Titelverb

Jag hittade via Freja en utmaning hos Lyran där man ska leta bland sina böcker för att hitta tre bra böcker med titlar som innehåller verb. Läs här och se om ni också kan hitta böcker!
 
Jag kan berätta att det var jättesvårt att hitta bra böcker med verb i titeln! Jag har en hel del böcker jag tycker om, men de flesta böcker har ett tilltalsnamn eller substantiv i titeln, möjligen adjektiv, men väldigt sällan verb.
 
Men här kommer tre exempel:
 
Jonas Gardell - Torka aldrig tårar utan handskar
Beskrivning av vad den handlar om är väl överflödig antar jag. Jag stod tillsammans med en vän och lyssnade på honom då han presenterade boken på Akademibokhandeln i samband med utgivandet 2012, och vi grät floder. Han kan konsten att berätta på ett fängslande sätt.
 
Donna Leon - Om stenar kunde tala
Amerikansk författare som har levt i Italien i många år och skriver kriminalromaner som utspelar sig i Venedig. Jag fullkomligt älskar hennes böcker och hennes beskrivningar av de olika karaktärerna, dofter, smaker och både vackra och ruffiga miljöer. 
 
Björn Fjaestad - Dricker fiskar vatten?
En underhållande faktabok med 156 roliga frågor och svar från Forskning & Framsteg.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Tack för länken! Lyran har tematriss varje vecka, jag tycker det är kul att nörda ner mig i böcker så jag brukar försöka vara med varje vecka!

Svar: Roligt! Det är så roligt med temauppdrag som gör att man hittar nya roliga bloggar.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback