Inlägg 30: # Blogg100

Min äldste bror och jag åkte med lilla Cornelia, som fyller två år om några månader, till Dustin-mässan i Globen igår. Där visades allt möjligt som hade med foto och IT att göra.
Eftersom man inte fick ta med sig barnvagnar in i lokalerna fick Cornelia hoppa ur vagnen och går runt på egen hand. Eller kanske snarare på egna ben.
Hon var jätteduktig och tog med gott humör gigantiska kliv i de överdimensionerade trapporna som leder ner till själva golvet inne i Globen. Väl nere i utställningsområdet greppade hon sin stora papperskasse med en konstig leksak från McDonalds´ och gick runt med ett stort leende. Ibland pep hon in bakom personaldisken i vissa av utställningsmontrarna, men hon gick glatt med på att lotsas därifrån.
I en av montrarna demonstrerades fördelarna med en övervakningskamera. För att illustrera användningsområden för privatpersoner hade de ställt upp en liten modell av en spjälsäng, och där satt en liten tygkanin i ena hörnet. Den ville Cornelia ha, så hon tog några bestämda steg fram och grabbade tag i det lilla djuret och drog ut den mellan spjälorna. Jag förklarade att man inte fick ta den, utan att den skulle sitta kvar där. Det tyckte inte Cornelia, så när jag hade satt tillbaka kaninen plockade hon den åt sig igen. Allt hon gjorde dokumenterades och syntes tydligt på en bildskärm som var uppställd i montern.
Min bror vred skärmen så att Cornelia kunde se sig själv och det tyckte hon var riktigt roligt. Så pass roligt att hon kunde släppa intresset för kaninen, och så kunde vi streta upp för de höga trappstegen igen. Tänk om vi skulle gå upp för en skyhög trappa, där trappstegen nådde upp till höfterna! Så var det för Cornelia, men hon gav minsann inte upp. Men så somnade hon nästan omedelbart när hon hamnade i vagnen igen!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lois

Bästa mormodern!

Svar: <3
Fia

2014-03-30 @ 10:25:52
Postat av: Anna

Ja om man betänker hur ett barn ser saker o ting är det verkligen gigantiskt o en enorm prestation att ta sig an världen.

Cornelia..jag älskar det namnet.

Svar: Ibland hisnar det när man ser världen ur barnperspektiv
Fia

Postat av: Erik Semlan

Cornelia är så liten så knappast att hon om fem, sex år minns besöket i Globen. Jo, kanske de höga trappstegen och tygkaninen.
Fin liten berättelse om Globenbesöket och hur Cornelia tog in utställningen. :-)
Gillar den snyggt fångade scenen med barnbarnet och tygkaninen flyhänt illustrerad av Tompa.

Svar: Tompa är en snitsare! Jag tror knappast att Cornelia kommer att minnas utställningen. Hon var allra mest förtjust över ballongen hon hade fått hos Polarn och Pyret
Fia

2014-03-31 @ 11:07:54
URL: http://erik56.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback