Inlägg 24: #Blogg100

 Gårdagens inlägg brann inne, skulle man kunna säga. Plötsligt gick brandlarmet på skolan och vi var tvungna att snabbt utrymma. Efter 40 minuter på uppsamlingsplatsen fick eleverna snabbt gå in och hämta sina jackor och gå hem, och brandmännen fortsatte att kolla så att ingen pyrande brand låg och lurade. Ställverket som hade brunnit skulle bytas ut under kvällen. Personalen fick vara kvar, men det luktade ganska illa av bränd plast från kablarna, så vi avslutade vårt arbete och lämnade skolan ganska snart. Då glömde jag min privata, portabla internetdosa kvar på skrivbordet och det upptäckte jag inte förrän jag satt på ett soligt fik på Södermalm och tittade igenom min väska.
Just nu har jag faktiskt lektion. En åtta som jobbar så intensivt med matte att det är knäpptyst i rummet. Så fort jag rör på mig hör jag hur högt min stegmätare låter! Här är det arbetsro minsann! 
 
 
 Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Kommentarer
Postat av: Anna

Oj ..så pass..brandlarm ska man verkligen ta på allvar..även om man kanske tänker..är det övning nu igen.

Mmmm kan tro att dina elever känner respekt på allra bästa sätt..har just varit hos en nära släkting som är lärare av det rätta virket...så jag vet vad det kan betyda för just ordning & reda..arbetsro.

Svar: Jag tror att det är ganska vanligt med falsklarm, så det finns en risk att många tappar respekten för larmet när det går. Det skulle kunna bli riktigt otäckt om det händer något allvarligt och folk inte förstår att det är på riktigt.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback