Utöya

På TV visas ett inslag om Utöya, om att det just nu pågår renovering av husen på ön, så att det ska gå att ha läger där i sommar igen.
Det känns så otroligt sorgligt att tänka på hur meningslöst det var med det besinningslösa våldet och den ofattbara ondskan. Jag kan förstå att det känns tungt att gå runt där och tänka på att det var platsen för en hemsk tragedi, men samtidigt är det viktigt att gå vidare och låta det bli en träffpunkt igen. Annars blir det som om ondskan har fått vinna.
En av de männen som arbetar med renoveringen blev intervjuad. Han ville helst inte nämna Breivik vid namn. Han vill att man ska minnas händelsen, men han vill inte att gärningsmannen ska få huvudrollen. Han vill att alla offren ska bli ihågkomna i stället.
 

Kommentarer
Postat av: Anna FR

Mmmm precis..det är väl bland det värsta som hänt..men som sagt det gäller att gå vidare.

Postat av: ejmis

Ja vilken tragedi detta var... =(

2015-05-21 @ 21:57:43
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: lillsyrran

Han har helt rätt. Massmördare ska inte nämnas vid namn. Dessa sjuka personer njuter ju av att bli omskrivna, och det kan dessutom trigga andra att begå vidrigheter och bli kända.

2015-05-23 @ 08:27:56
Postat av: Anonym

Jag minns när det hände och att gärningsmannen sa att han nu skulle bli ihågkommen för alltid, att alla ska veta hans namn. Jag har därför bestämt mig att aldrig använda det för att han inte ska få rätt, så jag håller helt med honom som vill att vi ska minnas offren istället!

2015-06-03 @ 00:11:37
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback