Torp på gång!

Vi har blivit med torp i Värmland! Det är fortfarande några veckor kvar tills det är tillträde, så nu går vi bara här och längtar!
 
I den stora trädgården finns det massor av fågelholkar, eftersom husets förra ägare var en stor djurvän, med speciell förkärlek för fåglar. Hon vårdade även sina träd med stor kärlek och respekt, och därför har hon inte spikat upp fågelholkarna, utan hon har surrat fats dem i träden med rep och linor.
Det är ett riktigt, riktigt gulligt hus, med skogen inpå knuten, en stor äng på andra sidan och många knotiga äppelträd i trädgården.
Här kan man börja sin skogspromenad!
Det är rena rama urskogen, orört och vackert. Det finns antagligen en otrolig artrikedom med massor av fåglar och massor av bra bostäder till alla insekter. De gillar ju gamla träd som gör det lätt att hitta boplatser under barken och i små sprickor och skrevor.
På den stora ängen är det perfekt för rådjur och andra djur att spatsera omkring, beta lite och bara gå och softa i solen.
I trädgården finns många vackra buskar och blommor, och galet många nyponbuskar.
Till våren gäller det att plocka fram lite fulkläder och måla om fasaderna, fönsterkarmarna och knutarna. Det kommer att bli så roligt!
Det lilla skjulet med vedbod, förråd och utedass är lite skevt och slitet, så där måste vi baxa upp huset och räta upp det som är snett, byta lite fula brädor, skrapa och måla, och pimpa utedasset. Och kanske lägga sedumplantor på taket?
Och så finns det ett ganska nytt växthus! Allt det gamla vildvuxna ska röjas ut och sen ska det bli Värmlands finaste växthus!
 
Lite höstromantik är väl aldrig fel?
 
 

Kommentarer
Postat av: Lois

Det ser verkligen idylliskt ut!

Svar: Ja, visst är det fint!
Fia

2016-11-27 @ 17:11:29
Postat av: Lissen

Vad bra att ni är många som kan hjälpas åt. Förstår att ni alla längtar nu.
Att längta är lite härligt........
Och se fram med att fixa fin, grilla och skogspromenader mm

Svar: Man kommer inte vilja jobba!
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback