Morgonförvirring

Jag vaknade i morse med tankar snurrande i huvudet. Jag kunde inte komma på varför David Attenborough hade pratat om origami, och varför jag skulle berätta det för mina elever.
Sen vaknade jag till lite mer och kom ihåg att det hade varit två vetenskapsprogram efter varandra. I det andra programmet visade de helt osannolika kopplingar mellan origami, olika mönster, fenomen i naturen och avancerad vetenskap.
I det första programmet pratade David Attenborough om ryggradsdjur och övergången från havsdjur till fiskar till fiskar som kunde ta korta turer upp i luften till fuktiga kräldjur till torra kräldjur till dinosaurier till de första svävande dinosaurierna till de första fåglarna. Och det var precis det jag ska prata med mina elever om, eftersom vi jobbar med evolutionen. Inte origami.
Och i kväll visas nästa program i serien, där man får se hur små däggdjur, små råttliknande gnagare, lyckades överleva den stora katastrofen som dödade alla dinosaurier för 65 miljoner år sedan, och hur de utvecklades och började dominera jorden. Efter många mutationer uppstod människan.
Och numera ägnar sig människan åt origami.

Kommentarer
Postat av: Freja

Origami är häftigt! Du kanske kan skpa ett mönster som vid första vikningen ser ut som ett encelligt djur och där du sen viker om och om och om för att successivt visa utvecklingen till nya former av liv? En utmaning!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback