Biltankar

Jag köpte en bil förra året. Jag blev så orolig att det skulle bli något fel på den när jag hade betalt vartenda korvöre på den, ni vet det där med "Farmor Anka-garantin"? Ni vet inte vad det är?
Jo, när jag läste Kalle Anka med stor behållning för många år sedan var jag alltid lika fascinerad av den lilla tuffa Farmor Anka och hennes ålderdomliga bil. Vid ett tillfälle var det så komiskt att hon berättade för Mårten Gås att hon precis hade betalat färdigt sin avbetalning på bilen, efter massor av år, och precis när den var färdigbetald föll den i bitar. Därav begreppet Farmor Anka-garanti.
 
Men jag roade mig med att gå in på nätet och titta på värdering av bilar, och enligt den sidan skulle min bil vara värd cirka en femtedel av det pris jag köpte den för förra sommaren. Snacka om värdeminskning! Fast jag misstänker att det är det värdet bilhandlarna sätter på bilar de kan tänka sig att lösa in, och sedan torkar de av vindrutan lite, och sparkar lätt på däcken och kallar det fullständig genomgång av bilen + rekonditionering och så säljer de den för mer än det belopp jag betalade förra året. Jag fick nämligen ett jättebra pris för att jag köpte direkt av ägaren som ville slippa skambudet hos bilhandlaren. Hon tyckte att det var bättre om jag fick betala skambudet, så att bilhandlaren inte skulle sko sig!  :)
 
Och så har vi det där med försäkringar. Jag bor mitt i "brinnande bilarnas land" och har för säkerhets skull helförsäkring på bilen. När jag tecknade försäkringen kollade jag extra att den skulle täcka även brand, och det gör den. Till en premie som är nästan dubbelt så hög som om jag hade bott kvar i min lilla idylliska småstad.
 
Det är alltid vi vanliga människor som i slutändan får betala för kriminaliteten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback