Regn

Jag gick inte till min närmaste affär idag när jag gick och handlade, utan jag gick till en som ligger lite längre bort, för jag behövde en ny blomkruka till en växt som har börjat bli lite trångbodd, och där brukar det finnas mycket att välja mellan.
Eftersom det regnade tog jag med mig ett paraply. Det var ett litet hoptryckbart paraply som man brukar kunna köpa billigt i nästan alla butiker. När jag fällde upp det märkte jag att det hade sett sina bästa dagar. Metallbyglarna hade lossnat en aning och spretade åt lite olika håll. Hela paraplyet kändes svajigt och fladdrade och vinglade när vinden tog tag i det. Jag bestämde mig för att kasta det när jag kom fram till affären, och köpa ett nytt i stället. Sagt och gjort. När jag klev in i butiken fällde jag ihop paraplyet och kastade det i en papperskorg.
Inne i affären upptäckte jag att alla hyllorna vid blomkrukeavdelningen gapade tomma. Det fanns bara några få små krukor kvar, i övrigt var det tomt.
Jag plockade ihop lite andra saker, och gick och spejade efter paraplyer. Jag hittade inga. Frågade ett butiksbiträde var de fanns, och hon kollade, men det visade sig att de var slutsålda. När jag gick ut ur butiken hade jag ingen lust att fiska upp mitt trasiga paraply ur soppåsen.
Allt det gjorde att jag gick hem från affären som låg lite längre bort från mitt hem, i ösregn, utan kruka och utan paraply. Det kändes väldigt onödigt!

Kommentarer
Postat av: Lillsyrran

Du kunde ha gjort en Fred Astaire för att liva upp dig.

2015-05-18 @ 09:20:49
Postat av: Anonym

Låter....uppfriskande, om inte annat ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback