Dagens upplevelse: intensivt, inspirerande och tufft

Idag har jag varit på en heldagsutbildning i regi av Sanoma utbildning. De har plockat ut sammanlagt ca 150 personer från fem länder i Europa (Sverige, Finland, Belgien, Polen och Holland tror jag att det var). Från Sverige kom totalt cirka 20 personer. Och jag fick en av platserna!
Uppgiften var att formulera en idé som förbättrar förutsättningar eller resultat för utbildning med en digital lösning. Dagen var uppdelad i flera smådelar med fullständig tidsprecision. Några av de ansvariga hade planerat sin tid med marginaler på 5-10 minuter eftersom de hade flyg som väntade på att föra dem till nya konferenser i något annat land. Alla talade engelska med varandra hela dagen, eftersom alla kursledare kom från huvudkontoret i Amsterdam. 
Vi fick först förbereda oss i fem minuter, och därefter skulle vi stå 8 personer i taget och presentera vår idé på engelska för samtliga övriga deltagare. De skulle lyssna och ta ställning till våra idéer och sedan fick alla lägga sin röst på de två bästa förslagen. Och så turades vi givetvis om tills alla hade presenterat sina förslag och fått tillfälle att rösta. Rena idoljuryn!
Efter omröstningarna fanns 8 förslag kvar (mitt originalförslag gick inte vidare) och då skulle kursledningen plocka ut ytterligare två bidrag, så att vi till slut landade på tio förslag att arbeta vidare med.
När de tio förslagen var klara skulle vi fördela oss så att vi valde det projekt som tilltalade oss allra mest, och i grupper om tre personer fortsatte vi med nästa moment.
Då skulle vi beskriva vårt projekt med några korta ord, där vi riktade oss till vår målgrupp och förklarade vilka problem vårt projekt skulle lösa, på vilket sätt det skulle fungera, varför det här var ett nytt sätt att hantera problemet mm. När vi presenterade våra projekt utsattes vi för en hård mangling där vi skulle kunna besvara frågor, förklara syftet, och försvara våra idéer.
Efter en kort eftermiddagsfika, som bestod i att vi gick till ett rum och hämtade fika, och omedelbart återvände till vårt arbete genomförde vi en rad övningar och intervjuer som skulle förtydliga för oss hur vi måste beskriva våra projekt så att det blir tydligt och attraktiv för mottagarna.
Nu återstår fyra tvåtimmars seminarier (på webben) och fortsatt arbete i de små grupperna via mail och telefon.
Efter det fjärde och sista seminariet kommer de 5 bästa av de totalt ca 50 förslagen att plockas ut, och de fem grupperna kommer att få arbeta en vecka i Amsterdam i december för att slutföra projektet.
 
Nu hoppas mina två gruppmedlemmar och jag att vi får åka till Amsterdam!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Jag håller tummarna!

Svar: Tack! Det är spännande! Projektet är lite finslipat, och konkurrensen är stenhård!
Fia

2014-10-12 @ 18:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback