Rättning av nationella prov

Vi träffades hemma hos mig och började med vårt rättningsarbete klockan åtta i morse, och den här bilden togs ca kvart över nio på kvällen, då vi hade suttit och arbetat intensivt hela dagen. Vi har fortfarande två delprov kvar att rätta. Gissar att det tar ytterligare cirka tre timmar.  Vi var alltså fyra kollegor som satt och slet i över tretton timmar. Och om två veckor blir det samma sak med nationella provet i matematik. Dessutom har vi våra kollegor som har samma uppdrag att utföra i svenska, engelska och SO. Jag undrar så ofta om de som inte arbetar i skolans värld kan föreställa sig vilken enorm arbetsinsats som krävs vid genomförande och rättning av de nationella proven.
 

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Bra kämpat!

Svar: Tack!
Fia

2015-04-23 @ 19:31:53
Postat av: Freja

Det är helt galet att kräva den här insatsen, av både lärare och elever, för prov är verkligen inte det bästa sättet att mäta kunskap, och det tar tid från viktig undervisning. En bekant till mig räknade ut hur mycket tid hon la på nationella proven, och det var långt över de timmars arbetstid hon hade utanför klassrummet. Skolan betalade inte ut övertid, men proven skulle ändå rättas. Så hon fick både rätta prov och förbereda sina ordinarie lektioner på sin fritid. Något är verkligen galet i skolan som det ser ut nu! Mer resurser och mindre prov borde det vara!

Svar: Ja, vi räknade ut att det tog 16 timmar att rätta tre delar av de nationella proven. Då har vi en laboration kvar att bedöma och betygsätta också, Och den här veckan har våra ungar nationellt prov i matte, så i helgen kommer jag att rätta ett av delproven (30 elever) och på tisdag kommer vi att sitta hela dagen och rätta tillsammans igen. Det tar en hiskelig tid!
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback