Begåvningar jag önskar att jag hade

När jag var barn och ungdom var jag en ganska duktig gymnast. Jag var mest road av akrobatisk gymnastik, med volter och andra moment där det gällde att ha kroppskontroll. Det var en fantastisk känsla att kunna kontrollera muskler och balans på ett sånt sätt att jag kunde utföra moment som jag blev ombedd att göra. Jag fick ofta visa hur olika övningar skulle gå till för klassen när vi hade gymnastiklektioner. Klasskompisarna tog inte illa upp (vad jag vet) utan de ville också lära sig de olika volterna, eller olika varianter av hopp över bock och plint. Det var en glädje som fanns i hela kroppen när det gick att uttrycka sig på det viset.
På samma sätt kan jag önska att jag kunde rita eller sjunga riktigt bra. Det måste vara samma tillfredsställande känsla att få uttrycka känslor genom att sjunga uttrycksfullt (och njutbart för andra) eller att kunna ha samordningen hjärna/hand för att skapa bilder. Det är så frustrerande att veta hur man vill ha en bild, och fast jag försöker så blir det inte alls som jag har tänkt mig. Och när jag sjunger låter det inte alls som det gör i mitt huvud när jag planerar sångmomentet.
Vilka förmågor önskar ni att ni hade?

Kommentarer
Postat av: Freja

Jag skulle vilja kunna skriva skönlitterärt! Och måla!

Svar: Jag tror att du KAN skriva! Du formulerar dig ju alltid så målande och uttrycksfullt.
Fia

Postat av: Hanna

Just nu önskar jag att jag kunde göra skorpionarmhävningar (jag arbetar på det...). Men generellt sett är det inte så mycket jag önskar att jag behärskade. Visst önskar jag att jag var fantastiskt duktig på att rita, men de gånger jag sätter mig och ritar tycker jag mest att själva skapandeprocessen är det roligaste. Att se vad det blir. Eventuellt märka att jag utvecklas lite för varje gång. Det viktigaste är just då inte att det blir fantastiskt fint, utan att det är ett skapande i sig.

Svar: Spännande med skorpionarmhävningarna! Hur gör man då?
Fia

2015-01-05 @ 20:22:12
URL: http://hannasplats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback