattmacka där smöret smälte på det nybakta, varma brödet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback